Industrie & Productie - Beck Pack

Verrassend snelle terugverdientijd

Een krachtige kanaalpers en een nieuwe logistiekovereenkomst wierpen hun vruchten af voor Beck Pack. Het bedrijf besloot gebruik te maken van de machines van Bramidan bij de inspanningen om hun afvalbeheer efficiënter te maken.

Uitdagingen

  • stop Strenge eisen voor afvalverwerking
  • stop Documentatie van gebruikstijd en afvalstromen
  • stop Overbodig afvaltransport

Gekozen machine

Horizontale kanaalpers, model HPK

Baalgewicht: 400-500 kg - karton

Voordelen

  • done Efficiënte afvalverwerkingsinstallatie
  • done Verkoop van balen karton voor winst
  • done Verbeterde interne logistiek

Icon_BenefitsThumbsUp_1500x1500

Verrassend snelle terugverdientijd

Beck Pack ligt op het eiland Bornholm in de Oostzee en behoort tot 's werelds grootste leveranciers van verpakkingen voor diepvriesproducten, met name voor de visvoedingsindustrie. De verpakkingen worden bijvoorbeeld gebruikt voor bevroren visblokken waarvan vissticks worden gemaakt. Deze verpakkingen moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen om in de voedselproductie gebruikt te kunnen worden.

Elk jaar ontvangt het bedrijf enkele duizenden tonnen gerecycled karton per vrachtwagen uit Duitsland en Frankrijk. Van dit karton worden verpakkingen gemaakt en deze worden verscheept naar verre bestemmingen als China, Australië en Nieuw-Zeeland. In de fabriek moeten grote hoeveelheden karton en papierafval snel en efficiënt verwerkt worden.

Uit berekeningen bleek dat dagelijkse inzameling niet nodig was

"Voorheen stortten we het afval in een 20 m3 grote container die elke dag werd geleegd. Dit kostte ons meer dan 100.000 DKK (ca. € 13.000) per jaar. We merkten ook dat lokale aannemers geïnteresseerd waren in ons kartonafval, omdat ze het wilden verkopen voor recycling", aldus productiemanager Henrik Persson.

Beck Pack begon toen te overwegen om de afvalverwerkingsroutines van het bedrijf te veranderen. Deze gedachte won al gauw aan kracht toen een vertegenwoordiger van Bramidan een balenpers voorstelde.

A large pile of cardboard waste outside at Beck Pack

"Bramidan berekende wat een balenpers kon betekenen voor ons bedrijf. Daarnaast zegen we mogelijkheden voor een nieuw logistiek concept, waarbij onze Duitse kartonleverancier zou betalen voor ons kartonafval. We realiseerden ons dat dit nieuwe concept een relatief korte terugverdientijd voor de balenpers mogelijk zou maken, waarin we uiteindelijk hebben geïnvesteerd.

Win-winsituatie met verbeterde afvallogistiek

De horizontale kanaalpers HPK werd in de lente van 2008 geïnstalleerd. Beck Pack en Bramidan bepaalden de optimale plaats zo dicht mogelijk bij het productiegebied. De balenpers bleek al snel een veel betere investering dan in eerste instanatie verwacht.

"Onze afvalverwerking en nieuwe logistieke proces zijn veel efficiënter. We hebben ook afspraken gemaakt met andere lokale bedrijven om hun kartonafval te verwerken. Zo helpen we deze bedrijven hun kosten te verlagen en verdienen we zelf een extraatje door het karton zelf te verkopen," aldus Henrik Persson, die ervan overtuigd is dat Beck Pack in een winnende positie verkeert.

"We hebben echt iets gewonnen. Het is overduidelijk dat de grote investering zeer goed is geweest voor ons bedrijf. We verwachtten een terugverdientijd van iets meer dan vijf jaar, maar nu verwachten we dat de investering zichzelf in drie jaar terugverdiend heeft."

Onze afvalverwerking en nieuwe logistieke opzet is veel efficiënter. We hebben echt iets gewonnen

— Henrik Persson, Productie Manager, Beck Pack

Feiten over:

Beck Pack

Beck Pack werd in 1919 opgericht in Rønne op het eiland Bornholm. Het bedrijf heeft 40 medewerkers. In de VS heeft de onderneming ook een fabriek. Beck Pack produceert voornamelijk kartonnen verpakkingen voor de visserij-industrie en is een wereldleider binnen het segment.

Feiten over:

Beck Pack

Beck Pack werd in 1919 opgericht in Rønne op het eiland Bornholm. Het bedrijf heeft 40 medewerkers. In de VS heeft de onderneming ook een fabriek. Beck Pack produceert voornamelijk kartonnen verpakkingen voor de visserij-industrie en is een wereldleider binnen het segment.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

phone 071 331 1547
mail verkoop@bramidan.nl


Op zoek naar alternatieve afvaloplossingen?
Bekijk ons ​​volledige assortiment

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

keyboard_arrow_up