Distributie & Magazijn - Zackenberg

De speciale vatpers van Bramidan helpt het arctische milieu te beschermen

Bij het onderzoeksstation Zackenberg in het noordoosten van Groenland kan de wintertemperatuur zo laag als -40 °C zijn. Om het milieu te beschermen moet het afvalmateriaal verwijderd worden voordat deze lange donkere maanden beginnen. De introductie van een speciale vatpers heeft geholpen bij de transformatie van dit proces.

Uitdagingen

  • stop Barre weersomstandigheden
  • stop Zeer beperkte vervoersmiddelen
  • stop Kwetsbare omgeving

Gekozen machine

Vatpers, model DP16

Vulopening: 820 x 990 mm

Vaten: max. 200 liter

Voordelen

  • done Neemt weinig ruimte in beslag
  • done Verkoop van samengeperste vaten voor extra inkomsten
  • done Milieuvriendelijk en kosteneffectief

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Speciale vatpers van Bramidan helpt bij de bescherming van het Noordpoolgebied

Dit gebied, dat wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en gesloten is tijdens de barre wintermaanden, is grotendeels onderontwikkeld, met name wat betreft infrastructuur. Er zijn geen supermarkten, geen snelwegen of zelfs wegen. Proviandering wordt in een klein vliegtuig aangeleverd. Afvalmateriaal wordt met het vliegtuig opgehaald.

"We moeten al het niet-brandbare afvalmateriaal van de locatie zien te krijgen vóór het begin van de winter," aldus Henrik Spanggård van het Deense Miljøundersøgelse. "Het wordt gewoonlijk opgehaald per vliegtuig en dan terug verscheept naar Denemarken. De prijs wordt vastgesteld naar aanleiding van volume en gewicht. Het kan heel duur worden.”

Een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing

Om te helpen bij het oplossen van deze uitdaging, kwam Bramidan overeen een speciale op maat gemaakte vatpers te produceren voor de Zackenberg faciliteit. Aangezien ze iets gelijksoortigs ontworpen hadden voor een Noors onderzoeksstation in Antarctica tien jaar eerder, waren zij goed uitgerust dit te doen. Het project werd voltooid en de vatpers in elkaar gezet op locatie in de zomer van 2010.

De vatpers heeft twee functies. Het eerste is om al het niet-brandbare afval samen te drukken in de olievaten, die dan naar een leveringsschip worden gevlogen en terug verscheept naar Denemarken. De tweede functie is om de overige ongebruikte olievaten zelf samen te drukken om ze te verwijderen van het station. "Niet-samengeperste olievaten met hun schadelijke gassen vormen een bedreiging voor de onderzoeksfaciliteit en voor het milieu, terwijl samengedrukte olievaten metaalafval worden en zelfs voor geld verkocht kunnen worden," legt dhr. Spanggård uit. "In feite kunnen de kosten voor de vatpers eigenlijk binnenkort worden gefinancierd met het geld dat is ontvangen voor de samengedrukte olievaten," voegt hij hieraan toe.

Bramidan drum press outside Zackenberg research station in Northeast Greenland

Een op maat gemaakte oplossing van Bramidan

De ruimte en gewichtsbeperkingen van het kleine vliegtuig dat wordt gebruikt voor het transporteren van goederen naar de Zackenberg-faciliteit betekende dat de vatpers in drie stukken bezorgd moest worden. "Materiaal dat per vliegtuig wordt geleverd mag niet meer dan 400 kg wegen,” aldus dhr. Spanggård.

De vatpers werd van de fabriek in gedemonteerde staat ingepakt op paletten geleverd, aan boord van een leveringsschip gezet en toen met het Twin Otter Series 300 vliegtuig naar het station gevlogen. De machine werd tijdens de zomer opnieuw in elkaar gezet wat betekende dat afval vóór de winter werd verwijderd en het milieu werd gespaard.

In feite kunnen de kosten voor de vatpers eigenlijk binnenkort worden gefinancierd met het geld dat is ontvangen voor de samengeperste olievaten.

— Henrik Spanggaard, Deens milieuonderzoek

Feiten over:

Zackenberg

Onderzoeksstation Zackenberg is een ecosysteem onderzoeks- en bewakingsfaciliteit in het noordoosten van Groenland, 25 kilometer ten westen van Daneborg. Het maakt deel uit van het Deens Miljøundersøgelse (het Deense milieuonderzoeksprogramma), dat het eigendom is van de Regering van Groenland, met een andere branche-faciliteit in Daneborg in een voormalig meteorologisch station.

Feiten over:

Zackenberg

Onderzoeksstation Zackenberg is een ecosysteem onderzoeks- en bewakingsfaciliteit in het noordoosten van Groenland, 25 kilometer ten westen van Daneborg. Het maakt deel uit van het Deens Miljøundersøgelse (het Deense milieuonderzoeksprogramma), dat het eigendom is van de Regering van Groenland, met een andere branche-faciliteit in Daneborg in een voormalig meteorologisch station.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up