Distributie & Magazijn - Bravilor

De X-serie bij Bravilor Bonamat - opgeruimd tijd besparen

Hygiëne is belangrijk bij Bravilor Bonamat, producent van drankbereidingssystemen. Om assemblageruimtes en magazijn schoon te helpen houden schafte het bedrijf vier jaar geleden haar eerste balenpers aan. Inmiddels staan er al zes.

Uitdagingen

  • stop Hygiëne is belangrijk
  • stop Veel karton in de montageruimte
  • stop Karton is het belangrijkste afvalmateriaal

Gekozen machines

Verticale balenpersen, modellen X25 en X10

Baalgewicht:
X25 = 200-300 kg - karton
X10 = 40-60 kg - karton

Voordelen

  • done Verbeterde productiviteit
  • done Nette en schone productieruimte
  • done Betere interne logistiek

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

De X-serie bij Bravilor Bonamat ruimt op en bespaart tijd

Karton was en is bij Bravilor Bonamat de grootste afvalstroom. De eerste balenpers, een X10 uit de X-serie, was dan ook voor die fractie. Het was meteen afgelopen met de slordig ogende gaasbakken die tot die tijd in gebruik waren. Het apparaat beviel zo goed, dat niet lang daarna de X25 zijn intrede deed voor kunststoffolie, want ook dat is bij de automatenbouwer een afvalhoeveelheid van formaat. In de loop van de tijd kwam er, telkens wanneer de behoefte zich voordeed, her en der in het bedrijf een kleine of grote machine bij, tot het ‘persenpark’ van zes stuks op dit moment.

Minder werk – en nog leuk ook

De keuze viel vanaf de eerste keer op Bramidan. “De compactheid van de machines staat ons aan”, licht Kees toe. “Het is niet zo’n enorm object waar je tegen aankijkt. En omdat er geen cilinders uitsteken is het een gesloten kast. Het ziet er gewoon netjes uit.”

Voor het assemblagepersoneel betekenen de persen minder werk, omdat ze geen dozen hoeven plat te maken. Die gaan in hun geheel in de vulopening. Zelfs het kantoorpersoneel bij Bravilor Bonamat heeft er lol in en brengt doosjes naar de machines. Als ze vol zijn drukt iemand op de knop en ze staan weer klaar voor de volgende lading. Folie wordt verzameld in vuilniszakken. Wanneer die vol zijn gaat er een knoop in en kan het geheel ook in de balenpers.

Happy employee at Bravilor Bonamat in front of Bramidan baler

Hoofdzaak productie

Voor de aanschaf van de eerste X10 kwam de inzamelaar om de dag. Dat werd minder met de aanschaf van iedere extra balenpers. Of Bravilor Bonamat ook verdient aan het oudkarton en folie heeft Kees van Muiswinkel nooit uitgerekend. “Dat hangt van de prijs af, die verandert natuurlijk vaak. Voor ons is het enige wat telt dat onze medewerkers zo min mogelijk rommel en handeling hebben. Zodat ze door kunnen met waar het om gaat: de productie.”

Dus moet je je afvalstromen net zo goed regelen als je onderdelenstroom.

— Kees van Muiswinkel, Technisch Manager, Bravilor Bonamat

Feiten over:

Bravilor Bonamat

Bravilor Bonamat begon in 1948 met het maken van koffieen theeapparaten voor kantoren en bedrijven. Aanvankelijk op bescheiden schaal, maar anno 2009 telt de Heerhugowaardse onderneming 280 medewerkers. Ze bouwen drankautomaten uit deels ter plekke gemaakte en deels geïmporteerde onderdelen en plaatmateriaal.

Feiten over:

Bravilor Bonamat

Bravilor Bonamat begon in 1948 met het maken van koffieen theeapparaten voor kantoren en bedrijven. Aanvankelijk op bescheiden schaal, maar anno 2009 telt de Heerhugowaardse onderneming 280 medewerkers. Ze bouwen drankautomaten uit deels ter plekke gemaakte en deels geïmporteerde onderdelen en plaatmateriaal.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up