Choose language
Nieuws & Events
18-4-2017

Internationale elektronicaleverancier kiest een oplossing van Bramidan

Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.
Bramidan balenpers B30 Wide en twee stapels met balen karton

Toen de oude balenpers voor karton van Functional Devices defect raakte, stond de B30 Wide van Bramidan hoog genoteerd als vervanging


Toen Functional Devices, een producent van elektronische apparatuur in Kokomo, Indiana, verhuisde naar een nieuwe productievestiging, werd een balenpers van de vorige eigenaar overgenomen.

Door de balenpers maakten ze kennis met de voordelen van het comprimeren van afvalproducten. Maar de machine was al behoorlijk oud en voldeed niet meer aan de behoeften.

Defect en olielekkage

Functional Devices ontwerpt en produceert elk soort elektronica voor de internationale markt. Hun energiebesparende producten zijn te vinden in bouwprojecten over de hele wereld.

Bij hun dagelijkse activiteiten wordt een aanzienlijke hoeveelheid karton als afval geproduceerd. En toen de oude machine olie begon te lekken, was het tijd voor een nieuwere en veilige opvolger.Medewerker doet karton in de Bramidan B30 Wide balenpers

Samen met één van de leidende recycling- en distributiebedrijven op dit gebied, de KCS Group, zocht het elektronicabedrijf naar een efficiënte en voordelige optie die zou voldoen aan hun behoefte voor recycling. De Bramidan B30 Wide balenpers stond al snel hoog genoteerd als mogelijke vervanger.

Veiligheid voorop

Nadat medewerkers hun bezorgdheid over de veiligheid van de oude balenpers uitdrukten, was duidelijk dat veiligheid voorop stond bij het besluit
van Functional Devices te investeren in een
balenpers van Bramidan.
Voorzijde van de gele Bramidan balenpers B30 Wide staat dicht bij de muur
Sinds de installatie van de B30 Wide is er geen enkel bedrijfsongeval meer gerapporteerd. Bovendien zijn ze uiterst tevreden met het samenpersen van karton.

Superieure veiligheid

Doordat er aan de buitenzijde van de machine geen bewegende onderdelen bestaan, hoeven medewerkers geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met de balenpers. Ingebouwde veiligheidssystemen zorgen dat de balenpers voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

De machine heeft ook minder onderhoud nodig en kan diverse cycli per dag afwikkelen zonder verlies van prestaties.

Meer informatie over de veiligheidsnorm EN16500.

Gebruiksgemak

Vergeleken met de oude balenpers merkten de medewerkers dat de nieuwe verticale balenpers zeer gebruiksvriendelijk is.

De grote opening en het grote reservoir betekenen dat het personeel minder tijd hoeft te besteden aan het opvouwen van karton, want ook grote dozen met veel omvang passen gemakkelijk in het apparaat.

Onverwacht winstgevend

Door de balenpers gewoon te gebruiken, boekt Functional Devices al een onverwachte winst. De afgewerkte balen karton kunnen met winst aan recyclingbedrijven worden verkocht.

Een ander bijkomend voordeel is dat recyclebaar materiaal niet meer op de stortplaats belandt – een rechtstreeks voordeel voor het milieu.

Meer informatie over onze B30 Wide balenpers.

«Terug