Veel gestelde vragen – verticale balenpersen

Dit zijn de meest gestelde vragen over onze verticale balenpersen:

Een verticale balenpers is een machine die extreem grote kracht gebruikt om los afvalmateriaal in een strakke bundel of baal te persen.

U plaatst uw losse karton of zacht plastic afval via de vulopening in de balenpers. In de machine duwt een sterke persplaat de materialen naar beneden. Houders in de perskamer voorkomen dat het materiaal uitzet en houden het afvalmateriaal naar beneden wanneer het niet onder druk staat. Dit maakt de baal zo compact en strak als maar mogelijk is.

U blijft afval in de balenpers plaatsen totdat u voldoende samengeperst afval hebt verzameld om een baal te maken. De baal wordt handmatig samengebonden met draad of plastic band. Balen kunnen verschillende afmetingen en gewichten hebben, afhankelijk van de afmetingen van uw balenpers.

Met een balenpers kunt u uw afval direct bij de bron sorteren, ook zijn de balen gemakkelijk te verwerken en nemen weinig ruimte in beslag. Ook het transporteren en afvoeren van balen is gemakkelijk.

Wij bieden een breed aanbod aan balenpersmodellen waar u uit kunt kiezen, aangepast op uw persoonlijke behoeften wat betreft soort afval, volume, omvang en gebruiksgemak.

Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over het type balenpers dat het beste aansluit bij de behoeften van uw bedrijf. Neemt u alstublieft contact op met iemand van ons team voor meer informatie.

Er zijn verschillende modellen balenpersen beschikbaar, voor verschillende soorten afvalstromen – u zou wel eens versteld kunnen staan van hoeveel verschillende soorten afval u in een geschikte balenpers kunt doen.

Wij leveren balenpersen voor het samenpersen van:

• Karton en papier
• Zacht plastic en plastic verpakkingen
• Plastic PET-flessen
• Plastic bakken en containers
• Aluminium en folie, bijv. blikken
• Vezelmateriaal, bijv., katoen en wol
• Vaten
• Geëxpandeerd kunststof (EPS)
• Algemeen productieafval
• Versnipperd afval

Vraagt u alstublieft onze verkoopconsultants naar onze balenpersoplossing voor uw specifieke afvalstromen.

Het type pers dat u nodig heeft hang af van een aantal factoren: Hoeveel afval u dagelijks (ongeveer) genereert, wat voor materiaal het is en het volume van het materiaal. De volgende stap is vaststellen hoeveel ruimte u heeft voor een afvaloplossing.

Deze informatie, in combinatie met de structuur en de interne werkprocessen van uw bedrijf, vormt de basis voor welke op maat gemaakte afvaloplossing perfect aansluit bij u en uw bedrijf.

Ons gespecialiseerd team kan u helpen bij deze beslissing.

Persen uit de B-serie zijn geschikt voor het samenpersen van karton, papier en droog zacht plastic. Alle balenpersen uit de B-serie worden gekenmerkt door een klassiek ontwerp met cilinders bovenop.

Persen uit de X-serie zijn onze zwaargewicht-machines, die geschikt zijn voor verschillende soorten afvalmateriaal. Deze balenpersen zijn minder hoog door de schaarcilinders, waardoor de montage snel en gemakkelijk is. Bovendien hebben onze X-serie-persen het laagste geluidsniveau in de markt – een prettige bijkomstigheid voor uw werknemers en hun werkomgeving.

Onze balenpersen uit de B-serie kunnen karton, papier en droog zacht plastic samenpersen.

Wij adviseren altijd advies in te winnen bij iemand van ons verkoopteam voordat u andere materialen comprimeert met de balenpers.

Onze balenpersen uit de X-serie kunnen vele verschillende materialen samenpersen. Naast karton, papier en droog zacht plastic, kunnen ze ook worden gebruikt voor grote zakken, plastic flessen (PET), geëxpandeerd kunststof, aluminium en blikken.

Neemt u alstublieft contact op met ons verkoopteam voordat u andere materialen in uw balenpers comprimeert.

Ja. Wij bieden balenpersen aan met een automatische deur.

De automatische deur is een unieke schuifdeur die automatisch open en dicht gaat na iedere perscyclus. Wanneer u de perskamer met uw materiaal hebt gevuld, drukt u gewoon op de knop om de machine te starten. De deur sluit automatisch en gaat weer open nadat de cyclus is afgerond.

