News from bramidan


Kleine of grote balenpersen? Wat werkt er in uw bedrijf?

16 MEI 2023

De baalgrootte is een van de criteria voor het selecteren van de juiste afvalverdichtingsmachine. Afhankelijk van de magazijnomstandigheden en logistiek binnen uw bedrijf, geven sommigen de voorkeur aan kleine balen die gemakkelijk te hanteren zijn, anderen geven de voorkeur aan grote balen. Welke balenpers is geschikt voor u?

Bramidan kleine balenpers B3 en de grote B50 balenpers en diverse karton Balenpersen

Efficiënt afvalbeheer dankzij kleine en grote balenpersen

Balenpersen zorgen voor een effectieve en uitgebreide vermindering van afval in uw bedrijf, vergemakkelijken afvalbeheer en samengeperst afval kan worden doorverkocht aan bedrijven die grondstoffen kopen. Als het verdichten van karton of ander afval echter moet worden afgestemd op de behoeften van het bedrijf, is het de moeite waard om de juiste machine te kiezen.

Bramidan balenpersen hebben verschillende technische specificaties. Controleer wanneer u een kleine balenpers nodig heeft voor afval en in welke gevallen u moet investeren in grotere balenpersen.

Denkt u na over het kopen van een Balenpers? Lees hier: voordat je investeert in een balenpers-test deze dan eerst binnen uw bedrijf!

Kleine balenpersen - gemakkelijk te plaatsen

Onze kleine balenpersen - zoals de naam al doet vermoeden, hebben een compact formaat. Dankzij hun kleine ontwerp nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze met succes worden opgesteld op plaatsen met beperkte ruimte.

Heb je een kleine kamer? Op onze website stellen we voor waar u uw afvalpers moet plaatsen, zodat deze gemakkelijk te gebruiken is en de machine het uw werknemers niet moeilijk maakt om zich in de kamer te verplaatsen.

Met dit soort machines kunt u afval reduceren tot kleine, handige en lichte balen, die kunnen worden vervoerd en opgeslagen zonder het gebruik van gespecialiseerde apparatuur. Balen geproduceerd in de kleinste B3-balenpersen of iets grotere B4-balenpersen kunnen met succes handmatig door werknemers worden behandeld. Dit vermindert de investerings- en bedrijfskosten die gepaard gaan met het gebruik van vorkheftrucks om balen te vervoeren.

Het gewicht van de geproduceerde baal in de balenpersen B3 en B4 varieert van 30 tot 60 kg (karton) en van 40 tot 70 kg (folie). Dankzij de juiste configuratie kunnen kleine balenpersen balen met een gewicht tot 60-70 kg produceren. Om deze reden is de kleine balenpers een perfecte oplossing voor kleine winkels, restaurants, benzinestations of andere commerciële faciliteiten met een klein oppervlak. De B3- en B4-balenpersen zijn zeer efficiënt en produceren kleine balen met een hoge afvaldichtheid.

Bramidan, Model B3

Model B3

De kleinste balenpers in het Bramidan aanbod. U kunt balen eenvoudig vervoeren met behulp van de trolley die aan het apparaat is bevestigd.

Bramidan, Model B4

Model B4 

Automatische baaluitworp maakt het werk gemakkelijker. Een zeer laag geluidsniveau (<60 dB) zorgt voor comfortabele werkomstandigheden.

Wanneer het de moeite waard is om te investeren in middelgrote en grotere afvalpersen

Investeren in grote balenpersen is een geweldige manier om afval en de werklast die gepaard gaat met het opslaan en transporteren van de verdichte balen te verminderen. Verdichting van grotere balen vergemakkelijkt opslagprocessen, ze zijn gemakkelijk op te slaan en verlagen de transportkosten aanzienlijk.

Balen geproduceerd door middelgrote Bramidan balenpersen - model B20 of B30 - wegen van 200 tot 350 kg (karton) en van 250 tot 450 kg (folie). Dergelijke balen kunnen eenvoudig uit de machine worden gehaald, op vorkheftrucks worden vervoerd en op pallets worden opgeslagen.

De grootste machines - bijvoorbeeld Bramidan B50 en X50 - produceren balen met een gewicht van 400 tot 450 kg (karton) en van 450 tot 500 kg (folie). Het baalgewicht kan eenvoudig worden aangepast tijdens de installatie.

Een grote balenpers zal vooral werken in bedrijven die meer opslagruimte hebben. Grote balen worden op pallets uitgeworpen en kunnen alleen met heftrucks worden vervoerd en opgeslagen. Grotere baalgroottes verminderen echter de tijd die nodig is om balen te laden voor transport en verlagen de kosten van afvaltransport naar de recyclers. Hierdoor kunnen bedrijven zowel tijd als geld besparen op afvalbeheer.

Het is een goede oplossing voor grote winkels, magazijnen en industrie.

Bramidan, Model B20

Model B20

De baalafmetingen zijn geoptimaliseerd voor transport - de afgewerkte balen passen op een standaard Europallet.

Bramidan, Model B30

Model B30

Een brede invoeropening en een grote kamer zorgen voor een zeer eenvoudige lading van grofvuil.

Bramidan, Model X50

Model X50

De hoge perskracht zorgt voor een efficiënte en snelle verdichting van recyclebaar industrieel afval zoals hard plastic, EPS, aluminium blikjes en nog veel meer.

Bramidan, Model B50

Model B50

De balenpers heeft een brede voeropening. De balen zijn geoptimaliseerd voor transport - de grotere baalgrootte zorgt voor een snellere belading.

Bent u op zoek naar de juiste balenpers voor uw behoeften?

Het kiezen van de juiste balenpers voor uw afval is niet eenvoudig. Om de balenpers goed af te stemmen op de behoeften van het bedrijf, is het noodzakelijk om verschillende belangrijke factoren te verifiëren die de selectie van de machine rechtvaardigen, waaronder: de hoeveelheid, het type en de grootte van het gegenereerde afval, de logistiek en het huidige interieur, de hoeveelheid ruimte die bedoeld is voor het bedienen van de machine.

Als u zich afvraagt welke balenpers de beste oplossing is voor uw bedrijf? Contact ons dan via het contact formulier en vraag om een offerte voor een gratis proefplaatsing.Vragen? Bel of schrijf.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up