Choose language

Onze geschiedenis

Bramidan begon als een klein familiebedrijf en breidde uit tot een internationaal bedrijf met een betrouwbaar, populair merk en een wereldwijd netwerk van distributeurs.
Denk klein
Wat wij doen is eigenlijk heel eenvoudig. Wij nemen dingen die onnodig groot zijn en maken ze klein.
Ja, neem contact met me op!
Neem a.u.b. contact op met mij over de kwestie vermeld hieronder.

Hoe het allemaal begon...

1975 - Landbouwapparatuur

Bramidan werd opgericht in 1975 als een klein familiebedrijf dat in het begin landbouwapparatuur verkocht. Het was geen vetpot in die tijd, dus deden Anders en Annelise Haahr Jensen, de oprichters van Bramidan, hun best om het bedrijf gaande te houden.

Anders Haahr Jensen in front of a farming machine Anders Haahr Jensen in front of a farming machine

1981 - de allereerste balenpers

Het plaatselijke recycling centrum van de gemeente in Bramming benaderde Bramidan en vroeg of zij een verticale balenpers konden ontwerpen en fabriceren om het kartonafval te comprimeren bij het plaatselijke recycling centrum.
Annelise en Anders Haahr Jensen voor de eerste Bramidan balenpers. Annelise en Anders Haahr Jensen voor de eerste Bramidan balenpers.

De allereerste balenpers werd geproduceerd, en de Jensens besloten van koers te veranderen en zich op de markt van afvalverwerking apparatuur te richten.

De eerste balenpers werkt nog steeds. Op de 25ste verjaardag van Bramidan in 2000 werd het in het administratiekantoor van het hoofdkantoor in Bramming geplaatst, en trots getoond aan bezoekers.

 

1985 - De eerste handelsbeurs

Bramidan exposeerde voor de eerste keer op de Deense industrie & handelsbeurs in Herning met de eerste serie gele verticale balenpersen, met drie verschillende modellen. Het werd een enorm succes.
Anders Haahr Jensen (links) op zakenreis in Israël Anders Haahr Jensen (links) op zakenreis in Israël

1990 - Verkopen in het buitenland

Het bedrijf verhuisde naar nieuw pand in Bramming, Industrivej 69 - de huidige locatie.

De serie verticale balenpersen werd geïntroduceerd op de Scandinavische en Duitse markt.

Bramidan breidde het internationaal distributienetwerk uit. Israël werd toegevoerd aan de lijst, waarna België, Ierland en Engeland rap volgende.

1995 - The Golden Anvil award

De Jensen’s werden bekroond met "The Golden Anvil" award uitgereikt door "the Danish Blacksmith Association" voor hun inspanningen.

1998 - Balenpersen met dubbele schaarcilinders

Nieuwe balenpersen met compact ontwerp en schaarcilinders werden ontwikkeld om aan de vraag van klanten te voldoen.

1999 - koninklijke onderscheiding

Het bestaande productiegebied werd uitgebreid met een montagehal van 1800 m² en de allermodernste schilderfaciliteiten. Bramidan was nu aanwezig in meer dan 20 landen wereldwijd.
Koninklijke onderscheiding overhandigd aan Annelise en Anders In juni 1999 overhandigde Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Henrik een officiële onderscheiding aan Annelise en Anders Haahr Jensen voor hun welverdiende prestaties in de Deense export.

1999 - Verkoopkantoor in Holland

In december werd het verkoopkantoor in Holland opgestart door Inge Haahr Jensen. Met een verkoopteam in de buurt van Amsterdam, was Bramidan nu klaar om de Nederlandse markt te bespelen.

2000 - Viering 25-jarig jubileum

Bramidan vierde haar 25-jarig jubileum; nu met een toenemend aantal medewerkers, die een uitbreiding van het hoofdkantoor noodzakelijk maakte. Nieuwe facilitaire voorzieningen werden gebouwd.
Bramidan balenpersen geëxposeerd in Japan. Bramidan balenpersen geëxposeerd in Japan.

2002 - Verkoopcampagne in Azië en Oceanië

Met verkoopactiviteiten in Azië en Oceanië werden ook landen zoals Japan en Australië aan de lange lijst van exportmarkten toegevoerd. Voortdurend worden 40 ft. containers met balenpersen verscheept naar de andere kant van de wereld.

2004 - Verandering van eigenaar

Verandering van eigenaar vond plaats in april 2004.
De oorspronkelijke oprichters van Bramidan, Anders en Annelise Haahr Jensen, verkochten het grootste gedeelte van het bedrijf aan het investeringsbedrijf Industri Udvikling en aan de Directeur Henrik Dueholm Madsen en echtgenote.

2007 - Lancering horizontale balenpersen

Een nieuwe serie horizontale balenpersen met automatische afbinding werd geïntroduceerd.

2008 - Verkoopkantoor in Polen

Verkoopkantoor opgericht in Poland met Rafal Sukiennik als Manager. Het kantoor is gevestigd in Cracow met een team voor verkoop en service van balenpersen voor het gehele land.
Bramidan ontwikkelde tegelijkertijd een speciale verticale balenpers met een unieke automatische schuifdeur Bramidan ontwikkelde tegelijkertijd een speciale verticale balenpers met een unieke automatische schuifdeur

2010 - Nieuwe generatie balenpersen

De voornaamste machines in de B- en X-serie werden aangepast met nieuwe functionaliteiten, snellere cyclustijd, een extra laag geluidsniveau en een nieuw visueel uiterlijk.

2012 - Verkoopkantoor in Chicago

Een nieuw verkoopkantoor in Noord-Amerika is opgericht. Het kantoor is gevestigd in Chicago onder leiding van Kristian Buur  - Manager, en beschikt over ervaren medewerkers voor verkoop en onderhoud van balenpersen.

2012 - Verkoopkantoor in Frankrijk

Distributeur Axiome wordt officieel een Bramidan verkoopkantoor met Philippe Missonier als Manager.

2015 - Nieuwe investeerder

SE Blue Equity is de nieuwe aandeelhouder van Bramidan samen met CEO Henrik Dueholm Madsen en oprichter Anders Haahr Jensen, voor een sterk management, hoge waardering en sterke internationale marktpositie.

2015 - Viering 40-jarig jubileum

Vrijdag 9 april 2015 vierde Bramidan haar 40-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan is er een video van de Bramidan geschiedenis gemaakt.

2016 - Bramidan en PRESTO in associatie

In October hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt door de samenvoeging van de verkoop en service activiteiten van Bramidan en Presto Nederland. De nieuwe combinatie gaat verder als Bramidan Nederland B.V. Presto producten zijn niet onbekend voor Bramidan, al enige jaren werken wij nauw samen. Met de versteviging van de samenwerking zijn we in staat om een betere service te verlenen aan onze klanten door geheel Nederland en zijn we nog beter in staat onze klanten een totale oplossing te bieden voor hun afval uitdagingen!