Hierdoor blijft de bovenste deur altijd open, permanent gereed voor meer materiaal. Dit biedt u een snel en rationeel vulproces waarbij u niet steeds zelf de deur open hoeft te doen wanneer u uw handen vol hebt.

Onze klapdeur is speciaal ontwikkeld voor PET-flessen.

De klapdeur werkt net als een goot voor flessen. Hierdoor kunnen flessen gemakkelijk direct in de balenpers worden gegooid, zowel afzonderlijk als in volle zakken.

We hebben andere deuroplossingen die niet naar buiten opengaan. De verticale deur voor onze B-serie-persen is handmatig en opent verticaal omhoog, waardoor u meer ruimte hebt rond de balenpers – en vanaf beide kanten vrije toegang tot de kamer.

De automatische schuifdeur voor onze X-serie-persen is volledig automatisch en opent verticaal naar beneden. Deze deur blijft open staan en is een uitstekende oplossing voor snel en gemakkelijk vullen.

Deze deurtypen zijn geschikt als u uw balenpers in een kleine ruimte moet plaatsen.

Voor karton en plastic met een lage dichtheid, zijn verdichtingsverhoudingen tot 10:1 realistisch.

Ja, de B3- en B4-modellen zijn daarvoor de juiste machines. We kunnen de machine zo instellen, dat deze smalle balen maakt die niet meer wegen dan 25-30 kg.

Onze grote balenpersen - de modellen B30 Wide, B50, X50 en B50 XL - produceren balen tot wel 400 kilo, afhankelijk van uw afvalmateriaal.

Onze machines hebben geen ingebouwde weegschaal. De afmetingen en het gewicht van de balen fluctueren echter niet veel en zijn normaal gesproken altijd hetzelfde.

Daarnaast bieden wij de BRA-IN-controleoplossing, waarmee u toegang heeft tot de balenproductie van uw balenpers en rapporten kunt maken voor het naleven van de richtlijnen voor recycling. Daardoor weet u hoe groot uw balen zijn en hoeveel u produceert per week of per maand.

Ja, die hebben we, maar andere kleuren (RAL) worden speciaal besteld en de kosten daarvoor zijn hoger.

De kleur van onze balenpersen is een pluspunt op het gebied van veiligheid. Volgens fundamentele menselijke bio-psychologie, trekt geel meer onze aandacht dan andere kleuren. Door de gele kleur van onze balenpersen zijn ze goed zichtbaar in alle soorten werkomgevingen, wat de kans op ongelukken verkleint.

Onze balenpersen zijn over het algemeen erg stil. Ze kunnen direct en zonder negatieve effecten in de werkomgeving worden geplaatst.

Het geluidsniveau van onze B-serie-persen is zeer laag. Ze komen nooit boven de 57-68 decibel – het equivalent van een airconditioning of een stofzuiger.

Voor een echt fluisterzacht geluidsniveau probeert u echter onze X-serie-persen. Ze hebben een extra laag geluidsniveau dat nooit boven de 59 decibel uitkomt. Dit is hetzelfde als het geluidsniveau van een gesprek.

De afmetingen en het gewicht van de balen hangt af van het afvaltype en de omvang van uw balenpers.

De machines in onze series balenpersen met klein oppervlak maken balen die gemakkelijk te vervoeren zijn. De balenpersmodellen B3 en B4 kunnen zelfs zo worden ingesteld, dat ze balen maken die niet zwaarder zijn 25-30 kg.

De balen uit onze kleine series wegen 30-100 kg (voor karton) en 40-130 kg (voor plastic). Deze balen kunnen gemakkelijk met een trolley uit de balenpers worden verwijderd. U laat de baal direct uit de balenpers in de trolley uitwerpen en kunt deze direct verplaatsen.

De balen die gemaakt worden door onze serie middelgrote balenpersen passen op een standaard europallet. Ze wegen tussen 200-350 kg (voor balen karton) en 250-450 kg (voor balen plastic) en u verwijdert deze met een pallettruck of vorkheftruck.

Onze grote persen balen samen tot een gewicht van 375-600 kg (karton) en 400-650 (plastic).
Voor de exacte afmetingen van de balen raadpleegt u de machinespecificaties.

keyboard_arrow_up