Nieuws van Bramidan
Een balenpers kan nu worden gemaakt in minder dan 24 uur!
08 Oktober 2020
Bramidan had de visie dat we een verticale balenpers in minder dan 24 uur konden produceren. Nu kunnen we dat doen. Een investering in een nieuwe fabrieksinstallatie voor voorbehandeling en poedercoaten met robots heeft het mogelijk gemaakt. Tegelijkertijd geeft de poedercoating de balenpersen een veel sterker oppervlak
Slimme ophanging, efficiënte voorbehandeling
en VR-geprogrammeerde poedercoating
De fabrieksinstallaties zijn onder andere afhankelijk van een zorgvuldige voorbereiding met correcte ophanging van de machineonderdelen, efficiënte reiniging en niet in de laatste plaats een nauwgezette VR-programmering van de poedercoatingrobots. Zonder dit zouden de besparingen en de behaalde resultaten niet aanwezig zijn.
Het grafische overzicht toont het proces dat de balenpersdelen doorlopen in het voorbehandelings- en robotcoatingsysteem, vanaf de start met ophanging, voorbehandeling en poedercoaten tot en met het koelen en demonteren. De geverfde items gaan op een lopende band verder naar de assemblage en kwaliteitscontrole.
Na het ophangen ondergaan de producten een voorbehandeling van 3 stappen: ontvetten, spoelen met gedemineraliseerd water en een chemische oppervlaktebehandeling.
Het is erg belangrijk dat de machines vanaf het begin correct worden opgehangen om problemen later in het robotgedeelte te voorkomen.
Programmering van de robots vindt plaats met Virtual Reality. Een volgende test met simulatie voorkomt fouten voordat de robots aan hun poedercoating beginnen.
De poedercoating geeft het persen een meer bestendig oppervlak dan de traditionele natte coating.
De poedercoating robots kunnen snel van kleur veranderen. Een kleurwisseling duurt ca. een minuut. Het bespaart enorm veel tijd en maakt de productieplanning flexibeler.
In de poederkeuken behandelen we het poeder. De gebruikelijke kleuren voor Bramidan-balenpersen zijn geel en donkergrijs, die worden geleverd in zakken van 400 kilo.
De producten worden gedurende een uur in de uithardingsoven "gebakken" op 200 graden. Vervolgens drogen ze de koelzone.
Nadat de balenpers van de giek is gehaald, wordt deze op een transportband geplaatst voor transport naar de finishlijn en kwaliteitscontrole, voordat hij de fabriek verlaat.
Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.