Nieuws van Bramidan


5 redenen waarom je een horizontale of verticale per nodig hebt

17 Okt 2019

Het runnen van een bedrijf gaat meestal hand in hand met het genereren van karton- en papierafval, waarvan de hoeveelheid groeit met de ontwikkeling van het bedrijf. Hoe meer afval, hoe hoger de verwijderingskosten en hoe meer ruimte nodig is voor opslag. Een verticale balenpers voor karton of een horizontale balenpers kunnen helpen het probleem van overmatige productie van kartonafval op te lossen.

Cardboard boxes

Een karton persmachine is een apparaat dat als hoofdtaak heeft om de hoeveelheid afval te verminderen. De machine kan de vorm hebben van een verticale balenpers en een automatische horizontale balenpers met een grotere invoeropening, waarmee u onder andere de lengte van een baal kunt aanpassen en veel meer afval kunt comprimeren.

Het verminderen van de hoeveelheid afval is niet het enige voordeel van dit type apparatuur. Hier zijn er een paar:

1. Bedrijfskosten verlagen

Bramidan-balenpers voor karton kan bijdragen tot een aanzienlijke vermindering van de bedrijfskosten. Door het karton in de machine te verdichten, kunt u snel overvolle containers verwijderen, omdat het verdichte afval veel minder ruimte in beslag neemt. Door het aantal vervoerde containers te verminderen, kan uw bedrijf veel besparen.

Compacte kartonnen dozen nemen veel minder ruimte in beslag, waardoor afval zelfs meerdere keren minder vaak vanuit uw bedrijf kan worden getransporteerd. Het is daarom mogelijk om zowel de transportkosten als de kosten voor afvalopslag te verlagen.

Wanneer uw papierafval wordt gecomprimeerd tot kant-en-klare balen, kunt u bovendien betere prijzen bedingen met afvalverwerkingsbedrijven en maakt het mogelijk om grote inkomsten uit hun verkoop te behalen. Het is de moeite waard om te weten dat verdichte grondstof een absoluut hogere waarde heeft, waardoor u een aanzienlijk hogere verkoopprijs kunt krijgen.

Horizontale baler CC - Het verwijderen van de baal

Horizontal baler CC - removing the bale

Horizontale baler CC - Het uitwerpen van de baal

Horizontal baler CC - the bale ejection

Horizontale pers HPK - Het laden van de pers 

Horizontal baler HPK - loading the baler with cardboard

Horizontale pers HPK - Verwijdering van de baal

Horizontal bales HPK - removing the bale

2. Ruimtebesparend

De karton crusher zal de hoeveelheid afvalopslag aanzienlijk verminderen, waardoor een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte mogelijk wordt. Alle bedrijven en winkels, waar elke centimeter magazijnruimte telt, zullen profiteren van een extra plaats. Zoals bekend: reductie van afvalvolume betekent ook verlaging van de opslagkosten.

Effectief ruimtebeheer is een zeer belangrijk element in de efficiënte werking van het bedrijf - de bespaarde ruimte kan worden toegewezen, onder andere voor de inzet van extra assortiment of nieuwe machines om de werking van het bedrijf te verbeteren.

3. Verbetering van de logistiek

Het in het bedrijf ingezamelde kartonafval vereist regelmatig transport naar afvalverwerkingsbedrijven. De machine voor het verdichten van karton door de hoeveelheid afval te verminderen, maakt het mogelijk om het aantal benodigde transporten te minimaliseren, wat op zijn beurt de logistiek van het bedrijf verbetert.

Minder transport ritten betekenen minder problemen met het plannen van een effectief schema voor afvalverwijdering - spitsuren en vakantieperiodes zullen niet langer omslachtig zijn. Het bedrijf zal zich minder frequente lediging van containers kunnen veroorloven en zo de verlamming door vertraagde inzameling van afval door een extern bedrijf kunnen voorkomen.

Bovendien kan de balenpers voor karton worden uitgerust met de Bramidan Intelligent Monitoring Solution (BRA-IN). Dankzij de modem en de simkaart die in het apparaat zijn geïnstalleerd, hebt u toegang tot informatie over het huidige vulniveau van de machine, het aantal kant-en-klare balen of zelfs servicebehoeften. Dit alles maakt een efficiënte transportorganisatie mogelijk wanneer de hoeveelheid afval een bepaald niveau bereikt.

BRA-IN - apparaatbewakingssysteem

BRA-IN - device monitoring system

4. Verbetering van de veiligheid van werknemers

Balenpers voor karton kan bijdragen aan het verhogen van de veiligheid van werknemers. De compatibiliteit van onze machines met de EN16500-norm houdt onder meer in dat het apparaat niet in werking treedt totdat de deur gesloten is, waardoor het risico van onbedoeld starten van de machine wordt geëlimineerd en een dubbel beveiligingssysteem van het apparaat elke storing detecteert en stopt het apparaat als er een storing optreedt.
 
De machines zijn vrij van uitstekende elementen en hebben een sterke spinvergrendeling die zorgt voor controle over de deuropening. Om de baal te verwijderen, moet u twee handen tegelijkertijd gebruiken - het uitwerpen van de baal is daarom volledig veilig en gecontroleerd.
 
Bovendien wordt de apparatuur gekenmerkt door een stille werking, zodat de werknemers niet worden blootgesteld aan een hoog geluidsniveau.

Veilig baal uitwerpsysteem

X30 - safe bale ejection

Veilig sluiten van de deur

X30 - safe closing of the door

5. Gemak en tijdwinst

Balenpers voor karton biedt een eenvoudige en snelle manier om het afvalvolume drastisch te verminderen. De bediening van het apparaat is buitengewoon eenvoudig, dus na een korte training kunnen werknemers het afval zonder problemen verdichten. Eenvoudig bedieningspaneel heeft slechts 2 knoppen. Bovendien stelt de machine de volgende stap voor met behulp van de achtergrondverlichting en de indicator voor volledig licht geeft aan wanneer de baal klaar is om te worden gebonden.

Onze balenpersen met laag profiel kunnen dicht bij de afvalbron worden geplaatst, waardoor het mogelijk is om het karton snel en uiterst comfortabel te comprimeren. Door tijd te besparen op afvalverwerking kunnen werknemers zich concentreren op hun dagelijkse taken.
 
Belangrijk is dat de balenpers voor karton kan worden geïntegreerd in de productielijn - dan worden de productieresten direct naar de machine gestuurd. Een dergelijke werkorganisatie beperkt het interne transport en verhoogt de werkefficiëntie in het bedrijf.

X30 - het laden van de balenpers met karton

X30 - loading the baler with cardboard

X30 - de baal uitwerpen

X30 - the bale ejection

Dit zijn natuurlijk niet de enige voordelen ...

Dit zijn uiteraard niet de enige voordelen van het gebruik van een dergelijke balenpers. Overweegt u een balenpers voor karton te kopen? Neem contact met ons op - onze medewerkers geven u graag advies over het selecteren van een balenpers die het meest geschikt is voor uw bedrijf.


Laten we het hebben over de oplossing voor u !

  • stop Lennaert - mobiel 06 823 19 754
  • stop Elmar - mobiel 06 823 19 917
  • stop Joost - mobiel 06 427 01 444

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up