Veelgestelde vragen - horizontale balenpersen

Klanten hebben deze vragen gesteld over onze horizontale balenpersen:

Het grootste verschil tussen de twee soorten balenpersen is de richting van de persslag.

Verticale persen comprimeren afvalmaterialen met een verticale kracht omlaag. Afvalmaterialen worden in een kamer gegooid en de persplaat beweegt van bovenin de kamer naar beneden. Wanneer een baal karton of plastic is gemaakt, wordt het uit de verticale kamer op een pallet gekiept.

Horizontale persen verwerken afval op een andere manier dan verticale persen. Recyclebaar afval wordt in een laadtrechter gegooid en de platen aan de zijkant persen het materiaal met horizontale kracht samen totdat de baal klaar is. De baal wordt daarna samengebonden met draad en uit de machine op twee geleidingsrails geduwd.

Wat betreft de soorten afval en de volumes, kunnen verticale persen veel dezelfde soorten afval verwerken vergeleken met horizontale persen. Horizontale persen kunnen grotere balen en een hoger volume per dag samenpersen dan verticale persen. Bovendien kunnen horizontale persen worden gebruikt in combinatie met in de grond ingebouwde of bovengrondse transportbanden, versnipperaars en luchtsystemen. Dergelijke toepassingen bieden meer gebruiksgemak voor de klant en er is vaak minder mankracht voor nodig om ze te bedienen.

Verticale persen nemen echter aanzienlijk minder plaats in dan horizontale persen, waardoor ze in meer verschillende situaties kunnen worden gebruikt dan horizontale persen.

Bij het kiezen van de juiste pers, moet verschillende vragen worden beantwoord. Neem contact op met onze specialisten - zij staan klaar om u te helpen bij de keuze voor het type pers dat het beste aansluit bij de behoeften van uw bedrijf.

Een horizontale pers kan worden gebruikt voor het samenpersen van zachte materialen zoals karton, papier en versnipperd PET.

De afmetingen van de balen hangen af van de kanaalpers. Neem hier een kijkje bij de productspecificaties. De gewichten van balen hangen af van het model van de kanaalpers en het materiaal. U kunt gewichten verwachten tussen 200 en 300 kg in het kleinste model en tussen 350 en 450 kg in het grootste model.

Over het algemeen zijn balen plastic het zwaarst en balen karton en papier het lichtst.

Alle horizontale kanaalpersen hebben een automatisch baalbindsysteem en de baallengte kan worden afgestemd op uw wensen en voorkeuren.

Wij bieden verschillende opties voor onze horizontale persen, afhankelijk van uw behoeften, zoals vullen vanaf beide zijkanten, vanaf de achterkant en vanaf de bovenkant. Er zijn opties voor zowel handmatig als automatisch vullen.

Neemt u alstublieft contact op met ons verkoopteam voor meer informatie over de vulopties.

Deze is zeer gemakkelijk te bedienen, maar training in het correcte gebruik van de machine is een noodzaak. Wij adviseren één werknemer aan te wijzen als ‘super user’. De ‘super user’ kan andere werknemers trainen en toezicht houden op het gebruik van de machine, om ongevallen en storingen van de machine te voorkomen. De ‘super user’ zou ook moeten worden getraind in en verantwoordelijkheid krijgen voor onderhoud en lichte machinereparaties.

De cyclustijd is de tijd vanaf het starten van de pers totdat deze weer in zijn uitgangspositie staat en u kunt doorgaan met het vullen van afval. De cyclustijd hangt af van de machine en is minimaal 24 seconde.

De horizontale pers kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Voor de machine is een stevige ondergrond nodig, bijv. beton of bestrating die het gewicht kan dragen.

Als u de pers buiten plaatst, adviseren wij deze onder een afdak te plaatsen om hem te beschermen tegen slijtage.

Onze verkoopconsultant kan u helpen de beste plek te bepalen voor het plaatsen van uw pers.

keyboard_arrow_up