Industrie & Productie - Cosmeva

Cosmeva heeft 7 X30 AD balenpersen met volledig automatische deuren aangeschaft

Om het beleid voor afvalverwerking, waardering en procesoptimalisatie nog verder aan te scherpen, investeerde producent van cosmetische producten Cosmeva in 7 Bramidan balenpersen.

Uitdagingen

  • stop Strikt beleid voor afvalterugwinning
  • stop Inefficiënte en gecentraliseerde verdichting
  • stop Gebrekkig afvalscheiding

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X30 AD

Vulopening: 1090 x 655 mm

Baalgewicht: 280-350 kg - karton

Voordelen

  • done Aanzienlijke besparingen op afvalverwerking
  • done Veiligere en nettere werkomgeving
  • done Verbeterde recyclingpercentages

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Centraal buiten samenpersen was te duur

Tot voor kort werkte Cosmeva met een complexe interne organisatie voor de verwerking van karton en plastic afval. Iedere productie-eenheid genereerde een aanzienlijke hoeveelheid karton en plastic afval.

Vorkheftruckchauffeurs waren de hele dag bezig met het ophalen van afval bij iedere werkplaats en dit naar buiten brengen naar persinstallaties en kuipcontainers.

"Ze reden voortdurend af en aan," vertelt M. Fontaine, die de leiding heeft over het project binnen de afdeling Gezondheid, Veiligheid en Milieu van het bedrijf. "Daarnaast hadden we door de samengeperste, grote materialen geen nauwkeurig inzicht in de hoeveelheden die op locatie gegenereerd werden," legt hij uit. Tot slot kon Cosmeva geen optimale winst behalen door de beperkte sortering van karton en plastic afval.

Jaarlijkse besparing van 170.000 euro

Eind van 2013 besloot Cosmeva zijn fabriek uit te rusten met 7 Bramidan balenpersen van het model X30 AD (Automatische Deur) om de interne logistiek te optimaliseren. "De balenpersen werden aan de productielijnen met de hoogste doorvoer geplaatst," legt M. Fontaine uit. "We konden direct de efficiëntie in afvalverzameling verhogen, waardoor we in plaats van 4 mensen nog maar één persoon nodig hadden."

Female employee with hairnet fills cardboard into Bramidan baler at Cosmeva

Iedere machine produceert kartonnen balen van minimaal 300 kg. De balen worden opgeslagen en eens per week opgehaald. Met dit systeem zijn de transport- en huurkosten met € 20.000 euro per jaar verlaagd. Tegelijkertijd heeft het bedrijf de waarde van zijn kartonafval met 100% kunnen verhogen tot meer dan € 90 per ton. Exclusief de investering in de 7 balenpersen worden de jaarlijkse besparingen voor Cosmeva geschat op meer dan € 170.000.

Lagere kooldioxide-emissies

Vanuit milieuoogpunt hebben de verticale balenpersen het mogelijk gemaakt de kooldioxide-emissies te verlagen, gedeeld door 12 door de verlaging van het aantal malen dat het afval opgehaald moet worden. Terwijl ze hun interne kosten verlaagden, sloten ze tussenpersonen als handelaars uit, en werd een directe communicatie ingesteld tussen papierfabrikanten en Cosmeva.

Met de balenpersen konden we de efficiëntie in afvalverzameling op locatie verhogen, waardoor we in plaats van 4 mensen nog maar één persoon nodig hadden.

— M. Fontaine, HSE Manager, Cosmeva

Feiten over

Cosmeva

Cosmeva is een dochteronderneming van de Fareva-groep, een van 's werelds meest toonaangevende onderaannemers in de sectoren Industrieel en huishoudelijk, cosmetica en farmaceutica. Het bevindt zich in het zuiden van Parijs. Hun fabriek schakelt onderaannemers in voor de productie en verpakking van schoonheidsproducten voor alle grote spelers in de cosmetica-industrie.

Feiten over

Cosmeva

Cosmeva is een dochteronderneming van de Fareva-groep, een van 's werelds meest toonaangevende onderaannemers in de sectoren Industrieel en huishoudelijk, cosmetica en farmaceutica. Het bevindt zich in het zuiden van Parijs. Hun fabriek schakelt onderaannemers in voor de productie en verpakking van schoonheidsproducten voor alle grote spelers in de cosmetica-industrie.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up