Industrie & Productie - Sunarc

Huurovereenkomst geeft meer flexibiliteit

De Deense glasproducent koos ervoor om Bramidan balenpersen te huren om de flexibiliteit in zijn afvaloplossing te behouden.

Uitdagingen

  • stop Gemengd afval
  • stop Afvalstoffen moeten gescheiden worden
  • stop Soort en hoeveelheid afval zijn wisselend

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X30

Baalgewicht:

280 - 350 kg - karton
350 - 450 kg - plastic

Voordelen

  • done Schone en nette werkplek
  • done Efficiënte workflow
  • done Verkoop van balen voor extra inkomsten

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Meer tijd voor het verbeteren van de productkwaliteit

"In februari 2009 besloten we om balenpersen van Bramidan te gebruiken. Onze afvalinzamelaar, die ons plastic afval inzamelt en opkoopt, vroeg ons om ons afval, zowel plastic als karton, te scheiden en samen te persen in balen alvorens het werd opgehaald. Tegelijkertijd ontdekten we ook verbeteringen in onze eigen productieprocessen", zegt Morten Pedersen, milieuassistent bij Sunarc.

In plaats van de balenpersen te kopen, koos Sunarc ervoor om de machines te huren. Volgens het bedrijf was dit om de flexibiliteit in de afvalverwerkingsoplossing te behouden. "Als we van leverancier veranderen, veranderen ook de soorten en de hoeveelheden karton en papierafval, omdat leveranciers allemaal verschillende soorten verpakkingen hebben. Door de balenpersen te huren zijn we in staat om de flexibiliteit te behouden en de afvaloplossing aan te passen als het nodig is", zegt Morten Pedersen.

Sunarc verdient aan afval

De nieuwe balenpersen vervangen twee kleinere machines, die slechts balen van max. 70 kg kon produceren. Deze balen waren te klein om te verkopen. De huidige afvaloplossing, bestaande uit 3 balenpersen van het model X30 en een kleinere machine, produceert balen karton van 280-350 kg en balen plastic van maximaal ca. 500 kg. Dergelijke balen met een hoge dichtheid kunnen verkocht worden aan de afvalinzamelaar.

Cardboard and plastic bales stacked outside under shelter

"Vroeger moest onze afvalinzamelaar onze kleine balen zelf tot grotere balen samenpersen, maar dat kostte veel tijd en was vrij duur. Daarom vroeg hij ons om zelf grotere balen te maken voordat hij ons afval zou kopen. Nu kunnen we het afval verkopen aan de afvalinzamelaar zonder extra handelingen", zegt Morten Pedersen.

Verbetering van het productieproces

De nieuwe machines zijn in de productiehal geïnstalleerd, dicht bij de plaats waar de grondstoffen en andere materialen worden uitgepakt. Op deze manier hoeven de medewerkers niet ver te lopen om hun afval weg te gooien. Bovendien is het productiegebied nu een stuk netter geworden.

"Onze medewerkers stellen prijs op een nette en opgeruimde werkplek. Door het afval zo snel te sorteren is er minder rommel in de productieruimte. De balenpersen zijn gebruiksvriendelijk en over het algemeen is de workflow aanzienlijk verbeterd. We besparen dagelijks ongeveer 30 minuten. Deze tijd kunnen we gebruiken om de kwaliteit van onze eigen producten te verbeteren", legt Morten Pedersen uit.

Wij besparen elke dag ca. een half uur werktijd. Deze tijd kunnen wij gebruiken om de kwaliteit van onze producten te verbeteren.

— Morten Pedersen, Enviromental Assistant, Sunarc

Feiten over:

Sunarc

Sunarc Technology A/S is een Deense glasproducent. Het bedrijf geeft glas een speciale antireflectiebehandeling, zodat dit gebruikt kan worden in zonne-energiecentrales en kassen. Op dit moment is Sunarc het enige bedrijf ter wereld dat een baanbrekend subtractief proces gebruikt om een antireflectielaag in het glas te creëren, in plaats van antireflectielaag toe te voegen aan het oppervlak van het glas.

Feiten over:

Sunarc

Sunarc Technology A/S is een Deense glasproducent. Het bedrijf geeft glas een speciale antireflectiebehandeling, zodat dit gebruikt kan worden in zonne-energiecentrales en kassen. Op dit moment is Sunarc het enige bedrijf ter wereld dat een baanbrekend subtractief proces gebruikt om een antireflectielaag in het glas te creëren, in plaats van antireflectielaag toe te voegen aan het oppervlak van het glas.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up