Nieuws van bramidan


Het type deur van uw balenpers - doet dit er echt toe?

3 MAART 2021

Is het de moeite waard om het type deur in overweging te nemen wanneer u een balenpers koopt? Welk type deuren zijn beschikbaar op de markt en wat zijn de verschillen? De antwoorden op deze vragen leest u in dit artikel.

Bramidan balers for waste

Verschillende deur opties - noodzaak of slechts gemak?

Het selecteren van een geschikte balenpers voor uw bedrijf is niet makkelijk - het vereist de overweging van verschillende mogelijkheden van de machine. Het is overduidelijk dat u nagaat welk type afval geschikt is om te persen, hoeveel afval er tegelijkertijd vrijkomt of hoeveel energie het kost. Daarom lijkt het op het eerste gezicht niet noodzakelijk om aan het type deur van de balenpers te denken. En als u dit wel overweegt in uw keuze, dan zou u denken dat het slechts een kwestie van gebruiksgemak is. Weet u dit zeker? Niet per se.

Tijdens de selectie van balenpersen voor afval, zouden diverse aspecten in ogenschouw genomen moeten worden, waaronder de constructie en gebruikte technologie. Niet alleen het gebruiksgemak maar ook de gebruikswijze en functionaliteit hangen hier van af.

Het type deur van de balenpers heeft aanzienlijk effect op comfortabel and efficiënt gebruik van de machine - zeker wanneer deze gebruikt wordt in een kleine ruimte.

Ontcijfer de afkortingen - welke deurtypes zijn beschikbaar?

Balenpersen kunnen uitgerust worden met een standaard deur. De meeste van onze machines hebben zo'n deur. Maar balenpersen kunnen ook speciale deuren hebben. In ons productoverzicht  worden ze aangeduid met deze afkortingen: SD, VD, FD, of AD. Het is tijd om de afkortingen te ontcijferen!

Ballepresser model B20 VD med vertikallåge og plast i kammeret

VD (Verticale Deur) 

Een verticale deur neemt minder ruimte in en faciliteert inwerpmogelijkheid van beide kanten. Dit type deur wordt gebruikt bij de volgende modellen: B5 Wide VD, B20 VD en B30 VD.

Galvaniseret PC24 HD affaldspresser med vippelåge og gule plastflasker

FD (Klapdeur)

Een klapdeur werkt als een trechter - het faciliteert een gemakkelijke doorloop aan afval in de balenpers kamer.

De volgende persen kunnen geproduceerd worden met een klapdeur: X25, X25 Gegalvaniseerd, X30, X30 Gegalvaniseerd, X50, X50 Gegalvaniseerd, PC24 HD (nieuw).

 

Bramidan ballepresser med glidelåge og papkasser inde i kammeret

SD (Semi-Automatische Deur)

De SD-deur is altijd open, wat het makkelijk maakt om afval in de perskamer te gooien wanneer nodig. De Semi-Automatische deur wordt gebruikt bij de volgende modellen: B30 Wide SD, B50 SD and B50 XL SD.

Plastaffald inde i kammeret af ballepresser med fuldautomatisk låge

AD (Automatische Deur)

De AD-deur gaat automatisch dicht en heropent zich na elke cyclus. Dit type deur wordt gebruikt voor de volgende modellen: X25 AD, X30 AD, and X50 AD.

Standaard Deur

Het merendeel van onze balenpersen zijn uitgerust met standaard deuren, welke naar links openen. Het zichtbare voordeel van dit type deur is gemakkelijke en recht toe recht aan bediening.

Deze oplossing is ideaal voor standaard ruimtes waar optimale benutting van de te gebruiken ruimte niet noodzakelijk is.

Bent u op zoek naar andere oplossingen die zowel praktisch als modern zijn - kijk eens naar de AD automatische deur, FD klapdeur, VD verticale deur en SD semi-automatische deur


Verticale Deur (VD)

Dit model faciliteert het inwerpen van afval van beide kanten van de balenpers, en vermindert tevens de benodige ruimte om de machine te kunnen bedienen. De deur wordt handmatig geopend en gesloten door de gebruiker. De deur is handmatig te openen door middel van de hendel, en wordt op dezelfde manier gesloten na het inwerpen van het afval.

Dit type deur is het overwegen waard wanneer de balenpers in een kleine ruimte of vlakbij een drukke doorgang wordt geplaatst.

