Industrie & Productie - Tissot

De wereldberoemde horlogefabrikant kiest Bramidan als tijd belangrijk is

De Zwitserse toonaangevende horloge ontwerper en fabrikant TISSOT heeft geprofiteerd van een nieuwe uitbreiding op lokatie om te investeren in een vol-automatische Bramidan kanaalbalenpers om de afvalverwerkingsprocedures te optimaliseren.

Uitdagingen

  • stop Gecompliceerde afvallogistiek
  • stop Ongesorteerd afval is niet kostenefficiënt
  • stop Dure en tijdrovende oplossing

Gekozen machine

Horizontale kanaalpers, model HC30

Baalgewicht: 250-350 kg - karton

Voordelen

  • done Verbeterde interne logistiek
  • done Tijdbesparende afvalverwerking
  • done Balen zijn meer waard

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Tijd is belangrijk voor de wereldberoemde horlogefabrikant

Vele jaren maakte Tissot gebruik van een 20m3 perscontainer om alle soorten afval te verwerken. Bij ledigen van de perscontainer moest deze vervoerd worden naar een verbrandingsinstallatie op 10 km afstand van de fabriek. In 2009 ging het roer om, waardoor al het recyclebaar afval verscheept werd naar een afvalsorteercentrum in de nabij gelegen stad La Chau de Fonds.

Interne logistiek was nog steed een dagelijkse uitdaging. Jean-Louis Bruelhart, verantwoordelijk voor de logistiek van Tissot legt uit: "Elke dag moesten medewerkers ± twintig 800 ltr. containers met ongesorteerd afval verwijderen uit de fabriek. De containers werden verplaatst naar een locatie 50 mtr. verderop over een steile hellende weg".

Een dergelijk proces is een nog grotere uitdaging tijdens sneeuwval in de winter, waarbij de fabriek 1100 mtr. boven de zeespiegel gesitueerd is. Een verouderde afvaloplossing, hoge logistieke kosten en een gebrek aan inkomsten als gevolg van ongesorteerd afval leidde het bedrijf ertoe te zoeken naar een meer efficiënte interne comprimeringsoplossing.

Compacte oplossing voor beperkte ruimtes

Ruimte is een belangrijke factor in de totaal vernieuwde productie afdeling van Tissot´s historische fabriek, welke gevestigd is in Le Locle, een afgelegen gebied in de Jura. De extreem compacte automatische kanaalbalenpers HC30 paste perfect in de kleine kelder. Via een kantelsysteem op de eerste verdieping valt het kartonafval door een diepe trechter in de HC30, die momenteel meer den 1,5 ton karton per dag verwerkt.

Cardboard bales coming out of horizontal baler onto pallet

Besparing van meer dan 200 minuten per dag

De keuze voor de locatie van de kanaalbalenpers is zeker geen toeval: de nieuwe apparatuur werd geïnstalleerd op een strategisch punt in het bedrijf, op de scheidingslijn van goederenontvangst en verzending en op slechts een paar meter afstand van de assemblagelijnen. " We berekenden dat elke werknemer 10 minuten bespaart ten opzichte van het oude proces", zegt Jean-Louis Bruelhart. Dit is meer dan 200 minuten per dag, welke nu besteed kunnen worden aan meer productievere taken.

Één lediging per 14 dagen

Karton wordt nu gesorteerd en direct gecomprimeerd on-site, waardoor nieuwe inkomsten worden gegenereerd voor het bedrijf (ongeveer 40CHF/ton). De balen van hoge dichtheid worden opgeslagen en verzameld. Eenmaal per twee weken wordt een volledige lading rechtstreek aan lokale papierfabrieken geleverd, zonder gebruikmaking van tussenpersonen en handelaren. Dit resulteert in een grote besparing voor Tissot.

Nu bespaart elke medewerker tot 10 minuten bij het hanteren van een container.

— Jean-Louis Bruelhart, Logistiek Manager, Tissot

Feiten over:

Tissot

Tissot is lid van de Swatch Group, wereldwijd de grootste horloge producent en distributeur. Sinds 155 jaar gevestigd in de Zwitserse horlogestad Le Locle in de Jura. Het merk vertegenwoordigt meer dan 150 landen wereldwijd.

Feiten over:

Tissot

Tissot is lid van de Swatch Group, wereldwijd de grootste horloge producent en distributeur. Sinds 155 jaar gevestigd in de Zwitserse horlogestad Le Locle in de Jura. Het merk vertegenwoordigt meer dan 150 landen wereldwijd.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up