Choose language

Maserati maakt korte metten met afval uit onderdelen

Met vier geïnstalleerde balenpersen van Bramidan de Italiaanse autoproducent de productie vloer weer ruimte gegeven en de logistieke interne afvalprocessen verbeterd.
 • Red Maserati met witte lederen stoelen op de weg
 • De voorkant van zwarte Maserati wagen in fabriek
 • Productiegebied van Maserati autofabriek
 • Maserati auto's in lopende band
 • Plastic afval gevuld in balenpers Maserati fabriek
 • Maserati logo op de muur bij de hoofdingang
 • Hoofdgebouw van de Maserati fabriek
Industriële bedrijven
We hebben veel voordeel behaald: de assemblagelijnen zijn opgeruimd en schoner en onze workflow is veel efficiënter dankzij de snellere en eenvoudige afvalverwerking.

Bovendien hebben we kosten op onze uitrusting bespaard, want er hoeft nu maar één container mee met de vuilniswagen, die 40% meer afval bevat.
 
Maddalena Spagna, milieudeskundige
Maserati
UW VOORDELEN
 1. Betere interne logistiek
 2. Verbeterde workflow
 3. Lagere totale kosten bij de afvalverwerking
Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.

Verbeterde workflow

Het Italiaanse Masarati is legendarisch dankzij hypermoderne ontwerpen en de productie van exclusieve, met de hand vervaardigde auto's. De productie in de fabriek in Modena is explosief gestegen. Dit levert een grote hoeveelheid karton en noppenfolie op uit de verpakking van auto-onderdelen, die moet worden verwijderd uit de zones rond de productielijnen.

Na de installatie van vier balenpersen van Bramidan om het afval direct bij de bron te comprimeren, kon Maserati de werkvloer vrij maken, de workflow optimaliseren en het ophalen van afval aanzienlijk terugschroeven.

Afval als grote uitdagingMan vult schuim afval in Bramidan balenpers Maserati fabriek

Met de aanbevolen balenpersen kon Maserati de afvalverwerking in de fabriek verbeteren. "Een procedure met een aanzienlijke potentieel voor verbeteringen," geeft Maddelena Spagna, milieudeskundige, toe. "Vooral de inzameling van het afval die is uitbesteed aan een andere onderneming." Bovendien ziet de werkvloer er nu veel beter georganiseerd en schoner uit.

Comprimeren – een gouden idee

De Italiaanse distributeur van Bramidan, Scalvenzi, stelde verticale balenpersen voor als voordelig alternatief. De belangrijkste punten voor installatie in de fabriek werden gekozen om de interne logistiek en de workflow voor het personeel te verbeteren.

Maddalena Spagna is zeer enthousiast. "Met de hulp van Bramidan werd het oorspronkelijke idee om de afvalverwerking te verbeteren omgezet. Het WCM-concept voor een opgeruimde, schone fabriek is verwezenlijkt. We waren heel tevreden met de resultaten van de eerste test. Bramidan heeft ons een oplossing geleverd die snel, veilig en efficiënt is en zorgt voor een schonere productie."

Voor Maserati zijn snelheid en eenvoud de belangrijkste pluspunten. De balenpersen zijn eenvoudig te gebruiken en nemen geen extra tijd van de medewerkers in beslag.

Het verzamelde afval werd zes maal kleiner

Tegenwoordig worden karton en noppenfolie samengeperst en in een container buiten de fabriek opgeslagen. De dagelijkse inzameling van afval is verminderd, wat leidde tot besparingen op de transportkosten. In gecomprimeerde vorm hebben kunststof en karton als afval bovendien een hogere waarde.

Over Maserati

Maserati is eigendom van Fiat Chrysler Automobiles (FCA). De fabriek in Modena produceert beroemde modellen als de Maserati GranTurismo en GranCabrio, net als de Alfa Romeo 4C.