Nieuws van Bramidan


Met advies op maat een totaaloplossing voor uw afval

2 fEBRUARI 2021

Het bedrijf NDT Pottery te Gendt was op zoek naar een vervangende balenpers voor hun verouderde machine die zij voor folie gebruikten. Een afspraak op locatie werd gemaakt met onze verkoopadviseur, waarna een vrijblijvende afvalscan werd gemaakt.  Hieruit bleek dat er niet alleen behoefte bleek te zijn aan een vervangende balenpers voor folie, maar ook dat het bedrijf de wens had om de ruimte buiten op het terrein beter te benutten.

Dockshelterpers HGS20 voor restafval

Hoe een afvalscan leidt tot een complete vervanging van afvalpersen

NDT Pottery, te Gendt, is een bedrijf gespecialiseerd in plantenpotten. Zij namen contact met ons op voor een offerte voor een nieuwe balenpers, aangezien hun aanwezige balenpers voor folie toe was aan vervanging.

Toen onze verkoopadviseur een bezoek bracht aan de locatie en een afvalscan uitvoerde, bleek dat klant niet alleen behoefte had aan een nieuwe balenpers voor folie, maar dat er ook wensen waren om de buitenopstelling van de persen voor karton en restafval opnieuw te bekijken.

HGS 20 dockshelterpers bespaart ruimte

Klant gaf aan dat zij graag het buitenterrein beter wilden benutten, zodat er meer vrije ruimte zou ontstaan. De wens daarbij was om voor restafval een HGS 20 dockshelterpers in te gaan zetten. De vultrechter van de pers staat dan bevestigd aan de dockshelter en kan desgewenst in eigen RAL-kleur geleverd worden.

Omdat de vultrechter bevestigd wordt aan de dockshelter kan de perscontainer vanuit het pand bediend worden en kan het afval in de perscontainer gedeponeerd worden. In het geval van NDT Pottery maken zij gebruik van kantel/kiep containers die met de heftruck in de vultrechter leeg gekiept kunnen worden.

Tijdens het offertetraject wordt ook de technisch manager ingeschakeld voor het inmeten, zodat de perscontainer met de juiste afmetigen en specificaties besteld kan worden.

Afsluitbare vultrechter van dockshelterpers HGS20

Uitdagingen

  • stop Verouderde persen voor restafval en karton
  • stop Ruimtegebrek op buitenterrein
  • stop Afval buiten persen kostte veel extra tijd

Gekozen machines

Perscontainer HGS 20 Dockshelter

Persdruk: 25-30 t

Geschikt voor: Karton, plasticfolie, papier, hard plastic, gemengd

Voordelen

  • done Snelle en efficiënte manier van afvalverwerking
  • done Vermindering van benodigde ruimte voor de afvalverwerking
  • done Bediening en vuilinworp van binnen uit het pand

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

De HGS20 dockshelter perscontainer biedt gebruiksgemak

Door de installatie van de HGS 20 dockshelterpers kan klant nu van binnenuit het restafval direct in de vultrechter deponeren. Dit bespaart tijd, personeel hoeft nu niet eerst naar buiten om het afval weg te persen. Tevens is de perscontainer in eigen RAL-kleur van het bedrijf gespoten, zodat deze onderdeel uitmaakt van de huisstijl van het bedrijf.

Naast de HGS20 dockshelterpers voor restafval heeft klant ook gekozen voor een standaard HGS20 perscontainer voor karton, ook in eigen RAL-kleur, en een nieuwe B30 W balenpers voor folie.


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up