Choose language

Metaal

U kunt een balenpers gebruiken voor het samenpersen van licht metaalafval zoals voedsel en aluminium blikjes en een vatenpers voor lege olievaten.
TESTIMONIAL
In feite kunnen de kosten voor de vatpers eigenlijk binnenkort worden gefinancierd met het geld dat is ontvangen voor de samengeperste olievaten.
Henrik Spanggård, Deens milieuonderzoek

Ja, bel mij aub!
Ik zou graag willen weten hoe ik metaalafval efficiënter kan verwerken.

Aluminium blikjes

Over het algemeen vindt u aluminium afval in de vorm van blikjes voor frisdrank en bier.

Lege aluminium blikjes kunnen goed worden gecomprimeerd in balenpersen met een relatief hoge persdruk. Het is belangrijk dat het materiaal goed wordt gecomprimeerd vanaf het begin van de baal. Daarom zijn onze balenpersen uit de X-serie met een lange cilinder slaglengte heel geschikt voor dit doel.

We raden aan dat u een laag karton op de bodem en bovenop de baal plaatst om de baal compact te houden. Soms kan het ook helpen de afgewerkte baal met plastic folie te omwikkelen.

Conservenblikken

Gebruikte conservenblikken worden in grote aantallen verwerkt, niet alleen in restaurants maar ook in openbare gelegenheden zoals ziekenhuizen, scholen, verzorgingstehuizen enzovoorts.

Het kan moeilijk zijn lege blikken te comprimeren. U zult daarom een krachtige machine nodig hebben, die dit zware materiaal kan verwerken. De balenpers die u kiest moet het materiaal in de kern kunnen persen om een stabiele samengestelde baal te maken.

We raden aan dat u een laag karton op de bodem en bovenop de baal plaatst om de baal compact te houden. Soms kan het ook helpen de afgewerkte baal met plastic folie te omwikkelen.

Kleren & Non-woven

Afvalmaterialen zoals kleren en textiel komen voor als restanten en tweedehands kleding.

Zulke kleding en stoffen kunnen in balen samengeperst worden, alhoewel het moeilijke materialen zijn om te comprimeren. Daarom dient u een machine te kiezen met een hoge persdruk en een sterke constructie.

Als u balen wilt maken van textiel of kleding voor hergebruik, laat ons dit dan weten en wij zullen uw balenpers hierop aanpassen instellen.