Retail - Middelgrote winkels - Groenrijk Garden Centre

HermanHerman houdt tuincentrum Groenrijk netjes

Karton, kunststoffolie en plantentrays die over het hele terrein verspreid raken: een terugkerend probleem bij tuincentrum Groenrijk in Zuidoostbeemster, waar de straffe Noord-Hollandse wind geregeld flink tekeer gaat. Sinds het bedrijf de Bramidan B20 gebruikt, is het buitenterrein altijd opgeruimd.

Uitdagingen

  • stop Een buitenoplossing was problematisch
  • stop Enorme hoeveelheden verpakkingen
  • stop Veel gebruikers van de apparatuur

Gekozen machine

Verticale balenpers, model B20

Baalgewicht karton: 200-250 kg

Baalgewicht plastic: 250-300 kg

Voordelen

  • done Aanzienlijke besparingen op de containerhuur
  • done Snel rendement op de investering
  • done Schone en nette ruimtes

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

De balenpers houdt tuincentrum Groenrijk Garden Centre schoon en netjes

Bij Groenrijk in Zuidoostbeemster is het nooit stil. Het tuincentrum beslaat een oppervlak van anderhalve hectare, verdeeld over een kas en een buitenterrein.

 Ze verkopen ‘alles’, zoals directeur/eigenaar Gert Jan Waterhout zegt. Dat trekt elk jaar zo’n honderdduizend klanten die onder andere groen voor binnen en buiten, dierbenodigdheden, steen, grint, sfeer- en kerstartikelen en meubels aanschaffen.

 De hoeveelheid verpakkingsmateriaal is navenant. Waterhout: “Vooral de spullen uit China zijn vaak driedubbel verpakt. Elke week hebben we tussen de vijf en tien kuub karton en twee kuub kunststof. Dat gooiden we in twee containertjes. Wat er niet meer in paste zetten we op stapeltjes ernaast. Maar ja, met een beetje stevige wind vliegt dat natuurlijk over het hele terrein. Ik wilde van de rotzooi af.”

Niets meer naar buiten

Waterhout had al eens gehoord van balenpersen. Hij oriënteerde zich verder op internet, vroeg een paar offertes aan en koos uiteindelijk de Bramidan B20, een vrij forse machine.
 Anderhalve maand later zijn zowel hij, de vaste opruimkracht als de overige dertien medewerkers dik tevreden. De B20 staat in het magazijn, waar alle karton er meteen in wort gedaan. Kunststof wordt eerst aangestampt in bigbags en later geperst tot baaltjes van veertig centimeter bij een meter. Er gaat niets meer naar buiten. Voor klanten die tuinmeubels laten bezorgen is het plezierig dat Groenrijk het behoorlijk volumineuze verpakkingskarton meeneemt. Ook dat verdwijnt in de B20.

Een pers met een naam

Waterhout brengt de balen zelf op zijn vrachtwagen met kraan naar de vlakbij gevestigde oudpapier- en kunststofhandel. Hij weet nog niet welke prijs hij ervoor krijgt, maar de 1200 Euro per jaar voor containerhuur en leging kan hij alvast in zijn zak steken. De machine wordt afgeschreven over vijf jaar. Waterhout: “Moet makkelijk kunnen, lijkt me.”

Een bijzonder detail is dat de balenpers bij Groenrijk Zuidoostbeemster een naam heeft. HermanHerman is hij gedoopt, naar de opruimer die het apparaat bedient en elk woord twee keer zegt. Waterhout: “Herman vindt het een prachtige machine en is enorm trots dat hij naar hem is genoemd. Met de bediening heeft hij geen enkel probleem. het kan gewoon niet misgaan. En bovendien is hij mooi geel!”

Elke week hebben we vijf à tien kubieke meter karton en twee kubieke meter plastic.

— Gert Jan Waterhout, Eigenaar en Manager, Tuincentrum Groenrijk

Feiten over:

Tuincentrum Groenrijk

Het tuincentrum, onderdeel van een franchiseformule, is gevestigd buiten de bebouwde kom van Zuidoostbeemster. Het bedrijf bestaat sinds 1963 en verkoopt alle moge-lijke artikelen voor natuurbeleving in en rondom de woning. Daarvoor zijn de afdelingen gerangschikt als binnenrijk, buitenrijk, feerrijk, dierenrijk, waterrijk en tuinmeubilair. Het bedrijf heeft veertien medewerkers.

Feiten over:

Tuincentrum Groenrijk

Het tuincentrum, onderdeel van een franchiseformule, is gevestigd buiten de bebouwde kom van Zuidoostbeemster. Het bedrijf bestaat sinds 1963 en verkoopt alle moge-lijke artikelen voor natuurbeleving in en rondom de woning. Daarvoor zijn de afdelingen gerangschikt als binnenrijk, buitenrijk, feerrijk, dierenrijk, waterrijk en tuinmeubilair. Het bedrijf heeft veertien medewerkers.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up