Industrie & Productie - Chicago Coding

De container werd vervangen door slechts één X10 balenpers en het volume van niet-recyclebaar materiaal werd verminderd.

Chicago Coding Systems is gespecialiseerd in het leveren van producten en diensten voor print-, label- en coderingsbedrijven. Na installatie van de kleine verticale X10 balenpers bij CCS zijn hun afvalverwerkingskosten gehalveerd.

Uitdagingen

  • stop Inefficiënte omgang met karton
  • stop Hoge huurkosten voor afvalcontainers
  • stop Slechte recyclingpercentages

Gekozen machine

Verticale balenpers, model X10

Vulopening: 800 x 610 mm

Baalgewicht: 70-90 kg - karton

Voordelen

  • done Geen gehuurde containers meer
  • done Lagere afvalverwerkingskosten
  • done Snel rendement op de investering

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Vorige oplossing was te duur

CCS had containers van 5,5 meter voor hun gemengde afval, wat verdeeld kan worden in 50% karton, 10% zacht plastic, 30% lijmmaterialen die moeilijk te recyclen zijn maar gebruikt kunnen worden voor verbranding door hun hoge brandwaarde en tenslotte 10% gemengd afval.

De aankoop was snel gedaan

Toen Rob Wienhoff, Vice President van CCS, over de alternatieve afvalverwerkingsoplossing en de eenvoud van de X10 balenpers hoorde, maakte hij een paar snelle berekeningen van de ROI en was direct overtuigd. Het was voor hem niet moeilijk voor de balenpersoplossing te kiezen nadat hij de afvalkosten vergeleken had met de maandelijkse kosten voor de aankoop van de balenpers.

Zelfs zonder rekening te houden met de tijdsbesparing voor het opvouwen van kartonnen dozen die vervolgens naar de container buiten gebracht moeten worden, of zelfs het bedrag dat verdiend wordt door de verwerkte balen te verkopen aan het recyclingbedrijf, was de ROI minder dan 30 maanden. Een extra berekening toonde aan dat als alle factoren in de ROI opgenomen zouden worden, deze 20 maanden zou zijn.

Door open into chamber of yellow Bramidan baler X10

Nu worden de kartonnen balen van 90 kilo in het magazijn opgeslagen, en door de lokale afvalverwerking opgehaald als er 10-15 balen verzameld zijn. Hoe meer balen CCS heeft opgeslagen voor ze het bedrijf bellen, hoe hoger de prijs die ze ervoor krijgen.

De balenpers was eenvoudig te installeren

Dankzij SC Environmental, Bramidan's distributeur, werd de machine snel geïnstalleerd. Hij werd op dinsdag besteld, en werd al op donderdagmiddag in gebruik genomen. De servicemonteur van SC Environmental, Sean Murphy, had nog geen twee uur nodig voor de installatie en training van het personeel in het gebruik van de X10 balenpers.

"De machine was tijdens de installatie eenvoudig te verplaatsen met een vorkheftruck. We zijn overgeschakeld naar 208 volt en we hoefden de cilinder niet eens te verhogen door het lage profiel van de balenpers," vertelt Sean.

De ROI was minder dan 30 maanden. Als alle factoren worden meegerekend, werd de ROI minder dan 20 maanden - een eenvoudige beslissing.

— Rob Weinhoff, onderdirecteur, Chicago Coding Systems

Feiten over:

Chicago Coding Systems

Chicago Coding Systems (CCS), gevestigd in St. Charles in Illinois, biedt verschillende oplossingen voor print-, label- en coderingsbedrijven. CCS heeft meer dan 50 jaar ervaring in deze sector, en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en uitgebreide kennis. Ze hebben een aantal grote namen in hun klantenkring, zoals Louisiana Pacific, Quaker, Clorox en Coca-Cola.

Feiten over:

Chicago Coding Systems

Chicago Coding Systems (CCS), gevestigd in St. Charles in Illinois, biedt verschillende oplossingen voor print-, label- en coderingsbedrijven. CCS heeft meer dan 50 jaar ervaring in deze sector, en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en uitgebreide kennis. Ze hebben een aantal grote namen in hun klantenkring, zoals Louisiana Pacific, Quaker, Clorox en Coca-Cola.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up