Retail - Middelgrote winkels - Gaarne Garden Centre

Tijd besparen is geld verdienen

Toen tuincentrum Æ Gårne in Denemarken twee X30 balenpersen van Bramidan installeerde, kregen ze hun afvalverwerking eindelijk onder controle. De balenpersen zijn een grote hulp bij het sneller sorteren en zorgen voor minder rommel.

Uitdagingen

  • stop Tijdrovende afvalinstallatie
  • stop Grote hoeveelheid afval
  • stop Inefficiënte werkbelasting

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X30

Vulopening: 1090 x 655 mm

Baalgewicht: 280-350 kg - karton

Voordelen

  • done Eenvoudig uitpakken en sorteren van afval
  • done Maakt tijd vrij
  • done Genereert inkomsten uit recyclebare materialen

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Tijd besparen is geld verdienen

Als de lente aanbreekt merkt tuincentrum Æ Gårne dat meteen. Duizenden klanten gaan tijdens de eerste warme dagen op zoek naar nieuwe planten en tuingereedschap voor hun tuinprojecten van dat jaar. Deze drukte zorgt dat het personeel in het magazijn het ook druk heeft. Daar pakken ze de geleverde goederen snel uit en brengen deze naar de verkoopruimte. In de voorraadruimte blijven stapels karton, plastic en ander brandbaar afval achter. Dat afval moet gesorteerd worden alvorens het naar de verbrandingsinstallatie of het recyclebedrijf wordt gebracht. Tuincentrum Æ Gårne produceert in totaal 30-40 ton afval per jaar.

"Tot vorig jaar verzamelden we al het afval in kleine afvalcontainers die in een containerpers geleegd werden. Deze containerpers kon ca. 10 ton afval bevatten, dat naar de afvalverbrandingsinstallatie werd gebracht, waar we 135 euro per ton moesten betalen", zegt Sten Tønder, hoofd van de afdeling.

Al 20 jaar lang verwerkten we al het afval op deze manier. Plotseling liet de afvalverwerkingsinstallatie tuincentrum Æ Gårne weten dat ze karton en plastic moesten gaan sorteren. In het begin stopten de medewerkers plastic afval in dozen. Dit bleek een zeer dure oplossing te zijn, die ook nog eens veel ruimte in beslag nam.

Verbazingwekkende balenpers

In februari 2008 besloot tuincentrum Æ Gårne daarom om een balenpers voor het plastic afval te kopen. Bramidan werd als leverancier gekozen omdat tuincentrum Æ Gårne al goede ervaringen had met een van de perscontainers van het bedrijf. De keuze viel op een van de grotere modellen, de X30, die direct in de goederenontvangsthal werd geplaatst. Op deze manier kunnen de medewerkers het afval direct na het uitpakken in de balenpers gooien.

"Nu verliep het uitpakken en sorteren van afval veel sneller en daarom hebben we nog een X30 besteld om het kartonafval te verwerken", zegt Sten Tønder. Hij voegt daaraan toe dat de oude perscontainer nog steeds wordt gebruikt voor brandbaar afval.

Merkbare verbeteringen

Volgens Sten Tønder bestaat er geen twijfel over dat de twee X30 balenpersen verbeteringen hebben geïntroduceerd en de werkdagen een stuk gemakkelijker hebben gemaakt! "Het is veel gemakkelijker om uit te pakken en het afval te sorteren als de balenpersen naast je staan. We hoeven de kleine containers niet voortdurend te maken - het gaat nu gewoon een stuk sneller. Je sluit de deur van de machine en duwt op de knop. Dat is alles! Dat scheelt ons elke dag een uur", zegt hij. Hij voegt eraan toe dat het sorteren van afval ook meer inkomen betekent van recyclebare materialen.

Je sluit de deur van de pers en drukt op de knop. Meer is er niet. Wij besparen ongeveer een uur per dag.

— Sten Tønder, Afdelingsleider, Tuincentrum Æ Gårne

Feiten over:

Gaarne Garden Centre

Tuincentrum Æ Gårne ligt in de buurt van Sønderborg in Denemarken. Het tuincentrum opende zijn deuren in 1988 en verkoopt spullen voor in de tuin, zoals bloemen, bloempotten, vogelzaden en tuingereedschap. Ze hebben tussen de 5-10 werknemers in dienst - afhankelijk van de tijd van het jaar.

Nurseryman throws used plastic trays into chamber of Bramidan baler

Feiten over:

Gaarne Garden Centre

Tuincentrum Æ Gårne ligt in de buurt van Sønderborg in Denemarken. Het tuincentrum opende zijn deuren in 1988 en verkoopt spullen voor in de tuin, zoals bloemen, bloempotten, vogelzaden en tuingereedschap. Ze hebben tussen de 5-10 werknemers in dienst - afhankelijk van de tijd van het jaar.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up