Industrie & Productie - Rewair

RewAir bespaart een uur per dag op afvalverwerking

Duur en tijdrovend afvalbeheer bracht RewAir A/S gebracht om andere verwerkingsopties te overwegen. Met hun huidige balenpers besparen ze zowel kosten als tijd.

Uitdagingen

  • stop Jaarlijks vele tonnen papierafval
  • stop Duur papiermateriaal
  • stop Arbeidsintensieve en inefficiënte oplossing

Gekozen machine

Vertical balenpers, model X30

Vulopening: 1090 x 655 mm

Baalgewicht: 280-350 kg - karton

Voordelen

  • done Snel rendement op de investering
  • done Betere interne logistiek
  • done Verbeterde productiviteit

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Jaarlijks 60 ton afval

De glasvezel die in de productiefaciliteit wordt gebruikt, komt op grote rollen aan in de fabriek in Haderslev (Denemarken). De glasvezel is met een laag beschermend papier op deze rollen gerold. De rol wordt op een snijmachine gelegd. Als de glasvezels in vorm zijn gesneden, dan moet het beschermpapier uit het productiegebied worden verwijderd. De fabriek verwerkt jaarlijks ca. 60 ton papier- en kartonafval.

"Het papier neemt veel ruimte in beslag. Voorheen was de container van 20 m3 buiten vijf tot zes keer per maand vol. Uiteindelijk realiseerden we ons dat er te veel werk en kosten gemoeid waren met de verwerking van het papierafval", zegt magazijnchef Erling Andersen.

RewAir ging daarom op zoek naar een betere en goedkopere manier om hun afval te verwerken en speurde op internet om te zien welke oplossingen er verkrijgbaar waren. Erling Andersen vond de website van Bramidan en verdiepte zich in de balenpersen van het bedrijf.

"Na een gesprek met Bramidan besloten we om een van hun balenpersen op proef te nemen. We ontdekten al snel dat het een goed idee was," legt hij uit.

Meer vrije ruimte in de productieruimte

Het bedrijf besloot een Bramidan X30 te kopen, die zeer geschikt is voor het samenpersen van grote hoeveelheden afval. De machine produceert balen van minimaal 300 kg. De machine werd rond de jaarwisseling 2009 geïnstalleerd en heeft zich snel bewezen.

"We verzamelen nu het papier aan het einde van de productielijn en gooien het direct in de balenpers. We hebben veel ruimte nodig in onze productieruimte en het is perfect dat we het afval meteen op kunnen ruimen. Op deze manier houden we de ruimte netjes en opgeruimd. Daarnaast besparen we ook tijd, omdat we ons afval niet naar buiten hoeven te dragen," aldus Erling Andersen, die schat dat RewAir nu elke dag een uur bespaart op afvalverwerking.

Male RewAir employee takes away cardboard bale with pallet lifter

Terugverdientijd van drie jaar

Naast de bespaarde tijd maakt de machine het voor RewAir ook gemakkelijker om het afval af te voeren. Voordat de balenpers werd geïnstalleerd werd het afval opgehaald tegen een kostprijs, maar nu wordt het afval zonder extra kosten verzameld en gebruikt voor recycling.

"De balenpers is een goede oplossing en al met al is de economie prima, omdat we zowel tijd als kosten besparen. We verwachten dat de balenpers zichzelf over ongeveer drie jaar heeft betaald, misschien zelfs eerder," zegt Erling Andersen.

De pers is een goede en rendabele oplossing, want we besparen tijd en kosten.

— Erling Andersen, Warenhuis manager, RewAir

Feiten over:

RewAir

RewAir is expert op het gebied van oplossingen voor de windturbine-industrie, voornamelijk fabrikanten van windturbinebladen en gondels. Het bedrijf ontwikkelt en produceert o.a. glasvezel- en vacuümsets voor afzonderlijke componenten zoals afdekkingen voor de bladbevestiging en bladafdekkingen. RewAir heeft 120 medewerkers in dienst, verdeeld over de twee hoofdkantoren in Denemarken.

Feiten over:

RewAir

RewAir is expert op het gebied van oplossingen voor de windturbine-industrie, voornamelijk fabrikanten van windturbinebladen en gondels. Het bedrijf ontwikkelt en produceert o.a. glasvezel- en vacuümsets voor afzonderlijke componenten zoals afdekkingen voor de bladbevestiging en bladafdekkingen. RewAir heeft 120 medewerkers in dienst, verdeeld over de twee hoofdkantoren in Denemarken.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up