De verticale deur kan als optie gekozen worden bij het kopen van de volgende balenpersen: B5 Wide, B20 en B30.

Bramidan pappresser B5 Wide VD med vertikallåge

Balenpers B5 Wide VD

Bramidan pappresser B20 VD med vertikallåge og papkasser

Balenpers B20 VD

Bramidan pappresser B30 VD med vertikallåge og papkasser

Balenpers B30 VD


Semi-automatische Deur (SD)

SD Semi-Automatische Deur vereist dat de gebruiker de machine handmatig sluit door de deur omlaag te drukken, maar de deur opent zich automatisch wanneer de perscyclus is voltooid.

Op deze manier blijft de deur open, waardoor het gemakkelijk is om het afval in de perskamer te deponeren wanneer nodig.

De SD schuifdeur kan als optie gekozen worden bij het kopen van de volgende balenpersen: B30 Wide, B50 (nieuw), and B50 XL (nieuw).

Bramidan ballepresser B30 Wide SD med glidelåge og ifyldning af papkasser

Balenpers B30 Wide SD

Bramidan ballepresser B50 SD med glidelåge

Balenpers B50 SD

Bramidan ballepresser B50 XL SD med glidelåge og papkasser

Balenpers B50 XL SD


Automatische Deur (AD)

Automatische deuren in balenpersen verzekeren van de hoogst mogelijke efficientie, en werkcomfort voor de gebruiker gedurende het laden van het afval. Ze blijven standaard open, dit garandeert makkelijk en snel laden en de deur sluit na het drukken op de startknop om de perscyclus te starten.

Nadat het persen gereed is, gaat de deur weer open, wat het mogelijk maakt om het volgende afval te laden.

Dit type deur is speciaal ontwikkeld als een optie voor deze balenpers modellen: X25 en X30.

Bramidan ballepresser X25 AD med fuldautomatisk låge

Balenpers X25 AD

Bramidan ballepresser X30 AD med fuldautomatisk låge

Balenpers X30 AD

Baler X25 Galvanized AD

Balenpers X25 Gegalvaniseerd AD

Baler X30 Galvanized AD

Balenpers X30 Gegalvaniseerd AD


Klapdeur (FD)

De klapdeur is een perfecte oplossing die niet alleen de door de machine ingenomen ruimte vermindert, maar ook het plaatsen van afval in de perskamer aanzienlijk vergemakkelijkt.De klapdeur is ideaal voor het verdichten van klein en los afval, zoals PET-flessen, en voorkomt morsen tijdens het laden of na het openen van de deur.

De klapdeur wordt handmatig geopend en gesloten met een kleine hendel in het midden van de deur.

Balenpersen die met een FD klapdeur geproduceerd kunnen worden, zijn: X25, X30, X50, terwijl de modellen PC24 HD Gegalvaniseerd en de gele versie PC24 HD standaard voorzien zijn van een klapdeur.

Baler PC24 Galvanized HD

Balenpers PC24 Gegalvaniseerd HD

Bramidan ballepresser X25 AD med fuldautomatisk låg

Balenpers X25 FD

Galvaniseret ballepresser X25 FD med vippelåge

Balenpers X25 Gegalvaniseerd FD

Baramidan ballepresser X30 FD med vippelåge

Balenpers X30 FD

Galvaniseret ballepresser X30 FD med vippelåge

Balenpers X30 Gegalvaniseerd FD

Baramidan ballepresser X50 FD med vippelåge

Balenpers X50 FD

Galvaniseret ballepresser X50 FD med vippelåge

Balenpers X50 Gegalvaniseerd FD


Welke balenpers te kiezen en welke past het beste bij uw bedrijf?

U vraagt zich af welke balenpers u moet kiezen voor uw afval? Bent u niet zeker welk type machine de beste oplossing is, passend bij uw specifieke productieactiviteiten, opslagruimte, kleine winkel, winkelcentrum of misschien distributiecentrum? Of wilt u meer weten over de verschillende deurtypes en machines die ons bedrijf kan leveren?

Neem contact met ons op via het contactformulier, maak een afspraak en probeer de balenpers gratis uit. Onze verkoopmedewerkers zullen de best passende oplossing voor uw bedrijf voorstellen en al uw vragen beantwoorden. Zij zullen u tevens informeren welke vorm van financiering voor u het voordeligst zal zijn.

 


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up