Balenpersen voor plasticCompacte zachte folie en hard plastic

Er is een grote variatie aan kunststofafval die onderverdeeld kan worden in verschillende internationale classificaties. Lees meer over de verschillende onderstaande types en neem contact op met een van onze accountmanagers  voor advies over het comprimeren van uw specifieke afval.

Hoeveel ruimte neemt uw plastic afval in beslag?

Kunststofafval bevat vaak veel lucht en neemt veel ruimte in beslag in een container of in uw magazijn.

Stop je plastic afval in een balenpers

Plastic is een expandeerbaar materiaal dat het moeilijk kan maken om te comprimeren. Wij bieden sterke balenpersen voor vele soorten kunststof. Welk plastic afval heeft u?

Kantel de afgewerkte plastic baal

Onze plastic persen hebben automatische uitworp van de baal. Het is zowel veilig als eenvoudig om de afgewerkte plastic baal uit te kantelen. Onze machines voldoen aan de strengste EU-veiligheidsregels.

Uitdagingen

  • stop Ongesorteerd plastic afval beïnvloedt het milieu
  • stop Tijdrovend werk met onhandig plastic
  • stop Kunststofafval neemt veel ruimte in beslag
  • stop Hoge transportkosten en containerhuur

Voordelen

  • done Effectieve verwerking van plastic afval
  • done Minder containerhuur- en ledigingskosten
  • done Milieuverantwoord sorteren van afval
  • done Efficiëntere workflows

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Met welke afvaltypes worstelt u?

Zacht plastic

Plastic flessen (PET flessen)

Plastic kannes

Plastic vaten

Computer behuizing

Big bags

Zacht plastic

Folie en zacht plastic worden in veel verschillende producten aangetroffen, maar het merendeel hiervan doet zich voor als uitgerekte film of plastic verpakking van goederen die op pallets worden afgeleverd. Het kan ook in de vorm van draagtassen of afvalzakken zijn.

Zacht plastic is een waardevol materiaal voor recycling. De prijs van het materiaal hangt af van de zuiverheid ervan. Goed gesorteerd afval levert hogere inkomsten op.

Plastic flessen

PET-afval is bekend als bottelarij voor frisdrank of water, maar je vindt ook PET in de vorm van drinkbekers of verpakkingen voor kleinere voedingsmiddelen.

Voordat u plastic flessen comprimeert, moeten ze worden geperforeerd of moeten de capsules worden verwijderd, anders kunnen de flessen nog steeds veel lucht bevatten. Voeg een stuk karton toe aan de boven- en onderkant van de baal.

Plastic blikjes

Kunststof houders of flessen met hoge dichtheid worden gebruikt b.v. voor voedsel en vloeibare reinigingsmiddelen.

U moet dergelijke flessen perforeren of de capsules verwijderen voordat ze worden verdicht, anders bevatten ze mogelijk nog steeds veel lucht. Voeg een stuk karton toe aan de onder- en bovenkant van de baal, vooral wanneer je kleinere plastic onderdelen comprimeert.

Kunststof vaten

Kunststof vaten worden in veel verschillende industrieën gebruikt, zoals containers voor bijvoorbeeld poeder, olie, voeder en andere producten.

Deze vaten kunnen een voor een worden samengeperst in een vatpers of u kunt ze in balen persen in onze grote machines van de X-serie balenpersen. We adviseren u graag over de juiste keuze.

Computerbehuizingen

Computerkasten of dozen en vergelijkbaar hard plastic zijn te vinden in computers, televisies en accessoires voor deze producten.

Voordat u harde kunststof materialen comprimeert, raden we u aan contact met ons op te nemen. Een balenpers met een hoge perskracht en een zeer sterke constructie is vereist voor deze fracties. We adviseren over het omgaan met en het bereiken van de beste resultaten.

Big bags

Big bags worden gebruikt voor het transport van bijvoorbeeld hout, grind en zand. Ze worden ook gebruikt voor het opslaan van grondstoffen; vaak binnen de kust en in de landbouw. Met de juiste machine bereikt u een zeer effectieve compressie, ook al zijn big bags moeilijk te hanteren.

In het geval van recycling, bereiden we de kamer hiervoor voor door de klemmetjes te verwijderen om schade aan de zakken te voorkomen.


We bevelen deze machines aan voor kunststofafval:

X10-balenpers voor plastic

Deze kleine balenpers voor plastic is eenvoudig te installeren en heeft een hoge perskracht. Het kan gemakkelijk zowel PET-flessen, plastic folie en andere plastic fracties verdichten.

Eenvoudig vullen met lege plastic flessen

Onze PC24 HD heeft een klepdeur voor het eenvoudig vullen en verdichten van lege plastic flessen. Je krijgt een kleine en compacte baal die maar weinig ruimte inneemt.

De X25 is een krachtige balenpers voor plastic

Plaats een X25-balenpers voor plastic bij de afvalbron. Je krijgt betere interne logistiek en tijdwinst wanneer werknemers snel van het plastic afval af kunnen komen.

VIDEO: kleine balenpers voor PET-flessen en plastic vaten

VIDEO: Sterke en stille persen uit onze X-serie

Vragen? Bel ons of mail ons via de website.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up