Industrie & Productie - Method Home

Method Soap Factory plaatste 2 verticale kartonpersen

Method Home streeft naar totale afvalreductie. Aanschaf van twee B30 Wide balenpersen voor een gestroomlijnde afvalverwerking.

Uitdagingen

  • stop Geen enkel afvalfragment naar de stortplaats
  • stop Grote hoeveelheden karton en PET
  • stop Onnodig transport van lichte materialen

Gekozen machine

Verticale balenpers, model B30 Wide

Vulopening: 1525 x 560 mm

Baalgewicht: 375-500 kg - karton

Voordelen

  • done Direct bij de afvalbron sorteren
  • done Minder afvalophaalmomenten
  • done Kleinere ecologische voetafdruk

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Method Home staat bekend om zijn milieuvriendelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Maar de inzet voor het behoud van grondstoffen en hulpmiddelen binnen het hele productieproces is veel minder bekend. De fabriek met de naam de Soapbox ligt in het zuiden van Chicago. De buitengevel is bedekt met een hele serie felgekleurde luifels die doen denken aan de bonte zeepflessen van het bedrijf.

Het meest kenmerkend voor de faciliteit is echter de imposante 70 meter hoge windturbine en de zonnepanelen, waarmee schone energie wordt opgewekt voor de productie, het bottelen en de distributie. Ook ann de binnenkant van de fabriek zet Method de ecologische bedrijfsvoering voort. Onlangs werden twee B30 Wide balenpersen van Bramidan aangeschaft voor nog betere recycling.

LEED-Platinum certificering

De Soapbox van Method bezit het indrukwekkende LEED-Platinum certificaat. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design – een certificeringsprogramma voor ecologisch bouwen. We spraken met Austin Simpson, Hoofd Milieuhygiëne en Veiligheid voor de Soapbox bij Method, over het positieve effect van de twee verticale balenpersen van Bramidan.

Employee from Method Home operates B30 Wide Bramidan baler

Doelstelling is een totale afvalreductie

De eerste fabriek van Method, de Soapbox, focust erop het hoogste niveau van duurzaamheid te bereiken. De Soapbox is de enige faciliteit in de hele bedrijfstak met de LEED-Platinum certificering. Hier bevindt zich 's werelds grootste dakbroeikas. Een 20 m hoge windturbine verzorgt de stroomvoorziening en de fabriek levert een belangrijke bijdrage aan de lokale werkgelegenheid. Bovendien heeft Method zich tot doel gesteld in de toekomst helemaal geen afval meer af te voeren. Om deze totale afvalreductie te bereiken, heeft Method twee Bramidan B30 W balenpersen aangeschaft. Op de werkvloer produceert Method grote hoeveelheden kartonnen verpakkingen en PET-flessen. De aanwezige balenpersen maken de opslag en het transport van herbruikbare materialen veel efficiënter.

Vroeger werden bulkcontainers met afval gevuld

Vroeger deed Method het afval van de kartonnen verpakkingen en de PET-flessen in bulkcontainers en voerde ze met een vrachtwagen af. Dit proces was uiterst inefficiënt want er werden vrachtwagens vol omvangrijk, maar lichtgewicht afval afgevoerd. Tegelijkertijd paste deze werkwijze absoluut niet bij een milieuvriendelijk bedrijf.

Verticale balenpersen stroomlijnden de afvalverwerking

De balenpersen bleken een bijzonder waardevolle aanwinst voor de Soapbox. Method heeft beduidend minder ruimte nodig voor de recycling en de balenpersen hebben gezorgd voor een veel eenvoudigere en meer gestroomlijnde manier om herbruikbaar materiaal te vervoeren.

Lagere afvalkosten met twee B30 Wide balenpersen

Method wil geen winst maken met zijn recycling-activiteiten op zich. "Toen we praktisch lege aanhangers met omvangrijk materiaal vervoerden, gebeurde dat meestal 2-3 keer per week. Tegenwoordig hebben we voor dezelfde hoeveelheid materiaal maar een zending per week nodig. Dit heeft de directe kosten verlaagd, maar is ook milieuvriendelijker door minder vrachtvervoer."

Vroeger voerden we 2-3 keer per week afval af met containers. Tegenwoordig hebben we voor dezelfde hoeveelheid maar een transport per week nodig. Dit heeft niet alleen de directe kosten verlaagd, maar is ook milieuvriendelijker door minder vrachtvervoer.

— Austin Simpson, Hoofd Milieuhygiëne en Veiligheid

Feiten over:

Method Home

Method Home is een producent van milieuvriendelijke zeep en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Francisco en de productie in Chicago

Feiten over:

Method Home

Method Home is een producent van milieuvriendelijke zeep en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Francisco en de productie in Chicago

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up