Retail - Grote winkels - OBI

Succesvolle testperiode van drie maanden bij OBI

Na drie maanden kartonafval samengeperst te hebben met de balenpers was retailketen OBI in Hongarije overtuigd van de efficiëntie van deze oplossing. In plaats van tijd en geld te besteden aan de verwijdering van los afval, verkoopt het bedrijf nu stevig samengeperste balen aan de papierindustrie.

Uitdagingen

  • stop Omvangrijke afvalfragmenten
  • stop Steeds groter wordend containerpark
  • stop Stijgende kosten voor afvalinzameling

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X30

Vulopening: 1090 x 655 mm

Baalgewicht: 280-350 kg - karton

Voordelen

  • done Winst uit samengeperst afval
  • done Samenpersen van veel verschillende afvalfragmenten
  • done Medewerkers besparen tijd en moeite

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Afval met waarde

Vroeger kochten de mensen gereedschappen en spijkers bij de ijzerhandelaar, verf en behang bij de gespecialiseerde verfwinkel en hout bij de houthandelaar. Nu kunnen klanten voor vrijwel alles terecht bij een OBI-winkel.

Bergen los afval

De vele verschillende goederen in de rekken van een OBI-winkel betekent veel afval bij de goederenontvangst, dat veel ruimte in beslag neemt.

Tijdens een klantenevenement bezocht het OBI-management een professionele presentatie van het Bramidan-productprogramma van Bramidan-distributeur H-Trio. H-Trio toonde de OBI-managers hoe ze een balenpers moeten bedienen en overtuigde hen van de voordelen van een balenpersoplossing. Zij sloten een overeenkomst over de installatie van balenpersen in alle winkels in Hongarije.

Voorheen verzamelde OBI al het afval in containers, waarbij het afval gesorteerd werd: karton, folie en gemeentelijk afval. Ze gebruikten geen balenpers voor het samenpersen van dit grofvuil. Ze overwogen zelfs om meer containers aan te schaffen. Dit betekende dat er meer ruimte nodig was, met hogere kosten voor verhuur en inzameling.

De medewerkers gebruikten kleine rolcontainers om de folie en het karton in de winkel op te halen. Ze duwden deze vervolgens naar buiten om al het afval in de grote buitencontainers te laden. De afstand tussen de winkel en de buitencontainer was vrij groot en daarom kostte dit afvaltransport de medewerkers onnodig veel tijd.

Truck and container with cardboard waste in front of OBI shop

De testperiode was een succes

Eerst bestudeerde H-de afvalverwerkingsbehoeften van OBI. Voor het samenpersen van karton bevolen ze een balenpers model X30 aan. Na slechts drie maanden testen in hun grootste winkel besloot OBI dit type balenpers te kopen voor al hun winkels.

De totale afvalverwerkingsoplossing voor OBI omvatte een Foster Press-Tainer voor de folie en een LIM ContainerPacker voor het gemeentelijk afval. Voor het kartonafval werd een X30 balenpers met draadwikkelaar aanbevolen. Dit was een belangrijk punt. omdat de Hongaarse papierindustrie alleen met draad omwikkelde papier- en kartonbalen accepteert. De grootte en het gewicht van een voltooide baal waren ook belangrijk. De baal moet meer dan 300 kg wegen. OBI verkoopt zijn balen karton voor recycling aan de papierindustrie.

Het bedrijf is zeer tevreden met de oplossing die werd aanbevolen door H-Trio en wijst op de volgende voordelen: de balenpers werd bij de afvalbron geplaatst, medewerkers besparen tijd, de machine verlaagt de huurkosten voor containers en we verkopen stevig samengeperste balen aan de papierindustrie.

De balenpers is bij de afvalbron geplaatst. Wij besparen nu tijd en de kosten voor containerhuur zijn gereduceerd.

— Management, OBI in Hongarije

Feiten over:

OBI

OBI is het toonaangevende merk op de Duitse en Europese bouw- en doe-het-zelfmarkt - en het bedrijf blijft groeien. In 1970 werd de eerste OBI-winkel in Duitsland geopend en vandaag de dag is OBI met meer dan 530 winkels in 13 Europese landen vertegenwoordigd. Het bedrijf heeft 38.500 werknemers en een jaarlijkse omzet van € 5,9 miljard.

Feiten over:

OBI

OBI is het toonaangevende merk op de Duitse en Europese bouw- en doe-het-zelfmarkt - en het bedrijf blijft groeien. In 1970 werd de eerste OBI-winkel in Duitsland geopend en vandaag de dag is OBI met meer dan 530 winkels in 13 Europese landen vertegenwoordigd. Het bedrijf heeft 38.500 werknemers en een jaarlijkse omzet van € 5,9 miljard.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up