Choose language
Nieuws & Events
21-4-2017

Wij willen elke vezel terug

Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.
Recyclingpictogram op een achtergrond van kartonnen dozen

Dat was de conclusie op een recent forum in Brussel over de rol van karton in de kringloopeconomie


De kringloopeconomie vergroot de effectiviteit van hulpmiddelen en vermindert het gebruik van delfstoffen en grondstoffen. Kartonverpakkingen zijn daar een perfect voorbeeld van: het verpakkingsmateriaal wordt na gebruik verzameld, gesorteerd en verwerkt tot nieuw papier en kartonverpakkingen.

Een recent business forum in Brussel, Circular by Nature, bracht de belangrijkste Europese verenigingen en vertegenwoordigers van de branche samen om het belang van de recycling van verpakkingsmaterialen te bespreken. Het forum was georganiseerd door EURACTIV en FEFCO, de europese federatie van golfkartonproducenten.

Het forum kwam er na de stemming in het Europese Parlement om de recyclingambities van de EU op te krikken, het zogeheten waste package.


85% recycling - maar we kunnen meer doen!

“Papieren en kartonnen verpakkingen worden voor 84,7% gerecycled, een record” zei Stefano Rossi, CEO of Packaging, DS Smith, tijdens het forum, “maar we kunnen meer doen.”

Panelists debating

De sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van papier- en kartonrecycling is om de klemtoon te verleggen van recycling naar verzameling: “We hebben hulp nodig van de instellingen en van elke Europeaan om elke vezel terug te krijgen zodat we hem kunnen recyclen! Betere verzameling leidt tot meer materiaal voor recycling. We verplichten ons ertoe - en hebben ook de capaciteit in Europa - om tot 100% te recyclen van wat verzameld wordt,” besloot Rossi.

Lees meer over hoe een balenpers u kan helpen uw verzamelingspercentage van karton te verbeteren

Meer over het intiatief van FEFCO, Circular by Nature (in Engels)

«Terug