Nieuws van Bramidan


Big Bags recyclen met balenpers

17 juni 2020

Big Bags, ook wel FIBC’s of bulk Bags genoemd, zijn de ideale oplossing voor tijdelijke opslag en voor het vervoer van goederen in bulk.

Big Bags worden gebruikt voor o.a. voedingsstoffen, minerale grondstoffen maar ook landbouwproducten, afval en bouwmaterialen.

Veel bedrijven maken gebruik van Big Bags maar wat doe je met die Big Bags als ze leeg zijn?

Lege big bags worden samengevouwen, op pallets gelegd en in een container gestopt. Extreem veel handelingen, waardoor de werkruimte vervuilt en die ARBO-technisch problemen oplevert.

Recycle uw Big Bags! Grote balenpersen dicht bij de bron zijn de oplossing. In plaats van frequent vervoer van voornamelijk lucht gaat af en toe een compacte baal op de heftruck. De container hoeft veel minder vaak te worden geleegd, de transportkosten zijn stukken lager.

 Wij kunnen een oplossing bieden om uw Big Bags te comprimeren.

Een balenpers heeft als hoofdtaak de hoeveelheid afval, in dit geval de ruimte die lege Big Bags veroorzaken te verminderen.

Big bags gecomprimeerd en opgeslagen om pallets

Kan een balenpers uw bedrijfskosten verlagen?

Bedrijfsvoering gaat hand in hand met het genereren van afval, de hoeveelheid groeit met de ontwikkeling van het bedrijf. Hoe meer afval in dit geval Big Bags, hoe hoger de verwijderingskosten en hoe meer ruimte nodig is voor opslag.

Een Bramidan-balenpers voor uw gebruikte Big Bags kan bijdragen tot een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten.

Door de Big Bags in de machine te verdichten, kunt u snel overvolle containers verwijderen omdat het gecomprimeerde Big Bags veel minder ruimte in beslag nemen.

Door het aantal ledigingen van containers te verminderen, kan uw bedrijf veel besparen.

Een balenpers X30 is uitermate geschikt voor het persen van big bags, het is een sterke en betrouwbare machine.

Wanneer uw zakken worden gecomprimeerd tot kant-en-klare balen, kunt u bovendien betere prijzen bedingen met afvalverwerkingsbedrijven en maakt het mogelijk om inkomsten uit hun verkoop te behalen. Het is de moeite waard om te weten dat verdichte grondstof een absoluut hogere waarde heeft, waardoor u een aanzienlijk hogere verkoopprijs kunt krijgen.

Dit artikel is in samenwerking met BigBagStore.nl


Meer informatie?
Neem contact op met ons sales team

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up