Choose language

Plastic

Er is een grote variatie in plastic afval, onderverdeeld in verschillende internationale classificaties.
TESTIMONIAL
Ik kon het voor twee weken uitproberen. Ik was overtuigd na één week.
Sjoerd van Santen, Directeur
Scheria

Ja, bel mij aub!
Ik zou graag willen weten hoe ik plasticafval efficiënter kan verwerken.

Zacht kunststof

Zacht kunststof komt in vele verschillende producten voor, maar de grootste volumes komen voor als stretchfolie of plastic afdekking voor goederen die op pallets worden bezorgd.

Zacht kunststof is een waardevol recyclebaar materiaal. De prijs voor dit materiaal hangt af van de kwaliteit en zuiverheid; hoe beter gesorteerd hoe hoger de waarde.

Droog, zacht kunststof kan gecomprimeerd worden in al onze balenpersen, de keuze van de machine hangt enkel af van volumes en vorm van het materiaal.

Plastic flessen

PET materiaal is bekend van frisdrank- en waterflessen, maar PET komt ook voor in b.v. drinkbekers en emballage voor de voedingsmiddelen industrie.

Vóór het comprimeren van plastic flessen dienen de flessen geperforeerd te worden of de dop/deksels verwijderd te worden, anders zullen de flessen nog steeds veel lucht bevatten.

Om de afgewerkte baal compact te houden wanneer u in een verticale balenpers comprimeert, raden we aan dat u een laag karton op de bodem en bovenop de baal plaatst.

Jerrycans

Jerrycans of flessen met een hoge dichtheid worden in de voedselindustrie toegepast en voor veel was- en schoonmaakmiddelen gebruikt.

Wij raden aan dat u deze comprimeert met verwijderde deksels of nadat jerrycans en flessen geperforeerd zijn. Door dit te doen zult u al de resterende lucht uit het materiaal halen.

Vooral wanneer u kleinere delen samenperst, moet u een laag karton op de bodem en boven op de baal plaatsen om deze compact te houden.

Plastic vaten

Plastic vaten worden in veel verschillende industrieën gebruikt voor b.v. poeder, olie, voedingsmiddelen en andere producten.

De vaten kan één voor één in een vatenpers worden gecomprimeert of u kunt ze in balen comprimeren met onze grotere X-serie balenpersen.

Wij raden u aan om contact met ons op te nemen voor de juiste oplossing.

Computerkasten

Computerkasten of boxen - de omschrijving is afhankelijk van de toepassing. U kunt deze type plastic vinden in o.a. computers kennismaken met deze vorm van plastic in, televisies en accessoires.

U zult een balenpers met een hoge persdruk nodig hebben en een heel sterke constructie om dit soort afvalmateriaal te comprimeren, zoals de balenpers die u vindt in onze X-serie.

Voordat u begint met het comprimeren van hard plastic, raden wij u aan contact op te nemen met ons bedrijf.

Big bags

Big bags worden gebruikt voor het transporteren van b.v. hout, grind en zand. Ze worden ook gebruikt in verschillende industrieën voor opslag van productiematerialen en u zult ze dikwijls in de offshore en landbouwproductie vinden.

Big bags zijn met de juiste machine goed te comprimeren. Door het comprimeren van big bags wordt een hoge volumereductie gereikt.

Sommige big bags zijn bedoeld om te worden hergebruikt en daarom is het belangrijk dat zij niet worden beschadigd tijdens het comprimeren. Als u uw grote zakken wilt hergebruiken, laat ons dit dan weten en we zullen uw balenpers hierop aanpassen.