Retail - Kleine winkels - Würth

Koekje van eigen deeg

Als het je bedrijfsfilosofie is om klanten meerwaarde te bieden door middel van eenvoud en efficiëntie, is het een goed idee om de daad bij het woord te voegen. Würth's vestiging in Odense (Denemarken) kocht een Bramidan balenpers om ruimte vrij te maken en de efficiëntie te verhogen. De balenpers zorgde al snel dat medewerkers een positief verschil merkten.

Uitdagingen

  • stop Weinig ruimte voor afvalopslag
  • stop Stevige kartonnen dozen
  • stop Middelen besteed aan afvalverwerking

Gekozen machine

Kleine, sterke balenpers, model X10

Cyclustijd: Slechts 18 seconden

Machinehoogte: 1890 mm

Voordelen

  • done Efficiënt gebruik van tijd
  • done Meer vrije ruimte
  • done Veiligere werkomgeving

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Geen overvolle containers meer

Groothandelketen Würth verkoopt onder andere gereedschappen, bevestigings- en montagematerialen verkoopt. De vestiging in Odense kocht 2½ jaar geleden na de verhuizing naar een nieuw pand een X10 balenpers. Vanwege beperktere ruimte hadden ze een eenvoudig te installerencompacte balenpers met hoge capaciteit nodig.

"Voorheen gooiden we lege verpakkingen in een grote container buiten. Soms klommen we er zelfs in en sprongen we op het afval om het te samen te persen. In ons nieuwe pand hadden we minder ruimte. Eerst overwogen we een kleinere container te gebruiken die vaker werd opgehaald, maar nadat we met een adviseur van Bramidan hadden gesproken, besloten we in plaats daarvan een balenpers te gebruiken," aldus Anders Prip, hoofd van de afdeling.

Eenvoudige en veilige bediening

De machine is geplaatst in de goederenontvangst, waar deze beurtelings gebruikt wordt voor karton/papier en plastic. In totaal genereert de winkel jaarlijks ca. 3,5 ton karton, dat wordt samengeperst tot balen van 80 kg die elke 5-6 weken worden opgehaald. Deze snellere afvalverwerking is veel eenvoudiger dan voorheen en maakte het voor Würth mogelijk om eigen middelen vrij te maken in de dagelijkse werkroutines. Tegelijkertijd vergrootte dit de veiligheid op de werkplek.

Man fills cardboard boxes into yellow Bramidan baler

We denken er niet meer over na

"Onze producten worden geleverd in speciale kartonnen dozen. Deze zijn zeer stevig en zijn na gebruik niet gemakkelijk te vernietigen. We hoeven ons daar geen zorgen meer over te maken, want we gooien de verpakking direct in de balenpers en laten de machine het 'zware' samenperswerk doen," legt hij uit. Hij voegt hier aan toe dat hij ervan overtuigd is dat de afvalverwerking nu veel sneller gaat.

"We hebben de tijdsbesparing niet gemeten, maar we kunnen merken het verschil wel degelijk. Eigenlijk denken we er niet meer over na. We pakken uit en gooien het afval meteen weg.

Tot nu toe is de Würth-vestiging in Odense de enige winkel die een balenpers in gebruik heeft genomen. Volgens Anders Prip ligt de verklaring in het feit dat de andere winkels zich in industriegebieden bevinden, waar meer ruimte is voor een container. Hij twijfelt er echter niet aan dat zijn collega's baat zouden kunnen hebben bij de overstap naar een balenpers.

"In de industriegebieden hoeven ze niet zo na te denken over de ruimte die ze gebruiken. Maar ze zijn zich er misschien niet van bewust hoe snel en gemakkelijk ze met een balenpers hun afval kunnen verwerken," concludeert hij.

We hebben de tijd die we hebben bespaard niet opgemeten, Maar merken het verschil zeker.

— Anders Prip, Hoofd afdeling te Odense, Würth

Feiten over:

Würth

Würth Danmark maakt deel uit van een internationale commerciële onderneming, met meer dan 400 vestigingen in 86 landen. De Würth-groep heeft het breedste productassortiment aan gereedschappen, bevestigings- en montagematerialen, chemische producten, persoonlijke beschermingsmiddelen, voorraadbeheer- en orderverzamelsystemen, voornamelijk voor professionals (BtB).

Feiten over:

Würth

Würth Danmark maakt deel uit van een internationale commerciële onderneming, met meer dan 400 vestigingen in 86 landen. De Würth-groep heeft het breedste productassortiment aan gereedschappen, bevestigings- en montagematerialen, chemische producten, persoonlijke beschermingsmiddelen, voorraadbeheer- en orderverzamelsystemen, voornamelijk voor professionals (BtB).

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up