Nieuws van Bramidan


Horizontale- en verticale balenpersen, wat is de beste keuze voor u? Ontdek de voordelen van beide machines

14 MAART, 2023

Veel bedrijven hebben te maken met problemen bij het afvalmanagement. De grootste uitdagingen zijn niet alleen de kosten voor het afvoeren, maar ook de beschikbare ruimte voor de opslag en het transport ervan. Oplossingen die aan deze behoeften van bedrijven kunnen voldoen: Horizontale en verticale balenpersen! Ontdek hier de verschillen tussen deze 2 type machines.

Horizontale en verticale balenpersen aangeboden door Bramidan

Modern en up-to-date afval verkleinen/persen

Productiebedrijven, hotels, restaurants, opslag- en distributiebedrijven en vele andere type bedrijven produceren grote hoeveelheden afval. De ideale manier om het afvalvolume terug te brengen is door het te verkleinen/persen met onze moderne balenpersen.

Door het gebruik hiervan kan veel geld bespaard worden. Dankzij deze machines kan het transport geoptimaliseerd worden; De geperste balen hebben een praktische afmeting waardoor deze optimaal in een vrachtwagen/container geladen kunnen worden. Ook zorgen zij ervoor dat de ruimte die binnen het bedrijf zelf nodig is voor opslag van afval enorm gereduceerd wordt. Daarnaast zorgen de moderne technologieën die in onze machines gebruikt worden voor een efficiënte verwerking van het afval.

Met betrekking tot hun constructie, kunnen de balenpersen op de markt voor dit doel worden onderverdeeld in:

 • stopHorizontale kanaalbalenpersen
 • stopVerticale balenpersen

Horizontale balenpersen

Deze machines worden voornamelijk gebruikt in grotere productie- en industriële bedrijven als ook bij de grotere logistieke opslag- en transportbedrijven. Een horizontale balenpers kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld papier/karton of voor plastic folie. Deze balenpersen hebben een laag en lang design in combinatie met een brede vulopening. Dit laatste zorgt ervoor dat de machine eenvoudig en continu gevuld kan worden.

De belangrijkste kenmerken van onze beschikbare horizontale balenpersen:

 • stopDe mogelijkheid om de parameters aan te passen om de machine zo efficiënt mogelijk in te zetten
 • stopContinu vullen/beladen
 • stopPerskracht varieërend van 20 tot 70 ton
 • stopVerkleinen/persen van grote volumes
 • stopGewicht kartonbalen van 300-600kg en plastic foliebaal van 400-450kg
 • stopVerschillende laad-mogelijkheden (lopende band, wand aansluittrechter, laaddok, hef- kantelinstallatie)
 • stopAutomatische baalafbinding
 • stopKeuze in kleur (optioneel extra bij bestelling)

Verticale balenpersen

Met deze machines kunt u vele soorten afval verkleinen/persen. Wanneer u kiest voor een gegalvaniseerd model kunt u de machine zelfs voor nat afval gebruiken. De gegalvaniseerde machines zijn gemaakt van roestvrij materiaal, zodat deze goed in te zetten zijn in zware omstandigheden.

De belangrijkste kenmerken van de Bramidan verticale balenpersen:

 • stopMakkelijk te bedienen en te beladen
 • stopZeer goede prestaties. Machines varieërend van 3 tot 50 ton perskracht
 • stop)Een ruim gevarieërd aanbod aan machines (voor karton, folie, PET flessen, blikjes, harde kunststoffen en textile)
 • stopCompacte/kleine modellen beschikbaar, ideaal geschikt voor plekken waar de ruimte beperkt is (bijvoorbeeld in een palletstelling o.i.d.)
 • stopBaalgewichten bij de kleinste modellen van 30-60kg (karton) en 40-70kg (plastic folie), terwijl bij de grootste modellen de baalgewichten tot 350-600kg (karton) en 400-600kg (plastic folie) kunnen oplopen
 • stopMachine kan ik elke gewenste RAL-kleur geleverd worden
 • stopVerschillende type deuren leverbaar, zoals een Sliding Deur, een Verticale Deur, een Flap Door of een Automatische Deur

Het aanbod aan Bramidan balenpersen biedt veel verschillende specificaties, onder andere op het gebied van de stroomaansluiting. Zo leveren wij balenpersen met enkele- (230V) en 3-fase (krachtstroom) aansluitingen.

Bramidan verticale balenpers X25 AD balenpers uit de X-serie

X25 AD Balenpers (X Serie – inwendig Kruis cylinder)

Bramidan verticale balenpers B30 balenpers uit de B-serie

B30 balenpers (B series – met Cylinders bovenop)

 

Welke balenpers zou u moeten kiezen?

Zowel de horizontale- als de verticale balenpersen voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn dus veilig in gebruik. Daarnaast kunt u kiezen uit vele extra opties. Een van de opties (die vaak standaard al af-fabriek op de machines is geïnstalleerd) is het BRA-IN Monitoringssysteem. Een systeem dat u helpt uw machines te monitoren en analyseren. Omdat er veel verschillende machines op de markt zijn zou u kunnen gaan twijfelen welke aan uw wensen voldoet.

Vragen die u uzelf kunt stellen, wanneer u op zoek bent naar een horizontale of verticale balenpers, zijn:

 • stopWat voor soort afval komt er vrij in uw organisatie?
 • stopWaar komt de balenpers te staan?
 • stopWat is uw budget?

Bekijk hoe uw verticale balenpersen werken

Bekijk hoe uw CC en HPK horizontale balenpersen werken

Kies de balenpers die aan uw behoefte voldoet

De vraag welk type balenpers het beste u past, een verticale of horizontale, is lastig te beantwoorden. Om u hierbij te helpen, neem contact op met een van onze accountmanagers. Zij helpen u graag verder om de juiste machine te kiezen die perfect bij de behoeften en wensen van uw bedrijf past.

Vind een betrouwbare leverancier voor uw balenpers!

Wanneer u een verticale balenpers bestelt kunt u kiezen uit verschillende type deuren en alle RAL kleuren. Alle machines onderscheiden zich op betrouwbaarheid, efficiency en eenvoudige en veilige bediening. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Niet zeker welke verticale balenpers het beste bij uw bedrijf past? - U kunt de machine testen voordat u deze koopt. U heeft ook de keuze uit verschillende mogelijkheden om de machine te financieren - U kunt de machine kopen of huren.

 


Vragen? Bel of schrijf.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up