Nieuws van Bramidan


Een groener profiel dankzij het sorteren en verdichten van afval

4 mei 2022

Het bedrijf Varmeteamet is zeer succesvol in het installeren van milieuvriendelijke lucht/lucht en lucht/water warmtepompen bij hun klanten. Dit heeft ook geleid tot uitbreiding van het afvalbeheer, want de installateurs nemen de lege verpakkingen van de installatie mee terug.

Het succes van warmtepompen creëerde een uitdaging met het extra afvalbeheer 

- en een opening naar het vinden van een milieuvriendelijkere oplossing 

Bij Varmeteamet hebben ze het erg druk. Ze plaatsen milieuvriendelijke warmtepompen bij particulieren en bedrijven. Als onderdeel van hun service nemen de 14 installateurs de lege verpakkingen en oude warmtepompen mee terug. Het verwerken van de grote hoeveelheid extra afval van de nieuwe warmtepompen werd hierdoor een uitdaging.

Veel afval, dat ongesorteerd buiten in een grote zeecontainer werd gegooid en naar de verbrandingsoven werd gestuurd. Manager Michael Grandahl Jacobsen kon zien dat dit geen duurzame oplossing was voor het bedrijf met de milieuvriendelijke producten. Deze uitdaging is nu opgelost met twee Bramidan balenpersen, een die karton comprimeert en een die plastic folie comprimeert, en een granulator die EPS granuleert.

De medewerkers van Varmetemaet zijn erg goed geworden in het sorteren van afval voor recycling. Ze begrijpen dat het bedrijf zich daardoor groener profileert en dat het milieu en klimaat er op termijn bij gebaat zijn. Tegelijkertijd heeft het minder transporteren van afval ook een positief effect op de CO2-boekhouding.

Two balers and a granulator in the warehouse at Varmeteamet

”Veel milieuvriendelijker kunnen wij niet worden. Dit is het juiste voorbeeld wat wij af willen geven richting onze klanten! Het is gaaf om ertoe in staat te zijn een verschil te maken en ik weet nu dat mijn medewerkers elke dag hun volledige inzet geven om het afval te sorteren. "

- Michael Grandahl Jacobsen , Manager bij Varmeteamet

Michael Grandahl Jacobsen foran Bramidan ballepresser

Recycling van afval resulteerde in een economische winst

Met het advies van een van Bramidan's adviseurs installeerde het verwarmingsbedrijf een model B20 kartonpers voor het comprimeren van kleine en grote kartonnen dozen en een B4 balenpers voor plastic folie. Bovendien helpt een granulator bij het afbreken en minimaliseren van het volume van de EPS-onderdelen die gebruikt worden als bescherming in de verpakking van de nieuwe warmtepompen.

Dit was voor het bedrijf een financiële stimulans om te investeren in de nieuwe afvaloplossing. Ze besparen dure containerhuur en het legen van de zeecontainer die er voorheen stond. In plaats daarvan leveren de balen karton en kunststof met hoge dichtheid inkomsten op wanneer ze voor recycling worden aangeboden.

Uitdagingen

  • stop Afval werd niet gesorteerd en uiteindelijk verbrand als restafval
  • stop Hoge huur en ledigingkosten van de zeecontainer

Geselecteerde machines

Balenpers model B20 - voor karton

Balenpers model B4 - voor plastic folie

Granulator - voor het granuleren van EPS

Voordelen

  • done Groener profiel, afval gesorteerd en gerecycled
  • done Afvalverdichting bespaart ruimte
  • done Minder afvaltransporten, lagere CO2 uitstoot

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Vragen? Bel of schrijf.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up