Veelgestelde vragen - overig recyclingapparatuur:

Deze vragen worden vaak gesteld over ons overig recyclingapparatuur:

Veel mensen weten niet dat polystyreen recyclebaar is. Het kan echter heel gemakkelijk worden gerecycled.

Met hoge dichtheid samengeperst polystyreen kan gemakkelijk worden verwerkt tot nieuwe plastic of schuimproducten. Polystyreen wordt hergebruikt in ongeveer ieder denkbaar plastic product, van mobiele telefoons, luidsprekers en TV's tot speelgoed. Het hergebruiken van polystyreen is veel goedkoper – en milieuvriendelijker – dan het produceren van nieuw plastic.

Dit betekent dat polystyreen een veelgevraagde grondstof is die zeer populair is in bijv. China, waar veel plastic nodig is voor productie.

Een EPS-granulator verdeelt het polystyreen in fijn granulaat. Dit verlaagt het volume van het polystyreen met een derde.

De granulator wordt gemonteerd met een zak in de machine waarin het granulaat wordt opgevangen. De zak kan gemakkelijk in uw container worden weggegooid.

De machine is voorzien van een maalmechanisme. Het maalmechanisme bevat twee rotorassen. Deze draaien op hoge snelheid en in tegengestelde richting, waarbij ze het materiaal tot granulaat vermalen.

Met een schroefverdichter realiseert u een volumereductie van uw polystyreen of expandeerbaar plastic tot wel 90 procent.

Polystyreen en andere expandeerbare plastic materialen bevatten ongeveer 98 procent lucht. De schroefverdichter verdeelt het polystyreen in fijn granulaat en maakt hier blokken van die gemakkelijk op een pallet kunnen worden gestapeld.

Het proces van het vormen van blokken ziet er als volgt uit: Het granulaat gaat het perskanaal in via een transportschroef. De tegendruk die hierbij ontstaat veroorzaakt wrijving en warmte. Door de wrijvingswarmte smelt het granulaat een beetje. Dit verwijdert de lucht en verlaagt het volume. Het gesmolten granulaat plakt aan elkaar en kan worden samengeperst tot hanteerbare blokken met een hoge dichtheid.

Als stelregel kunt u alle soorten polystyreen die u met uw hand kunt breken ook granuleren.

Voor polystyreenproducten die sterker zijn samengeperst, bijv. isolatieplaten met brandwerende additieven, XPS of vochtig EPS, moet u een schroefverdichter gebruiken.

De machine is voorzien van een meter die de dichtheid van het EPS meet en de instellingen van de machine automatisch aanpast aan de EPS die u erin gooit.

De granulator kan zelfs zeer grote stukken EPS aan, zonder dat u deze eerst hoeft verkleinen. Het vulgat heeft een grootte van 548 x 552 mm.

Er zijn opties voor zowel handmatig als automatisch vullen. Als u grote hoeveelheden polystyreen verwerkt, kunt u een transporten of een ventilator aansluiten om het vulproces te automatiseren.

De hoge vulopening is bedoeld voor de veiligheid. Het voorkomt dat u in contact kunt komen met het maalmechanisme.

Polystyreenblokken worden speciaal geproduceerd om te worden gerecycled. U kunt ze daarom verkopen aan uw plaatselijk recyclingbedrijf. Als dat niet kan, kunnen wij u in contact brengen met iemand die polystyreenblokken inkoopt voor recycling. Neem alstublieft contact met ons op voor advies.

Polystyreen is een inactief materiaal dat niet vergaat. Wanneer polystyreen op een vuilstortplaats wordt gedumpt, blijft dat daar altijd liggen. Daarom is het belangrijk dat u verantwoordelijk omgaat met polystyreen.

Als u veel polystyreen verwerkt, verminderen compressie en recycling uw totale kosten voor afvalverwerking. Wanneer u uw polystyreen samenperst, neemt het minder ruimte in uw container in. U bespaart geld bij het ophalen van uw afval en de huur van de containers – en u neemt verantwoordelijkheid voor het milieu.

Dit hangt af van de kwaliteit en het soort polystyreen.

Onze machines zijn zeer stevig gebouwd, met verstevigde en roestresistente elementen om de levensduur van de machine te verlengen.

Ja, dat kan. De zakkenpers perst keukenafval samen in een plastic zak die in een gegalvaniseerde stalen perskamer is geplaatst. Dit voorkomt dat de zak barst en dat het afval in de zakkenpers het voedsel in uw keuken besmet.

De zakkenpers is ontwikkeld voor omgevingen met hoge hygiënevereisten en heeft een gegalvaniseerd oppervlak zodat hij sterk en duurzaam is, en waarmee besmetting van verf en roest wordt voorkomen.

Onze kiepsystemen zijn voor standaard plastic containers tot 1100 liter.

Ja, dat kan. Wij bieden kiepsystemen aan met wielen, zodat u uw vaste plastic containers kunt optillen en deze naar uw containerpers. De wielen zijn beschikbaar in een vaste en een flexibele versie en zijn voor uw veiligheid van remmen voorzien.

keyboard_arrow_up