Veelgestelde vragen - uw afvalmateriaal

Klanten stellen vaak deze vragen over afvalverwerking van deze materialen:

Ja, dat is zelfs heel gemakkelijk.

Wanneer karton niet nat of vervuild is met etenswaren of olie, kan het worden gerecycled. Karton kan zelfs meerdere keren worden gerecycled. Sommige karton is gemaakt van bijna 100% gerecyclede materialen, terwijl het overgrote deel van karton is gemaakt van gemiddeld 70% tot 90% gerecycled materiaal.

Wanneer gebruikt karton bij de papierfabriek aankomt, wordt het gesorteerd, versnipperd en tot pulp verwerkt. Tijdens het snipperen wordt het karton in hele kleine stukjes gesneden, dit wordt vervolgens vermengd met water en chemicaliën om de vezels af te breken. Het eindproduct hiervan is pulp.

Een grondig filterproces verwijdert dingen zoals plakband, lijm, paperclips, verf en inkt uit de pulp.
De schone pulp wordt daarna gedroogd. Wanneer de pulp droog is, vormen zich harde vellen, die linerboards worden genoemd. De linerboards worden vervolgens laag voor laag tegen elkaar gelijmd om nieuw karton te maken, dat bijv. wordt gebruikt voor het maken van kartonnen dozen en verpakkingen.

Het recyclen van karton is een gemakkelijke manier om milieubelasting en schade aan het milieu te verminderen. Het verlaagt ook de productiekosten voor nieuw karton, omdat er geen externe materialen en energie nodig is voor het maken van nieuwe kartonnen dozen.

U kunt zacht plastic in al onze balenpersen samenpersen. De keuze voor een machine hangt af van de volumes en de vorm van uw materiaal.

Zacht plastic is een waardevol recyclebaar materiaal. Het wordt aangetroffen in vele verschillende producten, maar het grootste deel vinden we in plastic folie of verpakkingen voor goederen die op pallets, in zachte draagzakken en in vuilniszakken.

De prijs voor een baal zacht plastic hangt af van de zuiverheid van het materiaal, wat betekent dat hoe beter het is gesorteerd, hoe hoger de waarde.

Onze serie kleine balenpersen nemen niet veel ruimte in beslag en u kunt er gemakkelijk hele schoenendozen en dozen van laarzen direct ingooien.

U kunt de afmetingen van de vulopeningen van alle balenpersen vinden onder de productspecificaties.

Als u fruit en groente verkoopt, kunt u uw kartonnen fruitkistjes verwerken met onze serie middelgrote balenpersen. Ze zijn groot genoeg voor de grootste kartonnen fruitkistjes, verpakkingsdozen en fruitstapeldozen in de markt.

U vindt de afmetingen van de vulopeningen van alle balenpersen vinden onder de productspecificaties.

Maakt u zich geen zorgen. Onze meeste balenpersen hebben geen enkele moeite met dozen van 60”-breedbeeld-TV's.

Onze breedste balenpers, de B30 Wide, is zelfs groot genoeg voor de lege verpakkingen van 65”-breedbeeld-TV's en u hoeft de dozen niet eerst kleiner te maken. U vindt de afmetingen van de vulopeningen van alle balenpersen vinden onder de productspecificaties.

Dat kan, maar uw werkprocessen verlopen efficiënter als u dozen in hun geheel in de balenpers doet. Daarmee optimaliseert u uw eigen tijd en krijgt u een baal met een hogere dichtheid.

Ja, u kunt dezelfde machine gebruiken voor zowel karton als voor plastic, maar niet tegelijkertijd. Wij adviseren u uw afval te sorteren en afzonderlijke balen te maken.

Gebruik recyclingrekken om zacht plastic afval te sorteren en te verzamelen terwijl u karton comprimeert. Wanneer u voldoende zakken plastic hebt verzamelt, maakt u daar een baal van.

