News from BRAMIDAN


Verminder het afvalvolume in winkels door balenpersen te gebruiken voor verdichting

23 fEBRUARI 2022

Bedrijven in de detailhandel staan ​​elke dag voor veel uitdagingen. Een daarvan is het efficiënt beheren van verschillende soorten afval: karton, zacht plastic of papier. Deze afvalstromen nemen allemaal veel ruimte in beslag en het transport ervan levert aanzienlijke kostenposten op. Is dit ook een probleem in uw winkel? Ontdek hoe u het kunt oplossen!

Balenpersen in de detailhandel

Verpakkingsafval in een winkel: hoe ga je ermee om?

Afval in een kleinere winkel is vaak een even groot probleem als in winkels met een groot oppervlak. De kleine hoeveelheid ruimte in het magazijn is lange tijd een probleem geweest in termen van efficiënte afvalvermindering, voornamelijk vanwege het volume.

Kleinere winkels worden geholpen door balenpersen met een compact ontwerp die, net als hun grotere tegenhangers, worden gebruikt om afval efficiënt samen te persen tot handige balen. Door de ruimte die door het afval wordt ingenomen te optimaliseren, kunt u meer waardevolle ruimte vrijmaken in het magazijn of de opslagruimte, wat de efficiëntie van uw bedrijfsprocessen verhoogt.

De balenpersen houden uw werkplek netjes, ongeacht hoeveel afval u elke dag produceert. Het is de moeite waard om te weten dat dit soort apparatuur even goed werkt in middelgrote en grote winkels.

Compacte balenpersen in het magazijn: wat te kiezen?

Het assortiment compact ontworpen balenpersen die zelfs in een kleine bedrijfsruimte gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd, is vrij uitgebreid. Welke model zou u kiezen? Als u twijfelt, kunt u het beste contact opnemen met een van de verkopers van het bedrijf dat dit soort apparatuur aanbiedt - zij zijn experts waarop u kunt vertrouwen.

Het is echter de moeite waard om inzicht te hebben in wat de markt te bieden heeft. Aanbevolen kleine en volledig functionele balenpersen zijn de B3 (gekoppeld met een balenwagen) en B4. Deze balenpersen zijn bestemd voor kleine winkels.

B3 & B4 balenpersen

  • stopUiterst eenvoudige en veilige bediening
  • stopUniverseel
  • stopMinimaal benodigde ruimte

Voor middelgrote winkels is het model B5 Wide met brede vulopening, ontworpen voor het efficiënt comprimeren van grote en volumineuze materialen, een goede optie.

B5 Wide balenpers

  • stop50% grotere vulopening in vergelijking met het B3-model
  • stopDe perskamer is meer dan twee keer zo groot
  • stopDe baal is meer dan 2,5 keer groter in vergelijking met B3

B5 Wide balenpersen kunnen worden uitgerust met verticale deuren (VD), die verticaal naar boven openen om ruimte rond de balenpers te besparen. Wilt u meer weten over de soorten balenpers deuren? 

Aanbevolen balenpersen voor winkelketens

Dit zijn natuurlijk slechts geselecteerde modellen uit een breed assortiment van afvalbalenpersen. 

Balenpers B3

Het kleine oppervlak (0,67 m2) en de hoogte van de balenpers (1885 mm) maken zelfs in kleine bedrijfsruimtes installatie mogelijk. De handige kar die wordt meegeleverd, maakt het makkelijk om balen te vervoeren.

Technische specificaties

Balenpers B3

Balenpers B4

Een apparaat met hoge perskracht verdicht uw verpakkingsafval uiterst effectief. De compacte balenpers met een breedte van 940 mm en een hoogte <2 meter neemt weinig ruimte in beslag.

Technische specificaties

Balenpers B4

Balenpers B5 Wide

De brede opening (1 meter) maakt het gemakkelijk om grote, omvangrijke dozen te verdichten. Zelfs zeer grote dozen kunnen direct in de balenpers worden gegooid zonder dat ze in stukken hoeven te worden gesneden.

Technische specificaties

Balenpers B5 Wide

De bediening van de balenpers is heel eenvoudig

Naast levering van machines verzorgen wij ook de training van uw personeel.

