Nieuws van Bramidan


4 ongebruikelijke afvalstromen die de pers, verdichter of balenpers kan verwerken 

28 JANUARI 2021

Als u verantwoordelijk bent voor het afvalbeheer in uw bedrijf, weet u precies hoe belangrijk het is om de kosten beperkt te houden. Een oplossing voor deze uitdaging zou een van onze balenpersen of persen kunnen zijn. De meest voorkomende en meest gebruikte zijn persen en balenpersen voor karton en plastic, echter zijn sommige op de markt verkrijgbare persen ook geschikt voor de verwerking van meer ongebruikelijke afvalstromen. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Het antwoord op deze vraag vindt u in onderstaand artikel.

Empty aluminium cans and clothes

1. Afvoer van lege vaten

Het afvoeren van vaten is belangrijk, niet alleen vanwege hun grootte en de ruimte die ze innemen, maar ook vanwege hun inhoud, zoals olieresten. Deze afvalstoffen kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die ermee in aanraking komen, maar ook voor het milieu. Hierdoor is een juiste verwerking van deze materialen ook een milieuvriendelijke bezigheid die u kunt inzetten voor marketing, want steeds meer klanten letten op de ethische kant van hun favoriete bedrijven en merken.

Gebruikte vaten kunnen natuurlijk in een container worden gegooid, maar ze kunnen veel ruimte innemen, dus het is geen effectieve manier om dit afval op te slaan. Daarom is het veel beter om hier een speciale machine voor te gebruiken..

Hoe werkt de vatenpers? De machine is ontworpen voor het samenpersen van olievaten en andere vaten die geen explosieve stoffen bevatten. De pers is uitgerust met speciale pinnen die de vaten doorboren en het mogelijk maken de opgehoopte lucht te verwijderen. Door een vat te persen, kunt u het volume tot 90% verminderen. Daarna kan het veilig worden getransporteerd en afgevoerd of verkocht. Met dat laatste kunt u zelfs geld verdienen aan uw afval!

Vatenpers DP16 - plaatsing van het vat

Bramidan Drum Press DP16 woman loading the drum

Vatenpers DP16 - het afval uit de pers verwijderen

Bramidan Drum press DP16 woman removes compacted drums

2. Verdichting van textiel en kleding

Heeft u een groothandel in tweedehands kleding of een productielocatie? Dan weet u heel goed hoeveel ruimte er in beslag wordt genomen door restmaterialen of ander textielafval. Om hierbij te helpen, kan een speciale pers worden gebruikt. Textielbalenpersen worden steeds populairder op de markt - zeker als we rekening houden met de huidige trends op het gebied van bewust omgaan met grondstoffen in de kledingindustrie.
 
Balenpersen zijn niet alleen handig voor het verdichten van stukken textielafval. Onze machines verminderen ook de ruimte die door kleding wordt ingenomen, zodat deze klaar is voor verder transport. Dergelijke kledingbalenpersen hebben geen houders of verf binnenin en hierdoor wordt kleding niet beschadigd. Zowel eigenaren van kleinere als grotere magazijnen, waarin tonnen kleding worden opgeslagen, als winkels en groothandels, kunnen hun verschillende soorten textiel gemakkelijk samenpersen zonder ze te beschadigen.

Balenpers B4 Textiel - laden van de balenpers met afval

Bramidan baler B4 Textile  woman loades the baler with waste

Balenpers B4 Textiel - de baal uit de balenpers halen

Bramidan baler B4 Textile - removing the compacted bale from the baler

3. Aluminium blikjes en ander metaalafval

Of het aluminiumafval nu afkomstig is van booreilanden midden in de oceaan of van productieinstallaties waarin populaiere frisdranken worden geproduceerd - metaalafval vormt een ernstig risico voor het milieu. Het transport en de verwerking ervan brengt voor bedrijven hoge kosten met zich mee, en dan vooral de zware metalen (lood, cadmium).

Gelukkig kunnen metaalresten en aluminium blikjes worden gerecycled en is het dus mogelijk om geld te verdienen aan het gegenereerde afval. Om dit proces te vergemakkelijken, is het het beste om balenpersen voor blikken en containers met een hoge perskracht te gebruiken, waardoor het afvalvolume gemakkelijk wordt verminderd. Overgebleven vloeistof wordt via het speciale afvoersysteem uit de balenpers verwijderd. Het is ook erg belangrijk dat het materiaal direct bij het starten van de baal wordt geperst, omdat de balenpersen voor metalen een lange persslag nodig hebben om de uiteindelijke balen duurzaam en compact te maken.

Aluminium verdichten met behulp van geschikte machines zorgt niet alleen voor een veilige afvalscheiding en -verwerking, maar ook kan hiermee de benodigde werktijd op de werkvloer verkort worden. Bovendien kunnen samengeperste balen verkocht worden.

Balenpers PC24 HD - baal van samengeperste blikken

Bramidan Baler PC24 HD and ready bale of compacted cans

Balenpers X30 - baal van samengeperste blikken

Bramidan Baler X30 - and ready bale of compacted cans

4. Verdichten van organisch afval

Heeft u een bedrijf in de voedingsindustrie of hotelbranche, waardoor u te maken heeft met organisch afval van de productie of verwerking van voedsel in vaste en vloeibare vorm? Dit type afval neemt niet alleen ruimte in en verhoogt de transportkosten, maar bederft ook snel.
 
Onze speciaal daarvoor bestemde machines kunnen bijna alle soorten organisch afval verwerken; ze werken goed in verschillende soorten verwerkingsbedrijven (bijvoorbeeld voor zuivelproducten en andere voedselverwerking).  

De zakkenpers BP2 biedt een perfecte oplossing voor keukenafval van restaurants, café’s en kantines. Organisch afval, evenals plastic of blikjes worden direct in een gemakkelijk te vervangen plastic zak samengeperst.
 
Zoals u ziet, kan de zakkenpers zeer praktisch en bruikbaar zijn voor dergelijk afval.

Zakkenpers BP2 - de pers laden met organisch afval

Bag press BP2 - loading the press with organic waste

Zakkenpers BP2 - verdichtingsproces

Bag press BP2 - compacting organic kitchen waste

Ongebruikelijke afvalstromen vereist een selectie van geschikte en professionele machines voor de afvalverwerking

Het verdichten van metaal, kleding of vaten kan ondernemers enorme zakelijke voordelen opleveren; Als u meer wilt weten over hoe uw bedrijf kan profiteren van een investering in een balenpers of pers, neem dan contact met ons op.


Laten we het hebben over de oplossing voor u !

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up