Industrie & Productie - Donson Machine

Door balenpers ondersteund recyclingprogramma bij Donson Machine

Met de aankoop van een balenpers voor karton en plastic afval heeft Donson een schonere en economischere manier gevonden om hun afval te verwerken.

Uitdagingen

  • stop Al het afval werd in een container gegooid
  • stop Grote hoeveelheden krimpfolie
  • stop Medewerkers brengen zelf afval naar de afvalverwerker

Gekozen machine

Verticale balenpers, model B30 Wide

Vulopening: 1525 x 560 mm

Baalgewicht: 375-500 kg - karton

Voordelen

  • done Schonere en grote productieruimte
  • done Materiaalrecycling aan de bron
  • done Gereduceerde totale afvalverwerkingskosten

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Door balenpers ondersteund recyclingprogramma bij Donson Machine

Na een zoektocht naar een betere oplossing voor hun afvalverwijdering kocht Donson Machine kocht een Bramidan B30 Wide balenpers. De verticale balenpers vormde een oplossing die zowel tijd als geld bespaart.

Fabrikant Donson Machine is gevestigd in Alsip buiten Chicago (VS) en produceert precisiemachinedelen en medische toepassingen. Deze machinewerkplaats produceert grote hoeveelheden plastic krimpfolie en kartonafval tijdens de productieprocessen.

Implementatie van recyclingprogramma

Donson Machine had tot voor kort geen recyclingprogramma. De engineers gooiden de recyclebare materialen in de container die ook voor vuilnis werd gebruikt. Tijdens de zoektocht naar een meer geoptimaliseerde afvalverwerking, begonnen ze echter met het sorteren van afval in de faciliteit.

Voor de installatie van de balenpersen brachten de medewerkers al het karton en de plastic krimpfolie naar het lokale recyclebedrijf. Mike Flores, Shipping Manager bij Donson: "Voorheen gooiden we het in een vrachtwagen en reden we twee keer per week naar het recyclebedrijf. Nu komen zij het eens per week bij ons ophalen. "  De samengeperste balen worden achter de fabriek opgestapeld totdat het recyclebedrijf deze komt ophalen. De B30 Wide balenpers perst karton samen tot een standaardbaal van 500 kg. Een bijkomend voordeel is dat krimpfolie niet op de vuilnisbelt terechtkomt.

Compacted cardboard bales outside company Donson Machine

Optimalisering van werkstromen

De B30 Wide maakt ruimte vrij in de machinewerkplaats. Deze werd voorheen gebruikt voor los afval, waardoor nu een efficiëntere afvalverwerking mogelijk wordt. Daarnaast is er meer productieruimte en vormt dit een schonere oplossing. De verticale balenpers stelt de engineers ook in staat om hun inspanningen te richten op de productielijn. Doordat zij hun dagelijkse taken niet meer hoeven te onderbreken om het afval naar een andere locatie te brengen, zorgt de balenpersoplossing dat de werknemers afval aan de bron te recyclen.

Snel rendement op de investering

De Bramidan B30 Wide verticale balenpers werd een onverwachte inkomstenbron voor Donson Machine. Voorheen verpakte de fabrikant de recyclebare materialen en haalde geen voordeel uit zijn afval. Nu kunnen ze hun balen karton aan het recyclebedrijf verkopen. "Vroeger kregen we niet betaald voor het afval," zegt Flores terwijl hij naar een voltooide baal wijst, "Nu wel." Met de tijd die medewerkers besparen doordat ze de dozen niet uit elkaar hoeven te halen, in combinatie met de besparing doordat er geen container meer nodig is, verdient Donson zijn investering in een mum van tijd terug.

Vroeger gooiden we de recyclebare materialen op een vrachtwagen en reden we twee keer per week naar het recyclebedrijf. Nu komen zij het eens per week bij ons ophalen.

— Mike Flores, Shipping Manager

Feiten over:

Donson Machine

Donson Machine vervaardigt precisiemachinedelen en medische apparatuur, alsmede producten voor orthopedie, voor industriële automatisering en apparatuur voor voedselverwerking. Donson Machine is opgericht in 1978 en heeft CNC frezen en CNC draaien als kerncompetenties. Het bedrijf heeft 160 mensen in dienst en is gevestigd in Alsip en Orland Park, Illinois (VS).

Feiten over:

Donson Machine

Donson Machine vervaardigt precisiemachinedelen en medische apparatuur, alsmede producten voor orthopedie, voor industriële automatisering en apparatuur voor voedselverwerking. Donson Machine is opgericht in 1978 en heeft CNC frezen en CNC draaien als kerncompetenties. Het bedrijf heeft 160 mensen in dienst en is gevestigd in Alsip en Orland Park, Illinois (VS).

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up