Industrie & Productie - Maserati

Maserati maakt korte metten met afval uit onderdelen

Met vier geïnstalleerde balenpersen van Bramidan de Italiaanse autoproducent de productie vloer weer ruimte gegeven en de logistieke interne afvalprocessen verbeterd.

Uitdagingen

  • stop Grote hoeveelheden gemengd afval
  • stop De productielijnen moeten voortdurend vrij van afval gehouden worden
  • stop Meerdere afvalophaalmomenten per dag

Gekozen machines

Verticale balenpersen, modellen B5 Wide/B20 VD/B30 Wide

Baalgewicht:

B5 Wide = 80-110 kg - karton

B20 VD = 200-250 kg - karton

B30 Wide = 375-500 kg - karton

Voordelen

  • done Schonere en veiligere werkvloer
  • done Betere interne logistiek
  • done Verbeterde werkstromen voor medewerkers

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Verbeterde workflow

Het Italiaanse Masarati is legendarisch dankzij hypermoderne ontwerpen en de productie van exclusieve, met de hand vervaardigde auto's. De productie in de fabriek in Modena is explosief gestegen. Dit levert een grote hoeveelheid karton en noppenfolie op uit de verpakking van auto-onderdelen, die moet worden verwijderd uit de zones rond de productielijnen.

Na de installatie van vier balenpersen van Bramidan om het afval direct bij de bron te comprimeren, kon Maserati de werkvloer vrij maken, de workflow optimaliseren en het ophalen van afval aanzienlijk terugschroeven.

Afval als grote uitdaging

Man vult schuim afval in Bramidan balenpers Maserati fabriek. Met de aanbevolen balenpersen kon Maserati de afvalverwerking in de fabriek verbeteren. "Een procedure met een aanzienlijke potentieel voor verbeteringen," geeft Maddelena Spagna, milieudeskundige, toe. "Vooral de inzameling van het afval die is uitbesteed aan een andere onderneming." Bovendien ziet de werkvloer er nu veel beter georganiseerd en schoner uit.

Man handles plastic waste newt to yellow Bramidan baler

Comprimeren – een gouden idee

De Italiaanse distributeur van Bramidan, Scalvenzi, stelde verticale balenpersen voor als voordelig alternatief. De belangrijkste punten voor installatie in de fabriek werden gekozen om de interne logistiek en de workflow voor het personeel te verbeteren.

Maddalena Spagna is zeer enthousiast. "Met de hulp van Bramidan werd het oorspronkelijke idee om de afvalverwerking te verbeteren omgezet. Het WCM-concept voor een opgeruimde, schone fabriek is verwezenlijkt. We waren heel tevreden met de resultaten van de eerste test. Bramidan heeft ons een oplossing geleverd die snel, veilig en efficiënt is en zorgt voor een schonere productie."

Voor Maserati zijn snelheid en eenvoud de belangrijkste pluspunten. De balenpersen zijn eenvoudig te gebruiken en nemen geen extra tijd van de medewerkers in beslag.

Het verzamelde afval werd zes maal kleiner

Tegenwoordig worden karton en noppenfolie samengeperst en in een container buiten de fabriek opgeslagen. De dagelijkse inzameling van afval is verminderd, wat leidde tot besparingen op de transportkosten. In gecomprimeerde vorm hebben kunststof en karton als afval bovendien een hogere waarde.

We hebben veel voordeel behaald: de assemblagelijnen zijn opgeruimd en schoner en onze workflow is veel efficiënter dankzij de snellere en eenvoudige afvalverwerking.
Bovendien hebben we kosten op onze uitrusting bespaard, want er hoeft nu maar één container mee met de vuilniswagen, die 40% meer afval bevat.

— Maddalena Spagna, milieudeskundige, Maserati

Feiten over:

Maserati

Maserati is eigendom van Fiat Chrysler Automobiles (FCA). De fabriek in Modena produceert beroemde modellen als de Maserati GranTurismo en GranCabrio, net als de Alfa Romeo 4C.

Feiten over:

Maserati

Maserati is eigendom van Fiat Chrysler Automobiles (FCA). De fabriek in Modena produceert beroemde modellen als de Maserati GranTurismo en GranCabrio, net als de Alfa Romeo 4C.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up