Balenpers B3 - de balenpers laden met afval, zoals karton, plastic

De balenpers vullen met afval, zoals karton en plastic

Baler B3 - de baal uit de balenpers halen

De baal uit de balenpers halen

Balenpers B3 - transport van balen met een handig karretje

Vervoer van balen met een handige kar

Geen tijd meer verspillen met het beheren van afval in de winkel

Efficiënt, eenvoudig en snel comprimeren van afval in balenpersen helpt niet alleen om ruimte in het magazijn te besparen, maar vermindert ook de tijd die werknemers verspillen aan het snijden of vouwen van grote dozen. Op deze manier winnen ze meer tijd om contact op te nemen met de klant, de voorraad te verzorgen en andere taken uit te voeren die verband houden met hun werk.

Kleine balenpersen zijn geweldig voor de detailhandel. Waarom? Ze zijn uiterst eenvoudig, veilig, bieden een intuïtieve bediening en hebben lage bedrijfskosten.

Bovendien maakt het comprimeren van afval tot kleine en lichte balen de opslag en het transport veel gemakkelijker, wat buitengewoon belangrijk is in de detailhandel. U heeft zelfs geen karretje nodig om de handige balen van de ene plek naar de andere te verplaatsen!

Afvalpersen zijn machines die al lang worden gebruikt door de bekendste winkels en supermarkten, waarbij het effectief samenpersen van afval tot handige balen uitermate belangrijk is. Dankzij balenpersen verminderen winkels het volume van alle kartonnen dozen of  zakken folie die in het magazijn zijn opgeslagen aanzienlijk.

Krijg nog meer!

Balenpersen die in winkels werken, kunnen worden uitgerust met BRA-IN Bramidan Intelligent Monitoring Solution. Dankzij het modem en de simkaart die in de machine zijn geïnstalleerd, hebt u toegang tot informatie over het huidige vulniveau van de machine, het aantal gemaakte balen of zelfs uw onderhoudsbehoeften. Dit alles stelt u in staat om uw transport efficiënt te organiseren wanneer de hoeveelheid afval een bepaald niveau bereikt.

Dankzij BRA-IN kan diegene die verantwoordelijk is voor het afvalbeheer realtime de werking van alle machines in veel winkels volgen.

Elke stilstand in de werking van de balenpers veroorzaakt een snelle toename van het afval, waardoor het magazijn zich snel vult. Hoe kunt u dit vermijden? Profiteer van de landelijke service die u zal helpen bij het oplossen van uw machinestoring en eventueel benodigde reparatie aan uw machine. 

Creëer een nieuwe bron van inkomsten door doordacht afvalbeheer

De vermindering van het afvalvolume dankzij balenpersen zorgt voor multidimensionale besparingen in middelgrote en grote winkels.

Ten eerste krijgen ze de kans om de kosten aanzienlijk te verlagen en de efficiëntie van afvalbeheer te verhogen. Hierdoor kunnen ze een hogere kwaliteit van het afval krijgen voor recycling en kunnen ze meer inkomsten genereren uit de doorverkoop van grondstoffen voor recycling.

Ten tweede verdichten de winkels het afval dat ze produceren aanzienlijk, waardoor het volume afneemt en er dus minder frequent transport nodig is, waardoor de kosten van verwijdering worden verlaagd.

Ten derde kunnen werknemers door het effectief sorteren en gebruiken van dozen, folie of papier meer tijd winnen voor echte, winstgevende activiteiten.

Een investering in dit type machine maakt het mogelijk om een ​​schonere en beter geordende werkplek te krijgen, de kosten van afvalbeheer in het bedrijf aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd de inkomsten uit de doorverkoop van hoogwaardige secundaire grondstoffen te verhogen.

Bent u op zoek naar een balenpers voor een klein magazijn?

Ontdek het brede assortiment compact ontworpen balenpersen van Bramidan voor winkels van verschillende grootte die actief zijn in de detailhandel. We bieden de mogelijkheid om onze machines gratis te testen, maar ook om ze te financieren door middel van verhuur. Wil je meer weten? Neem contact op.

Lees ook het artikel "Beperkte ruimte? Controleer waar u een balenpers" moet plaatsen.

VIDEO: Bekijk hoe onze B3 en B4 compacte balenpersen werken

 


Meer weten over onze balenpersen? Bel ons of vul het formulier in.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up