Nieuws van bramidan


Beperkte ruimte? Bekijk waar u een  balenpers het beste kunt plaatsen

6 mei 2021

Ruimtegebrek kan een investering in noodzakelijke apparatuur en de modernisering van operationele processen behoorlijk compliceren. Werkt u samen met ondernemers die elke vierkante meter ruimte in de productiehal, het magazijn of elders in de fabriek proberen te benutten of bent u zelf deze ondernemer? Bekijk eens hoe een balenpers voor afvalverdichting kan functioneren in een beperkt beschikbare ruimte!

Woman compacting cardboard boxes in a small Bramidan baler B5 Wide

Is er weinig ruimte om de balenpers te bedienen? Dat is niet langer een probleem!

Het kiezen van de plek waar de afvalpers moet worden geïnstalleerd hangt in de eerste plaats af van:

  • stop Interne bedrijfsprocessen.
  • stop De afvalbewegingen binnen het bedrijf en waar het afval opgeslagen wordt.
  • stop De ervaringen met het afvalmanagement door de personen die de machines bedienen.

De balenpers voor afval moet op een plek worden geïnstalleerd waar deze de meest efficiënte sortering en afvalverdichting garandeert. De beste plaats daarvoor is in de buurt van de afvalbron.

Bij veel bedrijven is er echter een probleem met de beperkte bedrijfsruimte in hun hallen, magazijnen of in andere ruimtes. Ruimtegebrek beperkt in feite de vrijheid om de beste plaats voor de balenpers te kiezen. Het komt voor dat de machine voor afvalverdichting - meestal vanwege het ontbreken van een beter alternatief - wordt geïnstalleerd op plaatsen waar het openen van de deur van de machine de doorloop in de gangpaden hindert.

Even zo vaak worden balenpersen voor afvalverdichting dicht bij de muur geïnstalleerd en wordt hun comfortabele werking verstoord door het gebrek aan ruimte. Er zijn verschillende oplossingen waarmee u de balenpers op een betere plek kunt neerzetten, ondanks de beperkte ruimte.

Welke afvalpersen werken in kleine ruimtes?

Heeft u een balenpers nodig, maar heeft u weinig ruimte? Kies dan voor een machine met een verticale (VD) of halfautomatische deur (SD). Deze vergemakkelijken het laden en besparen tegelijkertijd ruimte die nodig is voor het gebruik. De machine met een verticaal deurtype kan automatisch of handmatig worden geopend. Door voor de automatisch te openen balenpers te kiezen, wordt de efficiëntie van het laden bovendien verhoogd, waardoor niet alleen de ruimte, maar ook de bedieningstijd kan worden geoptimaliseerd. Dit is een bewezen oplossing voor smalle ruimtes.

Weet u niet goed wat u kunt verwachten bij de afkortingen VD en SD deur, bekijk dan ons artikel:

De deur voor balenpersen - maakt het type deur echt uit?

Bramidan Baler B5 Wide VD with vertical door

Balenpers B5 Wide VD

Bramidan Baler B20 VD with vertical door

Balenpers B20 VD

Baler X25 AD with automatic door

Balenpers X25 AD

Heeft u een balenpers nodig die direct tegen de muur moet worden geplaatst? Geen probleem, maar ...

Sommige balenpersen kunnen dicht bij de muur worden geïnstalleerd om de beschikbare ruimte beter te benutten. Om de machine probleemloos in deze positie te laten werken, moet deze zijn uitgerust met de juiste specificaties en met een bandhouder voor de bandrollen die zich aan de voorkant van de balenpers bevinden.

Bramidan Baler B3 small yellow machine

Balenpers B3

Bramidan Baler B4 and girl with small cardboard box

Balenpers B4

Woman fills foil waste into Bramidan Baler B5 Wide

Balenpers B5 Wide

 

Let op de cilinders

Klassieke balenpersen uit de B-serie zijn uitgerust met cilinders in het bovenste deel van de machine, die tijdens het gebruik buiten de machine uitsteken. Met een beperkte beschikbare werkruimte is het de moeite waard om te kiezen voor balenpersen met dwarscilinders (X-serie), die de hoogte van de machine aanzienlijk verminderen. Dankzij de kleinere hoogte plaats je de machine gemakkelijk in kleinere ruimtes, b.v. onder planken in een magazijn of in een kleine werkruimte.

Woman compacts plastic waste in Bramidan Baler X10

Balenpers X10

Man compacts cardboard box into Bramidan Baler X25

Balenpers X25

Bramidan Baler X30 LP with low profile

Balenpers X30 LP (Low profile)

Kan de balenpers buiten worden geplaatst?

Het is natuurlijk beter om de balenpers in een gebouw te installeren, maar de machine kan ook buiten worden geïnstalleerd. In dat geval is het heel belangrijk om de machine onder een afdak te plaatsen, omdat weersinvloeden het werk negatief kunnen beïnvloeden en ook kan zorgen voor een snellere slijtage van de onderdelen.

Het is ook belangrijk te vermelden dat de balenpers lage temperaturen niet goed verdraagt, omdat dit de smerende eigenschappen van de olie vermindert. Als de balenpers in de winter buiten wordt gebruikt of als u hem in een koude ruimte wilt plaatsen, vergeet dan niet om bij lage temperaturen speciale hydraulische olie te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de balenpers altijd functioneel en klaar voor gebruik is, is het de moeite waard om een periodiek servicecontract aan te vragen, wat bestaat uit inspectie van het hydraulisch systeem, veiligheid, elektrische installatie, olieverversing, onderhoud, bezoekrapporten met operationele aanbevelingen - dit alles kan worden verzorgd door onze professionele onderhoudsservice.


Oplossingen voor kleine ruimtes - samengevat ...

Bramidan baler with vertical door

VD - Verticale deur

Verticale deuren nemen weinig ruimte in en vergemakkelijken het laden van twee kanten; het is perfect voor smalle ruimtes.

Bramidan baler installed close to the wall

Installatie dicht bij de muur

Modellen met een bandhouder aan de voorkant van de balenpers, kunnen dicht tegen de muur worden geplaatst. Deze oplossing werkt goed op drukke plekken.

Low designed Bramidan baler from the X-series with cross cylinders inside

De dwarscilinders (X-serie)

De dwarscilinders verminderen de hoogte van de machine aanzienlijk. Hierdoor past de balenpers gemakkelijk onder de planken in een magazijn of in een kleine ruimte.

Installation of a Bramidan baler outside under a roof

Installatie van de balenpers buiten

Als er niet genoeg ruimte is in het magazijn of de hal, kan de machine buiten worden geplaatst. De balenpers moet dan wel onder een afdak worden geplaatst, zodat de machine beschermd is tegen schadelijke weersomstandigheden.

Heeft u weinig ruimte? Zoek een balenpers die geschikt is voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar de juiste balenpers voor het verdichten van afval? Bekijk ons ​​uitgebreide aanbod en kies de beste oplossing uit het brede assortiment van Bramidan-producten. Heeft u twijfels over de keuze van een machine? Onze adviseurs beantwoorden graag uw vragen.

We nodigen u ook uit om onze nieuwspagina over balenpersen en perscontainers te bezoeken.


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up