Retail - Middelgrote winkels - Leader price

Voor discount-supermarktketen Leader Price bleek de balenpers de oplossing voor afvalverwerking

Toen Leader Price, de grote discount-supermarktketen, op zoek was naar een efficiënte afvalverwerkingsoplossing ter vervanging van hun huidige roto-compactor, kozen ze voor Bramidan balenpersen.

Uitdagingen

  • stop Inflexibele roto-compactoroplossing
  • stop Hoge onderhoudskosten
  • stop Meerdere afvalophaalmomenten per week

Gekozen machines

Verticale balenpersen, model X25 AD en B20

Baalgewicht: 

X25 AD = 200-300 kg - karton

B20 = 200-250 kg - karton

Voordelen

  • done Directe besparingen op apparatuur van 30%
  • done Besparing van € 700 per jaar op onderhoud
  • done Verhoogde waarde van karton

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Aanzienlijk goedkoper onderhoud met een balenpers

Met meer dan 700 m2 verkoopoppervlakte heeft de supermarktketen Leader Price een enorme stroom van gemaksproducten en afval van de verpakkingen daarvan. Voorheen gebruikten ze roto-compactors voor de verwerking van al hun karton- en plastic afval. Een tijdrovende en dure oplossing.

Dhr. Cresson, inkoper bij Leader Price, zegt: "Rotocompactoren zijn een dure investering die een volledig onderhoudscontract vereisen, aangezien de machines elk kwartaal gecontroleerd moeten worden. Dat is nog eens € 700 per jaar per machine."

Daarbij komen nog de kosten van verbruiksartikelen - er werden 1100 liter plastic zakken gebruikt voor zowel plastic als kartonafval. Deze moesten ook regelmatig vervangen worden.

Voldoen aan logistieke behoeften

Ook de logistieke uitdagingen werden steeds complexer. Het personeel van Leader Price hadden voortdurend problemen met het opstapelen van de ronde zakken met karton. Omdat de opslagcapaciteit beperkt was, werd een toenemend aantal ophaalmomenten noodzakelijk.

De roto-compactor tastte de werkomstandigheden ook ernstig aan, omdat de machines water nodig hebben om te voorkomen dat stof zich in het magazijn verspreidt terwijl er karton wordt verpulverd. "Deze oplossing was vanuit milieuoogpunt niet langer haalbaar, gezien de mogelijke waterschaarste," licht dhr. Cresson toe.

Bramidan cardboard baler next to fire extinguisher and finished cardboard bale

De oplossing - en 30% besparing!

De keuze voor de Bramidan B20 en X25 AD balenpersen betekende voor Leader Price een besparing van 30% op de kosten van nieuwe apparatuur. Ook de onderhoudskosten werden aanzienlijk verlaagd, omdat de uiterst betrouwbare balenpersen alleen jaarlijks onderhoud nodig hebben.

Aan de productiezijde hebben de Bramidan balenpersen bijgedragen aan een verhoging van de waarde van karton, omdat het materiaal niet meer met water wordt bevochtigd. Bovendien kunnen de medewerkers van Leader Price nu tot wel drie balen in hun magazijn opstapelen. Dit brengt het gemiddelde aantal ophaalmomenten terug tot één per week.

Nu zowel karton als kunststoffen met dezelfde machine samengeperst. Dit resulteert in een aanzienlijke ruimtebesparing, aangezien de voetafdrukken van de B20 en X25AD veel lager zijn dan die van de roto-compactoren.

Het beste van alles is dat het personeel nu geniet van betere werkomstandigheden. De nieuwe balenpersen zijn minder luidruchtig dan hun voorgangers en ook droger - waardoor de geurproblemen die gepaard gaan met schimmel worden geëlimineerd.

Duidelijke voordelen

Voor Leader Price biedt deze afvaloplossing duidelijke voordelen: een rationele investering met besparingen op vele niveaus - van onderhoudskosten tot hogere inkomsten uit afvalmaterialen. Er is ook meer ruimte beschikbaar voor opslag en de machines zorgen voor een betere werkomgeving.

We besparen 30% op de kosten van nieuwe apparatuur.

— Dhr. Cresson, inkoper, Leader Price

Feiten over:

Leader Price

Met een verkoopoppervlakte van 700 m2 - iets meer dan het gemiddelde vloeroppervlak van de concurrenten - is Leader Price twee tot vier keer zo groot als de traditionele discount-supermarkten. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 550 winkels in heel Frankrijk en streeft het ernaar om tegen 2014 meer dan 1.000 winkels te exploiteren.

Feiten over:

Leader Price

Met een verkoopoppervlakte van 700 m2 - iets meer dan het gemiddelde vloeroppervlak van de concurrenten - is Leader Price twee tot vier keer zo groot als de traditionele discount-supermarkten. Vandaag de dag heeft het bedrijf meer dan 550 winkels in heel Frankrijk en streeft het ernaar om tegen 2014 meer dan 1.000 winkels te exploiteren.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up