Nieuws van bramidan


Balenpersen voor plastic afval; wat is handig om te weten?

12 mei 2021

Magazijnen, detailhandel, fabrieken - wat hebben deze gemeen? Deze bedrijven genereren allemaal grote hoeveelheden plastic afval; de opslag en verwerking daarvan kan flink ongemak veroorzaken en een aanzienlijke kostenpost zijn voor het bedrijf. Verbeter uw bedrijfsresultaat en optimaliseer uw kosten door het gebruik van machines om uw plastic afval te verdichten.

Bramidan Baler PC24 and bale of compacted yellow bottles

Optimaliseer de kosten van het verwerken van plastic afval.

Volgens een onderzoeksrapport door Eurostat in 2014 bedraagt de jaarlijkse hoeveelheid plastic afval wat geproduceerd wordt door huishoudens en economische activiteiten in de landen van de Europese Unie zo'n 2.503 miljoen ton. De bouwsector heeft hier het grootste aandeel in, gevolgd door de mijnsector, steengroeven en productiebedrijven. Hoe zien deze statistieken eruit voor specifieke bedrijven? Het "New Plastics Economy Global Commitment" rapport door de Ellen MacArthur Foundation laat zien dat Coca-Cola jaarlijks ongeveer 3 miljoen ton aan plastic verpakkingsafval produceert en Nestlé meer dan 1,5 miljoen ton.

Desondanks, los van de industrie en sector, produceren bedrijven grote hoeveelheden plastic afval en het stroomlijnen daarvan is een flinke uitdaging. Ongeoptimaliseerd management van plastic afval heeft een negatief effect, niet alleen op het milieu, maar het heeft ook een directe uitwerking op het bedrijfsresultaat van veel bedrijven.

Produceert uw bedrijf grote hoeveelheden folie-afval, plastic verpakkingen of PET-flessen? Stapelt het afval op in uw magazijn, productiehal of opslagruimte, en maakt dit het lastig voor uw personeel om hun werk te kunnen doen en neemt het onnodig veel ruimte in? Brengt het ophalen en verwerken van deze afvalstroom flinke kosten met zich mee voor uw bedrijf? Met een balenpers voor plastic kunt u al deze problemen voorkomen.

Balenpers voor plastic = vermindering van afvalvolume tot wel 90%

Een correct gekozen balenpers voor folie en ander plastic afval kan het afvalvolume verlagen tot wel 90%. Door uw bedrijf uit te rusten met zo'n machine kunt u de verspilling van waardevolle werkruimte beperken, de tijd optimaliseren waarin uw werknemers bezig zin met afval deponeren en de kosten voor afvalbeheer verlagen.

Het is ook de moeite waard om de totale eigendomskosten (TCO) van Bramidan balenpersen voor plastic in ogenschouw te nemen. Deze strategie maakt de gebruikerskosten van Bramidan machines zo laag mogelijk, en daarmee winstgevend. Uitgerust met het intelligente monitor systeem, BRA-IN genaamd, is het veel makkelijker om de bedrijfskosten van uw afvalpersen te budgetteren.

Bramidan Baler PC24 HD and man putting yellow plastic bottles into the baler

Balenpers PC24 HD

Vul de balenpers met afval, bijvoorbeeld plastic flessen

Bramidan baler X25 AD automatic door and man handling plastic waste

Balenpers X25 AD (X serie)

Plaats het afval in de perskamer

Woman pulls bale of soft plastic away from Bramidan Baler B30

Balepers B30 (B serie)

Verplaats de baal en sla deze op tot de baal wordt opgehaald

Welke soorten plastic afval kunt u persen met uw balenpers?

Balenpersen maken het mogelijk om verschillende soorten plastic afval te comprimeren - niet alleen zacht plastic (LDPE), maar ook hard plastic (HDPE), PET-flessen, bigbags en zelfs plastic vaten.

Zacht plastic afval

Soft plastic - waste

Baal van zacht plastic (folie)

Soft plastic - bale

PET-flessen - afval

PET bottles - waste

Baal van PET-flessen

PET bottles - bale

Plastic jerrycans - afval

Plastic cans - waste

Baal van plastic jerrycans

Plastic cans - bale

Plastic vaten - afval

Plastic barrels - waste

Baal van plastic vaten

Plastic barrels - bale

PVC - afval

PCV - waste

Baal van PVC

PCV - bale

Big bags - afval

Big bags - waste

Baal van big bags

Big bags - bale


1. Balenpers voor folie (LDPE)

Plastic folie is een van de meest voorkomende soorten plastic. Dit afval is aanwezig in bijna alle industriële, commerciële en servicegerelateerde sectoren. Het wordt vaak gebruikt om pallets te sealen. Het is een waardevolle en dure secundaire grondstof. De aankoopprijs ervan hangt voornamelijk af van de zuiverheid van het afval en de kwaliteit van de sortering

Als folie een afvalstroom is wat door uw bedrijf wordt gegenereerd, dan is een balenpers voor plastic de optimale oplossing. De machine is tevens geschikt voor het comprimeren van karton of papier - onze machines zijn namelijk universeel.

Afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerd afval en individuele behoeften, zoals het gewicht van een baal, kunt u een balenpers kiezen die een hoge verdichting biedt. Wij bieden een breed assortiment aan balenpersen voor plastic ...

2. Balenpers voor PET-flessen en plastic verpakkingen

Het afvoeren van PET-flessen en plastic verpakkingen is een van meer serieuze problemen waar voornamelijk de voedselindustrie mee te maken heeft

Vanwege de afmetingen van plastic verpakkingen zouden deze verdicht moeten worden in balenpersen met een passende grote vulopening en een hoge persdruk.

Het model PC24 HD en de X-serie balenpersen zullen u hierbij helpen.

Voor het persen van PET-flessen, zullen de doppen losgedraaid of doorboord moeten zijn. Anders zal de aanwezige lucht in de verpakking het lastig maken om te persen. Om de stabiliteit van de baal te verhogen, plaatst u een groot stuk karton aan zowel de onderkant als de bovenkant van de baal.

3. Balenpers voor hard plastic (HDPE)

PVC is een soort plastic wat in computers en TV's en diverse andere gebruiksvoorwerpen gebruikt wordt. Om dit type materiaal te persen heeft u een balenpers nodig met een hoge perskracht en een stevige en duurzame constructie. Voor dit soort afval raden wij onze grooste balenpersen van de X-serie aan (met gekruiste cilinders).

4. Geautomatiseerde machines voor grote hoeveelheden afval.

Met grote hoeveelheden plastic afval, zijn horizontale balenpersen en schroefpersen een geweldige oplossing. Ze zorgen voor een hoge efficiëntie en continue werking. Een grote vulopening en geautomatiseerde werking maken het afvalbeheer in het bedrijf goed georganiseerd.

Alle machines voldoen aan strenge veiligheidsnormen en hun werking is veilig voor de gebruiker.


Bekijk hier hoe de machines voor het persen van plastic werken

Heeft u twijfels? Neem contact met ons op

Het kiezen van de juiste verdichtingsmachine voor uw plastic afval is een flinke uitdaging. Bent u niet zeker welke balenpers of perscontainer geschikt is voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up