NIEUWS VAN Bramidan


Schroefverdichters en verticale of horizontale balenpersen voor distributiecentra

22 april 2021

Afvalbeheer in distributiecentra is een complex proces met meerdere niveaus dat de ontwikkeling vereist van een geschikte strategie, procedures en vooral professionele apparatuur. Verticale en horizontale balenpersen, evenals schroefverdichters blijken in distributiecentra van onschatbare waarde te zijn als het gaat om het stroomlijnen van logistieke processen en het optimaliseren van de kosten met betrekking tot het afvalmanagement.

Distribution center with rows of cardboard boxes

Afval: Wat zijn de uitdagingen voor distributiecentra?

Distributiecentra staan voor veel logistieke en procesgerelateerde uitdagingen op het gebied van afvalbeheer. Allereerst genereren ze dagelijks veel verschillende soorten afval - voornamelijk plastic en karton; grof afval is ook een veel voorkomend probleem.

Maar er is nog meer. Een vrij algemeen probleem is het inefficiënte gebruik van de werktijd van werknemers. Deze situatie doet zich vaak voor wanneer een container buiten het gebouw staat, wat betekent dat werknemers elke dag enkele minuten verspillen als ze met het afval naar buiten moeten. Als medewerkers de hal vaak verlaten, koelt het bovendien enkele graden af, wat vooral in de winter een vervelend probleem is omdat het bijdraagt aan een stijging van de verwarmingskosten. Het kan ook een slecht effect hebben op de gezondheid van werknemers.

Het gebeurt dat sommige medewerkers en managers van distributiecentra gewend zijn aan de huidige situatie (bijvoorbeeld het dagelijks gebruik van containers die zich buiten het gebouw bevinden). Dit betekent dat ze geen situaties opmerken die effectief kunnen worden geoptimaliseerd en de elementen van afvalbeheerprocessen die kunnen worden vereenvoudigd over het hoofd zien. In een dergelijke situatie kan de hulp van 'iemand van buitenaf' van onschatbare waarde zijn; zo iemand kan een nieuw perspectief brengen op het afvalbeheer en een voorstel doen hoe de problemen van het bedrijf zouden kunnen worden opgelost - bijvoorbeeld door te investeren in schroefverdichters of balenpersen.

Hoe kunnen balenpersen en schroefverdichters het afvalbeheer in distributiecentra verbeteren?

Professionele afvalverdichtingsmachines kunnen logistieke processen met betrekking tot afvalbeheer vergemakkelijken en versnellen. Of we nu te maken hebben met een schroefverdichter, een verticale balenpers of een horizontale balenpers, deze machines verminderen de ruimte die wordt ingenomen door afval aanzienlijk, door het afvalvolume vele malen te verkleinen. Tegelijkertijd hebben de machines een positieve invloed op de organisatie en netheid van de werkruimte evenals het comfort van werknemers.

Balenpersen en schroefverdichters voor distributiecentra kunnen bedrijven in staat stellen hun winst te vergroten door de kosten voor het weggooien van gebruikte verpakkingen te verlagen. Dergelijke machines verminderen ook de tijd die wordt besteed aan het deponeren van afval door werknemers die op dat moment andere taken kunnen uitvoeren.Door intuïtieve, gebruiksvriendelijke en efficiënte machines, is het mogelijk om stilstand op het werk te verminderen en een optimale workflow te garanderen. Bovendien kunnen bedrijven die dergelijke verdichtingsapparatuur gebruiken inkomsten genereren door recyclebare materialen te verkopen in de vorm van kant-en-klare balen.

Met verticale balenpersen en de meer automatische oplossing zoals een schroefverdichter, geleverd door Bramidan, bent u verzekerd van de laagste 'total cost of ownership' (TCO), waardoor het gebruik van de apparatuur zo goedkoop en kosteneffectief mogelijk is. Dit kan worden bereikt wanneer de machines zijn uitgerust met een BRA-IN monitoring systeem, waardoor onder meer de bedrijfskosten eenvoudig kunnen worden begroot. Door de verdichtingsmachine in de hal te plaatsen, helpt dit het aantal bewegingen van heftrucks voor intern afvaltransport te verlagen.

Wat voor machine - een verticale of horizontale balenpers, of misschien zelfs een schroefverdichter?

Het kiezen van de juiste machine voor distributiecentra is niet de eenvoudigste taak. Een verticale balenpers is een ideale machine voor het verdichten van kleinere hoeveelheden afval, wat een geweldige oplossing kan blijken te zijn voor kleinere hallen en magazijnen. Voor grote distributiecentra kunnen grotere en efficiëntere horizontale balenpersen echter beter werken, wat meer complexe en veeleisende logistieke processen kan stroomlijnen.

Horizontale balenpersen maken een soepele werking mogelijk dankzij het continu laden van afval. Ze worden gekenmerkt door een brede opening, instelbare baallengte en een laag geluidsniveau. Het is beslist de moeite waard hier aan toe te voegen dat dit geautomatiseerde machines zijn.

De grootste machine voor het verwijderen van aanzienlijke hoeveelheden afval is de schroefverdichter. Hij is even groot als een grote container en kan de hoogste efficiëntie en de hoogste snelheid van het vergruizen en verdichten van afval garanderen. Dit levert een enorme besparing op in tijd en middelen die aan afvalbeheer worden besteed. De schroefverdichter levert een hoge verdichtingscapaciteit dankzij de gescheiden pers- en containerinstallatie.

Kijk hoe een verticale balenpers werkt

Kijk hoe een schroefverdichter werkt

Kijk hoe een horizontale balenpers werkt

 

Hoe vindt u de beste oplossing, afgestemd op de behoeften van uw bedrijf?

Om de juiste balenpers of schroefverdichter voor distributiecentra te selecteren is het noodzakelijk om verschillende belangrijke factoren te controleren, waaronder:

  • done De hoeveelheid, het type en de omvang van het gegenereerde afval
  • done Logistiek en interne ruimtelijke indeling
  • done De hoeveelheid ruimte die is toegewezen voor het bedienen van de balenpers of verdichter

Het kiezen van een afvalverdichtingsmachine is niet eenvoudig. Daarom raden wij u aan om contact op te nemen met onze verkoopadviseurs. Wij zullen de behoeften van uw bedrijf grondig onderzoeken en onze specialisten zullen de beste oplossing op maat voorstellen voor uw bedrijf. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up