Ja, dat kan. Onze balenpersen uit de X-serie kunnen PET-flessen samenpersen.
PET-materiaal is bekend van frisdrank- en waterflessen, maar PET-materiaal wordt ook gebruikt voor bijv. drinkbekers en kleinere maaltijddozen.

Voordat u plastic flessen comprimeert, moet u ze perforeren of de doppen eraf halen. Als u dat niet doet, bevatten de flessen veel lucht en wordt de baal minder vast en compact.

Om de uiteindelijke PET-baal stabieler te maken bij het samenpersen in een verticale balenpers, adviseren wij u een laag karton onder en bovenop de baal te leggen.

Ja, u kunt de balenpers gebruiken voor het samenpersen van licht metalen afval zoals blokjes van etenswaren en aluminium blikjes.

U hebt daarvoor een balenpers nodig met een betrekkelijke hoge persdruk om lege aluminium blikjes te kunne samenpersen. Het is belangrijk dat het materiaal vanaf de allereerste perscyclus goed wordt samengeperst. Onze balenpersen uit de X-serie, die schaarcilinders hebben met lange cilinderslagen, zijn zeer geschikt voor dit doel.

Wij adviseren u een laag karton onder en bovenop de baal te leggen om de baal te stabiliseren. Soms kan het ook goed zijn om de afgewerkte baal te omwikkelen met plastic folie.

Alle soorten blikken! U kunt aluminium blikken, conservenblikken en verfblikken etc. samenpersen. Alle soorten schadelijke en onschadelijke blokken tot 30 liter, u kunt alleen geen spuitbussen onder druk samenpersen.

Nee, u hoeft de blikken niet schoon te maken voordat u ze comprimeert. Het belangrijkste is dat ze leeg zijn.
 
We leveren echter balenpersen met een afvoersysteem en een druipbak om restvloeistoffen uit de blikken op te vangen. Om de levensduur van uw machine te verlengen, kunt u een gegalvaniseerd model overwegen.

 Ja, dat kan. Onze vatpers is ontwikkeld voor het samenpersen van olievaten en andere vaten zonder explosieve inhoud. Geschikt voor vaten met een inhoud tot 200 liter

Scherpe punten op de persplaat maken gaten in het vat en verwijderen de lucht voor een verdichtingsverhouding tot 90 procent.

Nee, u hoeft de vaten niet schoon te maken voordat u ze comprimeert. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze geen mogelijk explosieve en schadelijke materialen bevatten.

Ja, u kunt aluminium afval samenpersen in onze X30- en X50-persen.

Voor optimaal compacte balen, is het belangrijk dat het aluminium vanaf de eerste perscyclus heel hard wordt samengeperst. Onze X-serie-balenpersen hebben lange interne cilinders die de onderkant van de balenpers bereiken met een zeer harde perskracht. Dit heet een lange slaglengte. Het resultaat is optimaal samengeperst aluminium afval, ook als de balenpers bijna leeg is.

Wij adviseren u een laag karton onder en bovenop de baal te leggen om de baal te stabiliseren. Het kan ook goed zijn om de afgewerkte baal te omwikkelen met plastic folie.

We bieden een afvoersysteem aan dat het balenpersen en afvoeren van vloeistoffen in één stap combineert. De oplossing is zeer handig wanneer u veel afval verwerkt met restvloeistoffen zoals aluminium frisdrank- en bierblikjes en PET-flessen.

De onderkant van de deur is goed afgedicht om spatten te voorkomen. U leest hier meer over onze afvoeroplossing. (Koppeling naar optie Afvoer)

Als u restvloeistoffen samenperst en u wilt toch een lange levensduur van uw balenpers, kies dan voor een gegalvaniseerd model.

Dit moeten we verder onderzoeken, op basis van het specifieke materiaal. In sommige gevallen is dit mogelijk met onze X-modellen. Het kan echter nodig zijn het materiaal eerst te kleiner te maken voordat het kan worden samengeperst.

U kunt advies inwinnen bij één van onze verkoopspecialisten als u dergelijke materialen wilt samenpersen.

keyboard_arrow_up