Retail - Middelgrote winkels - superbrugsen

Een grote hulp in het dagelijks leven

Balenpersen hebben altijd al deel uitgemaakt van het dagelijks leven bij Superbrugsen in Graasten in Zuid-Denemarken, waar ze momenteel hun derde Bramidan balenpers in 25 jaar gebruiken.

Uitdagingen

  • stop Snelle afvalverwijdering
  • stop Strikt afvalverwerkingsbeleid
  • stop Milieuoverwegingen

Gekozen machines

Verticale balenpersen, modellen X10 en X30

Baalgewicht:

X10 = 80-110 kg - plastic

X30 = 280-350 kg - karton

Voordelen

  • done Goederen snel uitpakken voor verkoop
  • done Opgeruimde gangpaden
  • done Verhoogde recyclingpercentages

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Balenpers is een grote hulp bij de dagelijkse werkzaamheden

Het is al snel duidelijk dat Bjarne Andersen, manager bij Superbrugsen Graasten, een zeer drukke man is. Het is duidelijk dat hij vastbesloten is, snel praat en voortdurend op zijn horloge kijkt, terwijl hij door de winkel loopt met een regelmatig rinkelende mobiele telefoon aan zijn riem.

"Zoals u kunt zien hebben wij nooit vrede en rust," zegt hij met een glimlach na een kort telefoongesprek en wijst de weg naar de goederenontvangst. Net aan de binnenkant van de deur staan twee gele Bramidan balenpersen, een X12-model van 2004 voor plastic afval en een X30-model van 2007 voor karton.

Snelle verwerking

Bjarne Andersen is sinds 1970 in dienst bij de winkel en heeft het zien groeien van slechts een paar werknemers tot de huidige 55. Gedurende al deze jaren heeft afval altijd deel uitgemaakt van een dagelijkse activiteit die gekenmerkt wordt door snelheid. Goederen worden snel uitgepakt en op schappen in de winkel geplaatst waarna ze het liefst zo snel mogelijk in de winkelmandjes terecht komen.

De balenpersen maken het eenvoudiger voor Superbrugsen om hun afval te verwerken, maar voordat zij hun eerste balenpersen kochten was de situatie anders.

Man from SuperBrugsen fills Bramidan baler with cardboard

"In de jaren 70 gooiden we het karton in een speciale ruimte, die een keer per week door een afvalinzamelaar werd geleegd. Dit deden we tot we onze eerste Bramidan balenpers kochten
 halverwege de jaren 80. We hadden deze balenpers voor vele jaren en we waren er bijzonder tevreden over," aldus Bjarne Andersen.

Het afval is meteen weg

Door de jaren heen is de hoeveelheid afval aanzienlijk toegenomen. Bovendien zijn de eisen met betrekking tot afvalverwerking nu veel strenger, zowel wat betreft het milieu als de economie. Goederen worden tweemaal per week bezorgd, goed beschermd in verschillende soorten verpakkingen. Daarna worden de goederen uitgepakt en verplaatst naar de verkoopruimte of naar het magazijn.

"Momenteel maken we iedere week zeven of acht kartonnen balen en een plastic baal. De balenpersen zijn heel eenvoudig te bedienen en effectief omdat we het afval meteen uit de weg kunnen ruimen. Zowel plastic als karton worden verzameld voor recyclage," legt Bjarne Andersen uit en voegt eraan toe dat het gemengde afval van de bakkerij- en slagersafdeling niet wordt samengeperst in de balenpersen, omdat ze het karton en plastic afval "schoon" willen houden.

Beide balenpersen worden gehuurd met een volledig servicecontract en worden onderhouden door Bramidan's eigen onderhoudstechnicus. Het is duidelijk dat deze balenpersen een geweldige hulp zijn, Bjarne Andersen kan zich niet voorstellen wat hij zonder zou doen.

"Een wereld zonder balenpersen? Ik zou niet weten hoe ik al dat afval weg zou moeten ruimen" zegt hij.

Momenteel maken we iedere week zeven of acht kartonnen balen en een plastic baal.

— Bjarne Andersen, Winkelmanager, SuperBrugsen Graasten

Feiten over:

SuperBrugsen

Superbrugsen is een van de toonaangevende supermarktketens in Denemarken met meer dan 300 winkels in het land. De keten is het eigendom van COOP Denemarken.

Feiten over:

SuperBrugsen

Superbrugsen is een van de toonaangevende supermarktketens in Denemarken met meer dan 300 winkels in het land. De keten is het eigendom van COOP Denemarken.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up