Industrie & Productie - Sauer-Danfoss

Meer tijd voor datgene wat er echt toe doet

Nadat Sauer-Danfoss balenpersen van Bramidan installeerde, nam de efficiëntie in de productie aanzienlijk toe. Tegelijkertijd wonnen ze meer ruimte in de productiehal, zijn er minder afvalophaalmomenten en is de veiligheid voor de medewerkers toegenomen.

Uitdagingen

  • stop Strenge veiligheidseisen
  • stop Implementatie van LEAN-principes
  • stop Onmiddellijke verwijdering van afval uit productielijnen

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X25

Baalgewicht:

Karton = 200-300 kg
Plastic = 250-350 kg

Voordelen

  • done Meer ruimte in de productiehal
  • done Minder afvalophaalmomenten
  • done Verbeterde veiligheid

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Balenpersen geven de productiviteit bij Sauer-Danfoss een boost

In de fabriek van het Deense Sauer-Danfoss, de wereldberoemde producent van hydraulische systemen, worden de componenten voor de systemen geleverd. Deze zijn veilig verpakt in karton, papier en plastic om de inhoud te beschermen tegen roest. Bij het uitpakken voor gebruik op de montagelijn moeten alle verpakkingen onmiddellijk worden verwijderd.

De componenten zijn veilig verpakt in karton, papier en plastic om de inhoud te beschermen tegen roest als deze geleverd worden. Bij het uitpakken voor gebruik op de montagelijn moeten alle verpakkingen onmiddellijk worden verwijderd. Daarom wordt het afval samengeperst in Bramidan balenpersen.

Efficiënte workflow

Vier jaar geleden introduceerde Sauer-Danfoss de balenpersen, toen het bedrijf de werkroutines in de fabriek reorganiseerde aan de hand van de LEAN-principes.

"De balenpersen moesten aan vier hoofddoelen voldoen. We wilden het productiegebied uitbreiden; minder afvalophaalmomenten, geen containers bij de uitgangen en tot slot wilden we de veiligheid in het productiegebied vergroten", aldus Henning Sørensen, strategisch inkoper bij Sauer-Danfoss.

Employee from Sauer-Danfoss fills cardboard boxes into Bramidan baler

Vier van de 10 balenpersen werden geïnstalleerd in de sectie waar de besturingseenheden geproduceerd worden. De balenpersen zijn strategisch geplaatst in de montagezones waar alle ontvangen onderdelen worden uitgepakt. Door de balenpersen zo dicht bij de afvalbron te plaatsen, besparen de medewerkers tijd bij de dagelijkse routines.

"Vroeger stonden er containers buiten en moesten de medewerkers met afval naar buiten. Nu gooien ze het direct in een balenpers. Een vorkheftruck haalt de samengeperste baal op voor recycling", vertelt Henning Sørensen.

Veilig met leasing

Alle balenpersen worden geleased met een full service overeenkomst. Dit betekent dat aanpassingen, reparaties en onderhoud automatisch uitgevoerd worden. Een servicemonteur van Bramidan bezoekt het bedrijf eenmaal per jaar en voert dan een servicecontrole uit op alle machines. Sauer-Danfoss kent de maandelijkse kosten en er zijn geen extra facturen.

"Bij Sauer-Danfoss hebben we een principe - we doen alleen waar we goed in zijn. Diensten die buiten onze kernactiviteiten vallen, kopen we in. Een leaseovereenkomst is de beste oplossing voor ons, omdat we niet over de middelen beschikken om de machines zelf te onderhouden", aldus Henning Sørensen, die zeer tevreden is over de balenpersen.

"We hebben echt goede ervaringen met de machines van Bramidan. Ik kan me niet een storing herinneren. Dit is waarschijnlijk te danken aan de serviceovereenkomst, maar het is ook een bewijs dat Bramidan kwaliteitsproducten levert," voegt hij eraan toe.

We wilden de productieruimte uitbreiden, minder afval opslaan en de veiligheid verhogen.

— Henning Sørensen, Strategische koper, Sauer-Danfoss

Feiten over:

Sauer-Danfoss

Het Deense Sauer-Danfoss is een wereldwijde producent van hydraulische en elektronische systemen voor mobiele apparatuur, zoals vorkheftrucks, tractoren, kranen en apparatuur voor aannemers. In de fabriek in Nordborg worden componenten en reserveonderdelen van onderleveranciers wereldwijd uitgepakt en gemonteerd in de montagezone. Het bedrijf heeft wereldwijd ca. 7500 medewerkers in dienst.

Feiten over:

Sauer-Danfoss

Het Deense Sauer-Danfoss is een wereldwijde producent van hydraulische en elektronische systemen voor mobiele apparatuur, zoals vorkheftrucks, tractoren, kranen en apparatuur voor aannemers. In de fabriek in Nordborg worden componenten en reserveonderdelen van onderleveranciers wereldwijd uitgepakt en gemonteerd in de montagezone. Het bedrijf heeft wereldwijd ca. 7500 medewerkers in dienst.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up