Choose language
Nieuws & Events
24-4-2017

Luxe hotels in Montreal gebruiken balenpersen voor meer comfort

Door het comprimeren van afval kunnen de hotelketens een aanzienlijke stijging van de productiviteit bereiken en tegelijk het image op het gebied van milieu bij elke vestiging verbeteren.
Jean-Michel Pinguet
Manager, Solrec Concept Inc.
Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.
Het torenhoge hotel gezien vanaf de begane grond

Recyclebaar afval wordt samengeperst om minder vaak afval te hoeven afvoeren. Dit gaat ten gunste van de hotelgasten en het milieu.


Met een X10 balenpers van Bramidan kunnen de luxe hotels Le Crystal en St. Sulpice in Montreal de behandeling van recyclebaar afval verbeteren. Tegelijk verlagen ze hun kosten voor de afvalverwerking.

Luxe hotel in centrum Montreal

Het hotel, Le Crystal, ligt middenin het stadscentrum van Montreal op de hoek van La Montagne en de Boulevard René Lévesque – een grote verkeersader door de metropool in Quebec.

Het luxe boetiekhotel beschikt over 131 suites, een indoor zwembad, een jacuzzi op het dakterras, een sauna, een fitnesscentrum, een gerenommeerde bistro, een bar en een evenementenruimte.
Een jacuzzi op het dakterras
Met de constante wens hoogwaardige dienstverlening te bieden als drijfveer, wilde de eigenaar en beheerder van Le Crystal een oplossing om het beheer van recyclebaar afval in het hotel te vereenvoudigen.

Recyclebaar afval als karton en kunststof werd buiten bewaard in vuilnisbakken en een aantal keer per week opgehaald.

Een Bramidan balenpers gevuld met karton in een opslagruimte

Installatie van een Bramidan balenpers

De directie van het hotel koos voor de installatie van een Bramidan X10 balenpers om het recyclebare materiaal samen te persen. De balenpers is eenvoudig in gebruik, heeft weinig ruimte nodig en past op een gewoon stopcontact. Hierdoor is hij erg geschikt voor hotels en restaurants met een kleine binnenplaats.

 

Drastische daling van het ophalen

Het comprimeren van recyclebaar materiaal leverde aanzienlijke voordelen op. Behalve de besparing op de kostbare tijd van het personeel en vrije vloerruimte voor een opgeruimde werkomgeving, kostte het inzamelen van het afval het hotel ook minder. De geluidsoverlast door de vuilniswagens is ook beduidend verminderd.

Het nieuwe afvalbeheersysteem heeft het ophalen van afval met 75% verlaagd.

Meer informatie over onze X10 balenpers

Een milieuvriendelijke oplossing

De investering in de balenpers ondersteunt de inspanningen van Le Crystal als ecologisch verantwoorde onderneming. Het hotel is lid van het Green Key initiatief – een ecologisch label op basis van vrijwilligheid in de horeca dat gebonden is aan strikte criteria, geformuleerd door de Foundation for Environmental Education (FEE). Als lid van Green Key heeft het hotel belangrijke stappen gezet voor de milieubescherming. Hiertoe behoren het invoeren van omvangrijke milieuprogramma's, betere managementmethodes, trainingsprogramma's en technische oplossingen om het milieu en de lokale gemeenschap te beschermen.

De voorzijde en entree van Hotel St. Sulpice


Award winnende ecologische initiatieven

Als resultaat van de vele initiatieven ontving het hotel in 2016 de Hotelia Award voor de verantwoordelijkheid op ecologisch gebied.

Succesvol afvalconcept gekopieerd

De manager van Le Crystal was erg tevreden met zijn investering in de X10 balenpers. Hij besloot het succes te kopiëren met nog een Bramidan X10 balenpers voor één van zijn andere hotels in Montreal, St. Sulpice.

Gedekte tafels in de eetzaal van een hotel met zicht op de tuin

«Terug