Nieuws van Bramidan


Zefyr Invest richt zich op duurzaamheid

18 januarI 2021

Zefyr Invest uit Esbjerg koopt nu zijn derde bedrijf, het Deense Bramidan A/S in Bramming. Achter de overname zitten een aantal solide lokale families die deelnemen aan de investeringssamenwerking van Zefyr Invest, evenals de werknemers van Bramidan uit het managementteam.

Foto: Henrik Dueholm Madsen CEO Bramidan (achteraan), Kurt Bering Sørensen Voorzitter van de Raad van Bestuur (links), Birgitte Nygaard Jørgensen and Lars Stagaard Jensen (rechts) van Zefyr Invest.

Nieuwe investeerders willen groei en werkgelegenheid

Lars Stagaard Jensen van Zefyr zegt over de keuze van Bramidan: "De toenemende focus op afvalrecycling in het westelijke deel van de wereld, samen met het feit dat Denemarken wereldwijd bekend en erkend is om onze focus op duurzaamheid en recycling, maakt het verklaarbaar dat klanten over de hele wereld kijken naar Denemarken en een bekwaam nichebedrijf als Bramidan, als het gaat om het kopen van producten voor afvalrecycling. Het bedrijf is al vele jaren op de markt en is een bekende en gerespecteerde fabrikant in de industrie ".

Voor de gehele beleggersgemeenschap is het belangrijk dat een deel van de rijkdom die is gecreëerd door het generaties lang runnen van familiebedrijven wordt geherinvesteerd in bedrijven zoals Bramidan. Beleggers leggen grote nadruk op het investeren in een goed geleid bedrijf met een solide groeipotentieel. Het hele managementteam gaat verder in de nieuwe eigendomsstructuur, evenals het personeel. Kurt Bering Sørensen wordt voorzitter van de raad van bestuur.

Henrik Dueholm Madsen CEO Bramidan med ny bestyrelsesformand og investorer fra Zefyr Invest

”Ik heb een goed gevoel bij het investeren en het toetreden tot een bedrijf waar een goed management is en ook een grote productie van producten die de overgang naar een meer circulaire economie ondersteunen. Hier ligt het potentieel om nog meer van de producten die het bedrijf al aanbiedt te verkopen.”

— Kurt Bering Sørensen, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Kurt Bering Sørensen på besøg hos Bramidan

Sterke basis voor de toekomst

Henrik Dueholm Madsen, CEO: "Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de nieuwe eigenaren. Het betekent veel voor mij dat Bramidan nog steeds investeerders heeft, die de lange termijn voor ogen hebben en bestaan uit solide zakenmensen die hun eigen bedrijf hebben geleid. Dit zijn de beste voorwaarden om een bedrijf te laten groeien en Bramidan heeft nog steeds veel potentieel".

keyboard_arrow_up