Choose language

Bramidan balenpers lost ruimte probleem op in denim fabriek

Denim producent Citizens of Humanity in Los Angeles installeert een Bramidan B30 Wide verticale balenpers tegen teveel karton op de bedrijfsvloer.
 • Citizens of Humanity jeans
 • Naaimachines in de productie van de fabriek
 • Arbeiders sterven denim
 • Worker vormgeven denim jeans
 • Medewerkers behandelen denim jeans in de fabriek
 • Stapels karton buiten de fabriek
 • Bramidan B30 Wide balenpers Citizens of Humanity fabriek
 • Geperst karton binnenkant van kamer van balenpers
Industriële bedrijven
We winnen zoveel tijd door minder werk. We hoeven de dozen niet meer op te vouwen en hebben altijd ruimte vrij in de verzendruimte. Ik kon zelfs iemand vrijmaken van het werk met de dozen en inzetten bij de productie. 
Dora Linhares
Production Manager
UW VOORDELEN
 1. Bespaart tijd en overbodige moeite
 2. Dozen hoeven niet meer opgevouwen te worden
 3. Opgeruimde en veilige werkplek
 4. Vier pallets passen nu in één bundel karton
 5. Pure winst op de afvalkosten
Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.

Een overschot aan karton was een probleem

Sinds de oprichting in 2003 is Citizens of Humanity een steeds belangrijker producent van denim geworden, gefocust op hoog comfort en een goede pasvorm.

Terwijl het modemerk groter werd, begonnen steeds meer kartonnen dozen de bedrijfsvloer, de verzendruimte en de parkeerplaats te vullen. De dozen zijn nodig voor bedrijfsleveringen en worden verzonden als de kledingstukken klaar zijn voor vervoer naar een distributeur.

Vier pallets op elkaar gestapelde kartonnen dozen passen nu in één bundel

Om deze chaos van karton aan te pakken, vroeg Citizens of Humanity Bramidan om een oplossing. Het simpele antwoord was een verticale balenpers, de B30 Wide.

Voor de installatie van de balenpers moesten medewerkers de grote dozen uit elkaar snijden, opvouwen en ze op pallets op elkaar stapelen. Waar vroeger maar liefst vier pallets met karton nodig waren, staat nu één enkele, compacte bundel karton. Door de extra brede opening van de balenpers passen zelfs de grootste dozen in het apparaat en is het uit elkaar snijden of in elkaar drukken niet meer nodig.

De fabrieksmedewerkers hebben nu weer optimale bewegingsruimte voor hun dagelijks werk.

Maakt mensen vrij voor de productie

Volgens de Production Manager van Citizens of Humanity, Dora Linhares, is het bedrijf erg tevreden met de verticale balenpers. De positieve effecten van het samenpersen van karton zijn nu al merkbaar.

Dora zegt: "We winnen zoveel tijd door minder werk. We hoeven de dozen niet meer op te vouwen en hebben altijd ruimte vrij in de verzendruimte. We konden zelfs iemand vrijmaken van het werk met de dozen en inzetten bij de productie."

Ononderbroken geruisloze werkkracht

Dankzij het buitengewoon lage geluidsniveau stoort de machine geen enkele dagelijkse activiteit in de fabriek.

De veiligheidsfunctionaris zit aan een bureau op maar een meter afstand van de balenpers. Hij zegt dat de balenpers zo stil is, dat hij de bediening nauwelijks merkt. Hij kan zijn bureauwerk ongestoord verrichten.

Recycling levert voordeel op

Na de installatie van de B30 Wide ontvangt Citizens of Humanity zelfs geld voor de kant-en-klare bundels karton: "Vroeger was een vrachtwagen nodig om al dat karton naar de recyclinginstallatie te vervoeren. Dat kostte geld. Tegenwoordig haalt het recyclingbedrijf de balen op en betaalt ervoor," vertelt Dora Linhares.