Industrie & Productie - Scheria

Hygiëne en opgeruimdheid zijn belangrijke zaken

Bij Scheria Versdienst in Nederland zijn hygiëne en opgeruimdheid essentieel wanneer kip-, kalkoen- en wildproducten voor de Nederlandse supermarkten worden bereid. Om de opgeruimdheid te verbeteren, kocht de groothandelaar in Stompwijk twee balenpersen voor het samenpersen van karton en plastic afval.

Uitdagingen

  • stop Onmisbare focus op hygiëne
  • stop Plastic afval van rauwe producten
  • stop Oplossing voor buiten verhoogt risico op besmetting

Gekozen machines

Verticale balenpersen, modellen X30 AD en X10

Baalgewicht:

X30 AD = 280-350 kg - karton
X10 = 40-60 kg - karton

Voordelen

  • done Hygiënische afvalverwerking
  • done Kan direct bij de afvalbron worden geplaatst
  • done Balenpersen met laag ontwerp beschikbaar

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Hygiëne en netheid zijn belangrijk punten

In het 2.500 m2 depot waar Scheria vleesproducten snijdt, kruidt en inpakt, heeft elke activiteit zijn eigen ruimte. Er zijn koelcellen, diepvriezers, snijruimtes, verpakkings- en etikettenruimtes. "Voor redenen m.b.t. hygiëne moet vlees nooit dezelfde deur uitgaan waar het binnenkwam en het hele proces moet gekoeld zijn", aldus Sjoerd van Santen, een van de drie directeuren. "Aan het einde hiervan hebben we natuurlijk veel verpakkingsafval. Alles dat het slachthuis binnenkomt is in plastic folie gewikkeld. Producten die we van Frankrijk importeren bevinden zich soms ook in kartonnen dozen”.

Twee weken testen

Tot 2008 werd dit karton weggegooid in verroeste kooien, die begrijpelijkerwijs buiten moesten staan. Sjoerd: "Dit stond natuurlijk helemaal niet opgeruimd. Ik zocht een manier om het binnen te houden. Wij hadden balenpersen gezien bij handelsbeurzen, maar ik zag het voordeel niet onmiddellijk. Ze leken duur en waren te groot om onder de schappen te passen. Dat is tot ik de X30 AD met interne cilinder van Bramidan zag. Deze paste wel en ik kon het twee weken uitproberen. Ik was na één week overtuigd. Ik dacht: We hadden dit tien jaar eerder moeten doen. De automatische deur is voortdurend open en alle karton wordt onmiddellijk en keurig samengeperst achter een gesloten deur. Er komt iedere drie dagen een baal uit.”

Two men with blue plastic aprons sorting chicken at assembly line

Van negen naar vier containers

Vrij vlug na de installatie van de X30 AD-balenpers, kocht Scheria het kleinere X12-model om voor plastic folie te gebruiken. Dit werd verzameld in grote blauwe afvalzakken, die buiten in een container werden gegooid. Sjoerd: "We probeerden het handmatig samen te drukken, maar plastic springt terug. Dus we hadden iedere week negen containers vol met afval en een hoop lucht".

 Scheria plaatste de X12-balenpers net naast de productieruimte. Omdat het wordt gebruikt voor vleesverpakkingsfolie, worden de afvalzakken tijdens iedere pauze verwijderd en meteen in de balenpers gedaan. De balen, die ongeveer negentig kilo per stuk wegen, vullen nu niet meer dan vier containers iedere week. De afvalinzamelaar betaalt er niet voor, maar haalt ze gratis op. Sjoerd gooit oud karton zelf weg en Scheria schenkt de opbrengst aan liefdadigheid.

Ik kon het voor twee weken uitproberen. Ik was overtuigd na één week.

— Sjoerd van Santen, Directeur, Scheria

Feiten over:

Scheria

Ongeveer tachtig jaar geleden begon de grootvader van de huidige directeuren een groothandel in boter, kaas en eieren. Dit was de voorloper van het huidige bedrijf in kip-, kalkoen- en wildproducten. Scheria heeft ongeveer zestig werknemers en levert onder meer aan poeliers, slagers, supermarkten, catering ondernemingen en zorginstellingen over heel Nederland.

Feiten over:

Scheria

Ongeveer tachtig jaar geleden begon de grootvader van de huidige directeuren een groothandel in boter, kaas en eieren. Dit was de voorloper van het huidige bedrijf in kip-, kalkoen- en wildproducten. Scheria heeft ongeveer zestig werknemers en levert onder meer aan poeliers, slagers, supermarkten, catering ondernemingen en zorginstellingen over heel Nederland.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up