Choose language
Nieuws & Events
16-6-2017

B4-pers comprimeert Carrefours afval tot een derde

Met de B4-pers zijn we erin geslaagd ruimte vrij te maken voor de opslag van goederen en daarnaast wordt afval minder vaak opgehaald. Daardoor is onze rekening voor afvalbehandeling flink gedaald
Dhr. Perez
Bedrijfsleider en eigenaar
Neem contact met me op
Ik zou graag meer willen weten over uw afvaloplossing.
Voorzijde van een levensmiddelenzaak van Carrefour City

Carrefour City Nantes heeft voor een B4-pers gekozen en comprimeert nu met succes zijn afval tot een derde van het volume


Het volume aan karton liep uit de hand

Supermarkten genereren traditioneel veel kartonafval. De Carrefour City-winkel in het centrum van Nantes aan de Franse westkust vormt hierop geen uitzondering.

Voordat de pers geïnstalleerd werd, vouwde het personeel de lege kartonnen dozen op en werden deze in grote kooiwagens bewaard die dagelijks werden opgehaald en geleegd. “We hadden geen controle over het volume karton dat in onze winkel werd geproduceerd”, bekent dhr. Perez, bedrijfsleider en eigenaar.

Voor het volume aan karton dat ter plaatse per week gegenereerd werd, waren zes grote kooiwagens nodig en dit zorgde voor een aanzienlijke beperking van de opslagcapaciteit en het werkproces in de voorraadruimte.

Aantal kooiwagens gereduceerd van zes naar twee...

Mannelijke werknemer laadt de balenpers met kartonnen dozen

Kooiwagens worden traditioneel in de levensmiddelensector ingezet voor de bezorging van goederen en voor afvalopslag. Ze nemen veel ruimte in beslag en beperken de opslagcapaciteit voor goederen die voor de verkoop zijn bedoeld.

Dit probleem is nog nijpender wanneer het om bedrijven gaat die in het stadscentrum zijn gevestigd, waar de prijzen per vierkante meter nog steeds buitensporig hoog zijn.

De vele kooiwagens waren een nogal bindende oplossing bekent dhr. Perez: “Kooiwagens namen veel ruimte in beslag in de voorraadruimte.”

Veiligheidsproblemen werden ook een gevoelig punt vanwege het grote aantal wagens in een kleine ruimte: "Dankzij de pers gebruiken we nu slechts twee kooiwagens in plaats van de zes die we eerder gebruikten.”

… en het kartonvolume is met 70% afgenomen

Een afgewerkte kartonbaal

Carrefour comprimeert nu efficiënt zijn karton in balen van 40 kilo. De balen nemen 70% minder ruimte in de voorraadkamer in. En omdat karton nu bij de afvalbron gecomprimeerd wordt, is het ook mogelijk de hoeveelheid in de gaten te houden en er inkomsten uit te genereren.

“Met de B4-pers zijn we erin geslaagd ruimte vrij te maken voor de opslag van goederen en daarnaast wordt afval minder vaak opgehaald. Daardoor is onze rekening voor afvalbehandeling flink gedaald”, besluit dhr. Perez.

Een balenpers met kleine vloeroppervlak voor uitstekende prestaties

De Bramidan B4 is een eenfasige balenpers die eenvoudig is te installeren en bedienen. Met een laag geluidsniveau draagt de B4-pers aan een betere werkomgeving bij, wordt optimaal van opslag gebruikgemaakt en wordt op de exploitatiekosten bespaard.

Over Carrefour City

Carrefour City is een Franse detailhandelaar van plaatselijke levensmiddelenwinkels die tot de Carrefour Group behoort. Deze werd in 2009 opgericht. Normaal gesproken liggen de winkels van Carrefour City in het hart van de stad. Het gaat om lokale en praktische levensmiddelenwinkels waar klanten hun dagelijkse boodschappen doen in een moderne en aangename sfeer.

Het gangpad met fruit in een winkel van Carrefour City

«Terug